Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Nieudana transakcja

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

vjZqhUN.png

M3o7SmR.png

Witajcie, drodzy czytelnicy! Z tej strony @Veirdness, Kierownik z Redakcji Prasowej Project News. Dzisiaj mam do opowiedzenia o sytuacji, która wydarzyła się w ostatnich dniach. Cała akcja była bardzo niebezpieczna, więc ryzykowałam własnym bezpieczeństwem, by zdać Wam relację na gorąco. Jesteście ciekawi, co mogło się wydarzyć? Przygotujcie, proszę, swoją ulubioną kawę lub herbatę, a ja serdecznie zachęcam Was, drodzy czytelnicy, do przeczytania tego artykułu!

PA0Cack.png

Las Venturas – miasto, które nigdy nie śpi. To tutaj znajdują się najgroźniejsi przestępcy z całego stanu San Andreas. Zawsze można tu liczyć na szybki zarobek, ryzykując przy tym swoje życie i zdrowie. To w tym mieście w nocy z 16 na 17 września tego roku miała odbyć się jedna z najbardziej zyskownych akcji ostatnich miesięcy. Zamiast tego stała się ona idealnym przykładem, jak w ciągu kilku minut frakcja San Andreas Police Department potrafi rozbić siatkę dilerów przemycających nielegalny towar prosto z miasta Liberty City. Redakcja Prasowa Project News jest zawsze w gotowości! Dotarłam na miejsce zdarzenia najszybciej, jak tylko mogłam. Oczywiście trzeba było bardzo uważać, by nie zostać ranną i nie zostać dostrzeżoną przez przestępców. Mam dla Was do zaprezentowania unikalne materiały oraz zdjęcia z całego procederu.

BVPVbHs.png

16 września, godzina 23:15. Z oddali dostrzegłam podejrzanego człowieka, który pakował duże paczki do swojego bagażnika. Korzystając z opcji przybliżenia w moim aparacie, mogłam dostrzec, że są to narkotyki. Osoba była bardzo spięta – było to widać po jej twarzy. Dodatkowo cały czas bacznie rozglądała się na boki, kontrolując, czy na pewno nikt jej nie widzi. Musiałam również być bardzo ostrożna, dlatego schowałam się w pobliskich krzakach, by nie mogła mnie dostrzec. Ostatecznie, po załadowaniu trzech paczek, osoba ta udała się do swojego domu, zapewne oczekując na moment dostawy.

na3zr0z.png

Cała akcja zaczęła się chwilę po północy. Szary Stanier z przyciemnionymi szybami, prowadzony przez mafijnego „chłopca na posyłki”, podjechał na stację kolejową w okolicy Prickle Pine. Samochód poruszał się bocznymi drogami, by nie zostać zauważonym przez inne osoby. W momencie wysiadania dostrzegłam, że kurier był pewny siebie – było to widać na jego twarzy. Czuł, że nic tej sytuacji nie może popsuć i wszystko uda się zgodnie z planem. W bagażniku schowane miał kilkanaście kilogramów czystych narkotyków, zapakowanych w próżniowe woreczki. Na miejscu czekała jego wspólniczka, z którą miał skoordynować ostatni etap przerzutu w pobliżu tychże torów.

Y8FNUO3.gif

To miała być dla nich klasyczna wymiana towaru. Kurier udał się do swojego bagażnika, by przekazać narkotyki. W powietrzu czuć było, że atmosfera stała się bardzo napięta. W tym momencie wydarzyło się coś, czego nikt się nie spodziewał. Wspólniczka, która miała mu pomóc, dostrzegła światła samochodów policyjnych oraz helikoptera, który nieubłaganie się do nich zbliżał. Nie mając zbyt wiele czasu na przemyślenia, postanowiła zostawić swojego kompana i uciekła jak najdalej, chowając się na pobliskim polu golfowym. Jej udało się uciec i pozostać niezauważoną. Kurier dostrzegł również nadjeżdżające pojazdy, więc czym prędzej pobiegł do swojego samochodu i zaczął uciekać w stronę autostrady. W ułamku sekundy oślepiły go światła reflektorów, lecz starał się jechać przed siebie jak najdalej, myśląc, że uda mu się uciec i zgubić policyjny ogon. Niestety radiowozy policyjne były szybsze niż jego samochód i został on złapany na wadze policyjnej w okolicy Pilson Intersection. Policjanci odcięli mu drogę ucieczki, blokując możliwość wyjazdu z każdej ze stron. Ja również udałam się bliżej miejsca zdarzenia, by widzieć dokładnie, co się dzieje, gdyż nawet mój aparat nie dawał rady uchwycić aż tak dużego zbliżenia. Z oddali słyszałam tylko donośne: „Ręce do góry! Ani kroku dalej!”. Kurier, zaskoczony obrotem spraw, zamarł z rękami uniesionymi w górze, czując, że jest bezradny w tej sytuacji. Policjanci dostrzegli uchylony bagażnik, w którym znajdował się nielegalny towar. W głowie podejrzanego kotłowały się myśli: „Dlaczego im się udało? Przecież zrobiłem wszystko, by nie zostać zauważonym”. W tym momencie zysk, który miał uzyskać, rozpłynął się momentalnie. Kurier czuł, że czeka go teraz spora odsiadka. Policjanci, widząc to, co posiadał przy sobie podejrzany, momentalnie zakuli go w kajdanki i oparli o maskę samochodu. Cała akcja działa się szybko i widać było, że SAPD nie próżnuje w chwytaniu takich przestępców. Po krótkiej chwili funkcjonariusze siłą wrzucili podejrzanego do swojego radiowozu i zabrali na pobliską komendę. Dodatkowo jedna z jednostek została na miejscu, by wezwać frakcję San Andreas Road Assistance w celu zabrania pojazdu po pościgu na parking policyjny.

cpfrfQS.gif

Widząc, że w tym miejscu akcja wydawała się zakończona, pojechałam również na pobliską komendę, by dowiedzieć się czegoś więcej. Przy wejściu powiedziałam w recepcji, że chciałabym się dowiedzieć więcej na temat tej akcji. Funkcjonariuszka, która tam wtedy urzędowała, powiedziała, że mogę udać się do sali przesłuchań, by dowiedzieć się, jakie były zamiary podejrzanego. Po udaniu się do sali, która na szczęście miała lustro weneckie, dostrzegłam tę osobę. Siedziała w ciemnej salce, w której znajdował się policjant przesłuchujący go. Warunki były dla niego straszne, lecz należało z niego wydobyć jak najwięcej informacji. Zatrzymany kurier, będąc zrezygnowanym i skulonym, próbował się wytłumaczyć z całego układu, w który był wplątany. Policjanci, widząc, że przesłuchiwany przyznał się do swojej winy, zamknęli go w celi, oczekując na dalszy wyrok. Jednak przed śledczymi stało następne zadanie: dotarcie do głównego bossa narkotykowego, dla którego ów kurier pracował.

tofWYbF.gif

KsDF6Sj.png

Historia przedstawiona wyżej ukazuje, jak sytuacja finansowa może zmienić człowieka. Akcja, która miała szybko wzbogacić kuriera, okazała się jego najgorszą decyzją w życiu. Taki przykład pokazuje, że nie warto mieszać się w mafijne porachunki i poświęcać się dla nich.

XGwBbve.png

Dziękuję wszystkim za przeczytanie tego artykułu! Mam nadzieję, że się Wam spodobał! Zachęcam również do zapoznania się z innymi treściami przygotowanymi przez naszych redaktorów w naszym wątku na forum.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

IE1EcvT.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 2

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.