Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Tajemnicze ładunki z magazynu w Bayside

Camper
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

sLMztIp.png

M3o7SmR.png

Witajcie! Z tej strony Starszy Reporter @Camper z Redakcji Prasowej Project News.
W dzisiejszym materiale chciałbym przybliżyć sprawę tajemniczych ładunków z magazynu w Bayside. Według naszych informacji z magazynu od połowy roku wyjeżdżają paczki z nielegalną zawartością, i to nawet do osób, które ich nie zamawiały. Jako redakcja otrzymaliśmy kilka doniesień na ten temat, dlatego też postanowiłem podjąć się tej sprawy. Dlaczego paczki są zwożone do magazynu? Kto je wysyła? I dlaczego są w nich nielegalne przedmioty? Tego dowiecie się w dalszej części artykułu! Zapraszam do czytania!

PA0Cack.png

Na samym początku, aby nie tracić czasu, postanowiłem uderzyć w samo źródło problemu. Pojechałem zatem do magazynu znajdującego się w miejscowości Bayside, aby porozmawiać z jego właścicielem. Na miejscu zastałem dostawę nowego towaru i byłem świadkiem niecenzuralnej wymiany zdań pomiędzy pracownikami, którzy mówili, że albo w paczkach są nielegalne przedmioty, albo znowu ktoś ich nie odbierze, a oni nie mają już na to miejsca. Postanowiłem jednak nie przeszkadzać im w pracy i udałem się do środka, gdzie przechodząc przez magazyn, widziałem bardzo wiele paczek ułożonych na półkach. Niektóre były nawet z zeszłoroczną datą. Miałem wrażenie, jakby nikt ich nie odbierał. Zapisałem szybko w notatniku dodatkowe pytania i czym prędzej udałem się na spotkanie.

vgC1HDp.png

Ca: @Camper | W: Właściciel

Ca: Witam, z tej strony Starszy Reporter @Camper z Redakcji Prasowej Project News. Zgodnie z rozmową przyszedłem nagłośnić sprawę zalegających paczek. Czy byłby Pan chętny udzielić odpowiedzi na kilka pytań?
W: Oczywiście, dlatego Pana ściągnąłem. Proszę pytać.

Ca: Od jak dawna zarządza Pan magazynem?
W: To będzie już z 5, może 6 lat. Zacząłem pod koniec 2020 roku.

Ca: Rozumiem. Czy podobne problemy zdarzały się w przeszłości?
W: Tak, ale nie na taką skalę! Zdarzało się, że ktoś próbował przemycić coś nielegalnego lub nie odebrał paczki, ale od jakichś sześciu miesięcy to jest zatrważający wzrost tego procederu!

Ca: O jakich nielegalnych przedmiotach Pan mówi?
W: Substancje psychoaktywne, bronie, ostatnio nawet zdarzyła się bomba!

Ca: Bomba? Może Pan powiedzieć coś więcej na ten temat?
W: Oczywiście, pracownicy zauważyli bardzo zniszczoną paczkę. W taki sposób, że widać było, co jest w środku. Wedle procedur powinni ją zabezpieczyć i podczas zabezpieczania ich uwagę zwróciła zawartość, która przypominała ładunek wybuchowy. Uruchomili więc alarm przeciwpożarowy i wezwali San Andreas Police Department, a ci potwierdzili ich przypuszczenia.

Ca: To naprawdę straszne przeżycie. Jak Pan myśli, dlaczego nasilił się proceder nieodbierania paczek?
W: Zgodnie z prawem muszę je przechowywać, co zajmuje mi powierzchnię magazynową. To stara sztuczka, aby kogoś z interesu wyrzucić. Przez to nie mogę przyjmować innych zleceń –  co za tym idzie, przychody maleją.

Ca: Podejrzewa Pan kogoś w tej sprawie?
W: Najwięcej takich paczek dostajemy od tej nowej firmy kurierskiej RedEX. Przed tym, jak powstała, nie było to takie uciążliwe, lecz nie chcą ze mną rozmawiać. Może Panu się uda.

Ca: Dobrze, dziękuję za poświęcenie chwili na wywiad. Czy chce Pani kogoś pozdrowić?
W: Pozdrawiam moją rodzinę z San Fierro oraz czytelników.

PA0Cack.png

Jak widać, problem jest dość spory. Nielegalne substancje, broń, a nawet bomba oraz brak miejsca magazynowego przez nieodebrane paczki to codzienność, z jaką właściciel magazynu w Bayside musi się mierzyć. Idąc dalej za pozostawionym tropem, spróbowałem umówić spotkanie z właścicielem firmy RedEX, jednak było to ciężkie zadanie. Po rozmowie z telefonicznym botem AI, która zajęła mi dwie godziny, udało mi się dodzwonić do człowieka, który w końcu wysłuchał mojej prośby, lecz po krótkiej rozmowie dowiedziałem się, że do mnie oddzwonią. Poczułem się trochę zignorowany, jednak czekałem i po mniej więcej dwóch tygodniach zaproszono mnie na rozmowę. Gdy dotarłem na miejsce, zobaczyłem, jak ta firma jest ogromna. Nie mogłem zliczyć wszystkich hal załadunkowych, przy których stały pojazdy właśnie ładujące paczki. Dodatkowo zostałem oprowadzony po hali. Jest na niej o wiele więcej paczek, które czekają na dostarczenie, niż w magazynie w Bayside. To tylko potwierdza, jak wielki rozmach miała firma RedEX, tworząc swoją filię w San Andreas. Po krótkim oprowadzeniu udało mi się porozmawiać z wiceprezesem firmy.

Xcbsso3.png

vgC1HDp.png

Ca: @Camper | WP: Wiceprezes

Ca: Witam, z tej strony Starszy Reporter @Camper z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłby Pan chętny odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie do ostatnich paczek wysyłanych do magazynu w Bayside?
WP: Dzień dobry, oczywiście odpowiem na wszelkie nurtujące Pana pytania.

Ca: Magazyn w Bayside otrzymuje od Państwa firmy wiele nielegalnych rzeczy. Dlaczego nielegalne przedmioty są wysyłane przez Waszą firmę?
WP: Tutaj muszę rozwiać wątpliwości. Towar dostajemy z doków w Las Venturas. My tylko rozładowujemy kontener pełen paczek i rozwozimy je pod podane adresy. Nie sprawdzamy, co jest w środku.

Ca: Rozumiem, czy jednak niektóre paczki nie zwróciły uwagi Pana pracowników?
WP: Tak, doszły do mnie informacje, że niektóre paczki zaadresowane do magazynu w Bayside zawierają nielegalne przedmioty. Takie paczki przekazujemy do San Andreas Police Department.

Ca: Czy jest coś, co mogłaby zrobić firma RedEX, aby zniwelować problem w magazynie w Bayside?
WP: Wie Pan, jeżeli dociera do nas paczka zaadresowana na ich magazyn i nie widzimy przeszkód, aby ją dostarczyć, to zostanie ona dostarczona. Bardziej nadawca tych przesyłek musiałby przestać je wysyłać.

Ca: Dobrze, dziękuję za poświęcenie chwili na wywiad. Czy chce Pan kogoś pozdrowić?
WP: Pozdrawiam wszystkich klientów firmy RedEX oraz naszych pracowników!

PA0Cack.png

W zaistniałej sytuacji postanowiłem zwrócić się do San Andreas Police Department z prośbą o informacje odnośnie do tajemniczych paczek. Na komisariacie odkryłem, że praca w redakcji wymaga wiele cierpliwości, aby mieć możliwość przeprowadzenia wywiadu z osobą, która ma także inne obowiązki. W trakcie oczekiwania zauważyłem, jak pracownik firmy RedEX dostarcza przesyłki do komisariatu. Moją uwagę zwróciła ostrożność funkcjonariusza, który tę przesyłkę otwierał, co wydało mi się podejrzane. Moje zaciekawienie zostało jednak przerwane po zaproszeniu mnie na rozmowę z rzecznikiem prasowym San Andreas Police Department.

ogvqpYt.png

vgC1HDp.png

Ca: @Camper | R: Rzecznik prasowy

Ca: Witam, z tej strony Starszy Reporter @Camper z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłby Pan chętny odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie do nielegalnych przesyłek z magazynu w Bayside?
R: Dzień dobry, rzecznik prasowy komendy San Andreas Police Department. Oczywiście odpowiem na Pana pytania. Co chciałby Pan wiedzieć?

Ca: Doszły do nas informacje o wielu przesyłkach, w których znajdują się nielegalne przedmioty, a ostatnio nawet bomba. Czy San Andreas Police Department robi coś, aby wyeliminować problem?
R: Otrzymujemy również wiele zgłoszeń. Policjanci są wysyłani do sprawdzenia podejrzanych przesyłek, jednak nie mamy zasobów, aby ktoś stacjonował 24/7 w magazynie i sprawdzał paczki.

Ca: Rozumiem. Czy udało Wam się ustalić, skąd paczki zostały nadane?
R: Każda przesyłka została nadana z Liberty City. Większość nielegalnych przesyłek została rozładowana w dokach Los Santos, mniejsza liczba, lecz ciągle zauważalna, w dokach Las Venturas.

Ca: Doki Los Santos? One nadal funkcjonują?
R: Z informacji, jakie posiadam, to tak. Doki w Los Santos wciąż funkcjonują, jednak po zmianie firmy kurierskiej w San Andreas współczynnik przemytu w tych dokach drastycznie wzrósł.

Ca: Dziękuję za poświęcony czas. Czy jest ktoś, kogo chciałby Pan pozdrowić?
R: Również dziękuję i pozdrawiam komendę San Andreas Police Department w dzielnicy Creek.

PA0Cack.png

Jako Starszy Reporter byłem bardzo zaskoczony informacją o tym, że doki w Los Santos wciąż funkcjonują. Postarałem się w takim razie odnaleźć dane kontaktowe, aby porozmawiać z właścicielem i spróbować dojść do tego, dlaczego tyle nielegalnych rzeczy jest przepuszczanych przez doki. Było to jednak ciężkie zadanie, prędzej odnalazłem dane kontaktowe do właściciela doków w Las Venturas. Uznałem więc, że to będzie mój kolejny cel w tej sprawie, aby rozmówić się z przedstawicielem doków w Las Venturas. Po dotarciu na miejsce zobaczyłem nowoczesne metody ładowania kontenerów na ciężarówki. Czasami nawet ładowane były droższe przedmioty, takie jak samochody. Zostałem miło powitany i zaproszony na rozmowę z prezesem firmy.

glAcC8W.png

vgC1HDp.png

Ca: @Camper | P: Prezes

Ca: Witam, z tej strony Starszy Reporter @Camper z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłby Pan chętny odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie do nielegalnych paczek przesyłanych do magazynu w Bayside?
P: Dzień dobry, to Pan temat podrzucił. Oczywiście odpowiem na wszelkie nurtujące Pana pytania.

Ca: Dostałem informację, że niektóre nielegalne przesyłki są transportowane przez Pana firmę. Proszę mi powiedzieć, czy jest sposób, w jaki eliminują Państwo takie przesyłki?
P: Wszystkiego kontrolować niestety nie możemy, jednak współpracujemy ze stanem San Andreas oraz z San Andreas Police Department. Dzięki temu nasze transporty są regularnie kontrolowane na specjalnie przygotowanych do tego stanowiskach strategicznie rozmieszczonych na najpopularniejszych trasach. W przypadku wykrycia nielegalnego towaru zostaje on zutylizowany.

Ca: To dość rygorystyczne przepisy. Widzę, że bierzecie sprawę bezpieczeństwa na poważnie.
P: Oczywiście, że bierzemy ją na poważnie! Bezpieczeństwo ponad wszystko. Nasza firma, wchodząc na rynek, zaskoczyła urzędników stanu San Andreas swoją innowacyjnością w tej sprawie i wygrała przetarg na budowę nowych doków w mieście Las Venturas.

Ca: Pomimo rygorystycznych przepisów dostałem informację, że niektóre nielegalne przesyłki potrafią je ominąć. Mógłby się Pan do tego odnieść?
P: Tutaj sprawa jest prosta i towarzyszy nam od powstania na świecie pierwszych administracji. Korupcja, proszę Pana! Jeżeli ktoś ma coś, na czym zarobi, to łatwiej jest mu przekupić kontrolę, niż stracić cały towar.

Ca: Rozumiem. Czy ma Pan rozwiązanie problemu korupcji?
P: Mógłbym powiedzieć, że tak, ale tego problemu nie da się wyeliminować. Robimy oczywiście szkolenia i kontrole, a w drastycznych przypadkach zwolnienia, jednak to nigdy nie będzie wystarczające.

Ca: Jak Pan myśli, co skłania urzędnika do wzięcia łapówki?
P: Zawsze ktoś ma jakiś powód. Jednym razem jest to chęć dorobienia, drugim razem problemy finansowe. Nasza firma wychodzi temu naprzeciw i oferuje nieoprocentowane pożyczki pracownikom. Niektórzy z nich korzystają. Lepiej! Oferujemy także przyspieszenie wypłaty w zamian za podpisanie umowy lojalnościowej. Jednak, tak jak mówiłem, to zawsze będzie za mało i ludzie będą ryzykować, aby tylko trochę dorobić.

Ca: Rozumiem, dziękuję za udzielony wywiad. Czy jest ktoś, kogo chciałby Pan pozdrowić?
P: Jeżeli mogę, to chciałbym pozdrowić pracowników naszej firmy, urzędników ze stanu San Andreas oraz San Andreas Police Department.

PA0Cack.png

Po dość długiej rozmowie z prezesem doków w Las Venturas ponownie zacząłem szukać informacji kontaktowych do firmy doków w Los Santos. Jednak będąc poza firmą, nie udało mi się telefonicznie odnaleźć danych kontaktowych. Postanowiłem więc zajechać do firmy Project News, aby tam skorzystać z komputera firmowego i spróbować odnaleźć potrzebne informacje. Zajęło mi to dość dużo czasu, a liczba kubków po kawie i energetykach rosła w miarę szukania. W pewnym momencie podszedł do mnie Dyrektor redakcji @MrBeast wraz z Panią Kierownik @Veirdness i spytali mnie, co robię tak wcześnie w redakcji i co to za monument z kubków po kawie. Odpowiedziałem im, że szukam informacji na temat doków w Los Santos i dopiero wtedy zerknąłem na zegarek, widząc, iż robiłem to przez całą noc. Dyrektor redakcji szybko pokazał mi bazę danych, w której były zapisane dane kontaktowe na przyszłość, lecz większość z nich nie była aktualna. Razem przysiedliśmy do tematu i na 145. stronie Google udało się odnaleźć potrzebne informacje. Ucieszony poczułem jednak zmęczenie, dlatego postanowiłem pójść się przespać. Następnego dnia udało mi się telefonicznie przeprowadzić rozmowę z Dyrektorem doków w Los Santos.

uTwy9dz.png

vgC1HDp.png

Ca: @Camper | Dr: Dyrektor

Ca: Witam, z tej strony Starszy Reporter @Camper z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłby Pan chętny odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie do nielegalnych paczek trafiających do magazynu w Bayside?
Dr: A co dokładnie chciałby Pan wiedzieć?

Ca: Otrzymałem informację, że największa partia nielegalnych przedmiotów jest wysyłana z Pana firmy. W jaki sposób działa Państwa firma, aby likwidować nielegalne przesyłki?
Dr: Więc mamy fotoradar ustawiony na 120 kilometrów na godzinę na moście przed nami, aczkolwiek ostatnio często się psuje i musimy wzywać San Andreas Road Assistance, aby go naprawili. Poza tym za chwytanie przestępców odpowiedzialne jest San Andreas Police Department.

Ca: Rozumiem. Czy jest jednak coś, co mogłaby zrobić Pana firma, aby nielegalne przedmioty przestały być wysyłane?
Dr: Kiedyś mieliśmy rygorystyczne procedury kontroli, aczkolwiek od czasu, kiedy firma kurierska przeniosła się od nas do Blueberry i otworzyła się dość mocna konkurencja w Las Venturas, jesteśmy na skraju bankructwa. Ledwo się trzymamy i nie mamy funduszy na kontrole. Łapiemy się każdego zlecenia.

Ca: Oznacza to, że przez brak funduszy w Pana firmie magazyn w Bayside też znajduje się na skraju bankructwa.
Dr: Wiem, jak to brzmi, jednak staramy się utrzymać na rynku najdłużej, jak tylko możemy. Jeżeli to komuś sprawia problemy, to może sam tutaj przyjechać i powstrzymać ten proceder.

Ca: Czy jest coś, co mogłoby rozwiązać dany problem?
Dr: Na obecny moment problem chyba za bardzo się zagnieździł i nawet fundusze tego nie rozwiążą.

Ca: Dobrze, dziękuję za poświęcenie chwili na wywiad. Czy chce Pan kogoś pozdrowić?
Dr: Pozdrawiam firmę kurierską RedEX oraz zarząd doków w Las Venturas. Mam nadzieję, że jak upadniemy, to cała ta szajka przejdzie do Was.

PA0Cack.png

Jak widać, problemy finansowe po powstaniu nowej firmy odbierającej kontenery z doków oraz po powstaniu firmy kurierskiej RedEX zmusiły wieloletnią firmę do szukania środków na utrzymanie, gdzie tylko byłyby dostępne, przez co magazyn z Bayside ma dość spory problem. Pisanie tego artykułu zajęło mi trochę czasu i na sam koniec dostałem informację, że San Andreas Police Department zrobiło nalot na doki w Los Santos oraz pomogło magazynowi w Bayside pozbyć się nielegalnych przedmiotów. Na czas pisania tego artykułu doki w Los Santos zostały zamknięte, a magazyn w Bayside ponownie sprawnie działa. Osobiście chciałbym, aby każda sprawa, której się podejmę, tak się kończyła. Niestety życie potrafi pisać różne scenariusze. Osobiście dziękuję, że mogłem zająć się tym tematem.

XGwBbve.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie tego artykułu, a także zachęcam do komentowania oraz zapraszam na inne wydania przygotowane przez pracowników Redakcji Prasowej Project News.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

xSPMy1t.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 3

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.