Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na Bartek2013

strusmeksykanski

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 746
Login: Fallenn
Nick oskarżonego: @Bartek2013
Powód skargi: Oszustwo na tuning pojazdu
Data zdarzenia: 08.03.2021
Dowody: [2021-03-08 17:41:25] [Output] : OG Bartek2013: Solair FT bez baku, zestawu | Nitro v1, (nizej ss pojazdu) 
Opis sytuacji: Zobaczyłem że gracz sprzedaje ów pojazd, gdy kupiłem, ujrzałem brak poszerzeń w aucie, liczę na zwrot gotówki
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/gallery/dJ50isT

mta-screen_2021-03-08_18-17-16.png

Nie dokońca rozumiem, dogadujemy się teraz według tego co było uwzględnione na forum czy na serwerze?

Jeśli doszło do transakcji no to nie skladałeś zapewnie propozycji o niego późnym wieczorem.

Auto pewnie było w twoim arsenale, w związku z czym uwzględniamy ostateczną wersję z forum.

Czy jesteś w stanie wysłać mi screena z tuningu komponentów który mógłby wskazać na brak poszerzeń?

Swoją drogą poprosiłbym też o załącznik z diagnostyki.

1 minutę temu, PaiR. napisał:

Nie dokońca rozumiem, dogadujemy się teraz według tego co było uwzględnione na forum czy na serwerze?

Jeśli doszło do transakcji no to nie skladałeś zapewnie propozycji o niego późnym wieczorem.

Auto pewnie było w twoim arsenale, w związku z czym uwzględniamy ostateczną wersję z forum.

Czy jesteś w stanie wysłać mi screeny z tuningu komponentów który mógłby wskazać na brak poszerzeń?

Opisze sytuacje.

Napisał do mnie @Szymrek7, kolega @nestixx i ugadywaliśmy cenę, nesti wiedział w 100% jaki samochód posiada tuning, ponieważ wcześniej zaproponował mi oferte na forum jak i w wiadomości prywatnej [tez na forum], z powodu że ma mute, z jego kolegą negocjowaliśmy cene i skończyło się na 225k, spotkaliśmy się w urzędzie i dobiegła wymiana. O braku wykrywacza jak i ogranicznika nesti wiedział [ inaczej nie proponowałby ceny na forum ], poszerzenia moim zdaniem posiada [ nie wiem czy lv1 czy lv2 ], lecz dalej posiada, ponieważ są szersze od klasycznych.

12 godzin temu, nestixx napisał:

Więc tak, może i składałem ofertę na forum, ale na serwerze czemu nie napisałeś o brakach? [?], poszerzen auto nie ma 🙂

Wciąż czekam na zwrot gotówki i odzew administracji

Tak jak wyżej wspomniałem moge oddać pieniądze za brakujący ogranicznik i wykrywacz [ 2000$ ], jeśli to się nie podoba to ugadajmy się na godzinę w celu odmiany :))

7 godzin temu, Bartek2013 napisał:

moge oddać pieniądze za brakujący ogranicznik i wykrywacz [ 2000$ ]

Tak, możesz oddać lecz poczekam na werdykt administracji co powie o poszerzeniach 🙂

7 godzin temu, Bartek2013 napisał:

jeśli to się nie podoba to ugadajmy się na godzinę w celu odmiany :))

auta nie mam zamiaru sprzedać przez dłuższy okres czasu :~D 

20 godzin temu, PaiR. napisał:

Czy jesteś w stanie wysłać mi screena z tuningu komponentów który mógłby wskazać na brak poszerzeń?

Byłbym w stanie dać, jeśli tylko dałoby sie sprawdzić czy pojazd posiada poszerzenia.. 

20 godzin temu, PaiR. napisał:

Swoją drogą poprosiłbym też o załącznik z diagnostyki.

Wejde na serwer i podjadę na diagno wedle twojego życzenia 

@PaiR.

mta-screen_2021-03-09_13-06-52.png

mta-screen_2021-03-09_13-07-42.png

6 godzin temu, nestixx napisał:

Tak, możesz oddać lecz poczekam na werdykt administracji co powie o poszerzeniach 🙂

auta nie mam zamiaru sprzedać przez dłuższy okres czasu :~D 

Tak jak pisałem pieniądze oddać mogę za ogranicznik oraz wykrywacz, moim zdaniem poszerzenia posiada. Nie minęło 24h od wymiany [ moment gdy założyłeś skargę ] więc  w momencie wystąpienia komplikacji jest mozliwa odmiana.

Ja do odmiany się nie zgadzam, pojazd nie posiada poszerzeń i masz zwrócić gotówkę... 

tak jak wspomniałem nie mam Tego oddawać ponieważ zdążyło mieć ten pojazd połowa serwera jak nie więcej ;-;

Czekam na gotówkę 

4 godziny temu, Bartek2013 napisał:

Nie minęło 24h od wymiany

minęło 🙂

Nie róbmy zbędnego spamu i poczekajmy na wypowiedź administracji

1 minutę temu, Bartek2013 napisał:

Wniosłeś skarge ok. godzine po wymianie, a liczymy czas w momencie ZGŁOSZENIA, a nie czas realizacji.

Odmieniliśmy się może przed 18 jakoś? Więc i tak minęły 24h, po drugie nie wiem czego ty nie rozumiesz ale obie strony muszą się zgodzić do odmiany, zarobiłeś na mnie 20k i dalej próbujesz coś osiągnąć, skończ już podbijać temat, siedź na dupie i czekaj na tą administrację w spokoju... 

Przed chwilą, nestixx napisał:

Odmieniliśmy się może przed 18 jakoś? Więc i tak minęły 24h, po drugie nie wiem czego ty nie rozumiesz ale obie strony muszą się zgodzić do odmiany, zarobiłeś na mnie 20k i dalej próbujesz coś osiągnąć, skończ już podbijać temat, siedź na dupie i czekaj na tą administrację w spokoju... 

Nie rozumiesz, że liczy się moment w którym założyłeś  skargę ? Gdyby iść twoim tokiem rozumowania, skarga napisana 30 minut po wymianie w celu  odmiany, została by rozpatrywana 7 dni, osoba ubiegająca się o braki przykładowo w tuningu nie mogła by skorzystać z prawa odmiany?

Dodatkowo czekam na godzinę w której mamy się odmienić @nestixx, jeśli twoim zdaniem pojazd nie  posiada poszerzeń. Pieniędzy nie będę przesyłał zostaje ci tylko odmiana, iż ona jest nad wszystko. 

Czekam na wypowiedź @PaiR.

2 godziny temu, Bartek2013 napisał:

Dodatkowo czekam na godzinę w której mamy się odmienić

XD???? Gościu, nie rozumiesz że ja odmiany? ponadto w aucie zmieniłem tuning wizualny pod siebie 

Pieniędzy nie będę przesyłał zostaje ci tylko odmiana, iż ona jest nad wszystko. 

Nie będziesz mi tu warunków stawiał XD chyba ci się rolę pomyliły

ILE CI kurka wodna RAZY MAM POWTARZAĆ ZE AUTA NIE ODDAM PRZEZ NAJBLIŻSZY CZAS I MASZ MI ODDAĆ GOTÓWKĘ BO MNIE OSZUKAŁEŚ NA TUNING AUTA ???? X D!!!!!

(a.edit) bluzgi

2 godziny temu, nestixx napisał:

XD???? Gościu, nie rozumiesz że ja odmiany? ponadto w aucie zmieniłem tuning wizualny pod siebie 

Nie będziesz mi tu warunków stawiał XD chyba ci się rolę pomyliły

ILE CI kurka wodna RAZY MAM POWTARZAĆ ZE AUTA NIE ODDAM PRZEZ NAJBLIŻSZY CZAS I MASZ MI ODDAĆ GOTÓWKĘ BO MNIE OSZUKAŁEŚ NA TUNING AUTA ???? X D!!!!!

(a.edit) bluzgi

Zmieniłeś tuning wizualny to w celu odmiany musisz wrócić go do momentu przed wymianą.

Popatrz sobie na inne skargi, czy zajrzyj do regulaminu, nie mineły 24h czyli mamy OBOWIĄZKOWO się odmienić, brak twojej wypowiedzi od tej chwili, czekamy na wypowiedź administracji.

Zmieniłeś tuning wizualny to w celu odmiany musisz wrócić go do momentu przed wymianą.

Kurka wodna koleś, powtarzam ci 5 raz, auta kurwa nie sprzedam, nie odmienie się, więc za kogo ty się uważasz za paira czy za gracza? To pair wyznacza warunki (nawet jeśli będzie kazał się odmienić to tego nie zrobię) 

zajrzyj do regulaminu, nie mineły 24h

co XD? minęły przecież, w jakim ty świecie żyjesz?

mamy OBOWIĄZKOWO się odmienić

Ale że ty za mnie decydujesz? To ja zdecyduję co zrobię z moim pojazdem, i nie nie mamy obowiązku się odmieniać, ponieważ 2 strony się muszą zgodzić na odmianę z czego ja się nie zgadzam

skoncz się więcej wypowiadać bo z każdą twoją dalszą odpowiedzią robisz z siebie pośmiewisko, dzięki

(a.edit) znowu bluzgi

Dodam ostatnią  rzecz od  siebie i dalej  czekam na administracje.

Do wymiany doszło dokładnie o 17:50:01, a skarga została  napisana o 18:24, mineło 34 minuty, nie 24 godziny od momentu wymiany. Jedyną opcje jaką zostawiam jest odmiana, pozdrawiam.

Spoiler

[2021-03-08 17:50:01] [Output] : â“ Trwa przetwarzanie wymiany...
[2021-03-08 17:50:01] [Output] : ⓠOtrzymałeś:
[2021-03-08 17:50:01] [Output] :   -- GotĂłwkÄ™: 225,000$
[2021-03-08 17:50:01] [Output] : â“ OddajÄ…c:
[2021-03-08 17:50:01] [Output] :   -- Pojazd: Solair (ID: 9242)

Hej! Mocno przeczesałem waszą skargę i myślę, że w końcu można podjąć odpowiedni werdykt - ale zanim to, chciałbym sprostować kwestię odmiany:

6. W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej realizacji - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.

Nie dojdzie tu do żadnej odmiany ze względu na brak systemu ratalnego.

Cytat

moge oddać pieniądze za brakujący ogranicznik i wykrywacz [ 2000$ ]

Prosilbym o uiszczenie tej dopłaty wraz z kwotą pokrywającą poszerzenie ze względu na ich brak [24000$] ( Jeśli gracza nie będzie na serwerze możesz przy okazji skorzystać z nowego systemu przelewania na UID. | UID 746)

Spoiler

image.thumb.png.4f1de8c4d94b74517c4b3392146a1430.png

(a.edit) doprecyzowana kwota, ze względu na możliwość nieświadomości o wartości

Dnia 10.03.2021 o 08:39, PaiR. napisał:

Hej! Mocno przeczesałem waszą skargę i myślę, że w końcu można podjąć odpowiedni werdykt - ale zanim to, chciałbym sprostować kwestię odmiany:

6. W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej realizacji - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.

Prosilbym o uiszczenie tej dopłaty wraz z kwotą pokrywającą poszerzenie ze względu na ich brak [24000$] ( Jeśli gracza nie będzie na serwerze możesz przy okazji skorzystać z nowego systemu przelewania na UID. | UID 746)

Ukryj treść

W momencie gdy ja posiadałem ten pojazd i napisałem skarge na gracza mlodziutki jedynym moim rozwiązaniem była odmiana, więc dlaczego nie posiadam takiej możliwości tutaj ?

Dnia 10.03.2021 o 08:39, PaiR. napisał:

Odkryj ukrytą treść

Dodatkowo FT nie oznacza NAJLEPSZY części, dlatego nie muszę oddawać kwoty 24000$ za poszerzenia obu osi na poziom 2

Rozumiem że nie masz wobec tego ochoty uiścić opłaty? Wolałbym już zamknąć ten wątek, dlatego zostawiam ostatnie 24h na podjęcie decyzji - w innym wypadku wyciągnę konsekwencje za oszustwo podczas wymiany. [Mówimy tu o poszerzeniach]

50 minut temu, Bartek2013 napisał:

W momencie gdy ja posiadałem ten pojazd i napisałem skarge na gracza mlodziutki jedynym moim rozwiązaniem była odmiana, więc dlaczego nie posiadam takiej możliwości tutaj ?

Brak systemu ratalnego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.