Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na <TheDreamer>

Laguna2GT2.0T
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MikoszSzef
Nick(i) oskarżonego(/ych): TheDreamer
Powód skargi: Niesłuszne nadanie kary
Data zdarzenia: 26 Września 2026, 21:38
Dowody: [2026-09-26 21:33:06] [Output] : âś” PomyĹ›lnie wysĹ‚ano 50.00$ do gracza Tazz!   https://imgur.com/a/5LNsxNH
Opis sytuacji: Jechałem sobie za samochodem postanowiłem go wyprzedzić lecz na klawiaturę upadł mi telefon i skręcił w samochód który wyprzedzałem. Po taranie Zapłaciłem za szkody i grzecznie oczekiwałem na odpowiedz lecz automatycznie dostałem prawko bez podstawy. Taran nie był celowy ! Jeśli trzeba mogę wysłać nagranie z głosem gdzie słychać że przepraszam za to. 

• Super 1
  • Haha 8

Witam, wczoraj pojawiło się na Ciebie kilka reportów. W trakcie obserwacji z samych reportów nie dawałeś na tyle wyraźnego powodu, aby Cię ukarać. Natomiast po tym jak przyjąłem kolejnego reporta tym razem z dowodem, to stwierdziłem, że Cię ukaram. Sprawdziłem sobie wcześniej czy przelałeś gotówkę, lecz chcę tylko przypomnieć, zapłata za uszkodzenia nie zwalnia Cię z możliwości otrzymania kary. Tym bardziej gdy wcześniej byłeś karany, lub tak jak w tej sytuacji pojawiają się na twoją osobę liczne zgłoszenia.

Co do twojej wersji:

21 godzin temu, Laguna2GT2.0T napisał:

postanowiłem go wyprzedzić lecz na klawiaturę upadł mi telefon

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że takie coś miało miejsce, tym bardziej że za samym graczem jeździłeś już dłuższą chwilę. Ostatecznie to nie ja będę decydował o tym czy kara była słuszna tylko członek administracji RCON, który będzie rozpatrywał tą skargę. 

Edytowane przez TheDreamer
  • Super 7

Przebieg zdarzenia, widziany z obu perspektyw, w mojej ocenie jednoznacznie świadczy o celowości taranu. Niemniej jednak, nawet przy przyjęciu, że rzeczywiście ten telefon Ci spadł, to zgodnie z §1.8 KRD Kierowca wykonujący manewry na drodze takie jak: omijanie, wymijanie, wyprzedzanie, zawracanie, cofanie ma obowiązek zachować szczególną ostrożność podczas wykonywania manewru. Przekładając powyższe na realia gry, oznacza to, że takiej ostrożności nie zachowałeś. Sam fakt zapłaty za szkody nie zwalnia z możliwości otrzymania kary. 

• Super 2
  • Złość 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.