Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Poznaj członka SAMD - Hospital Manager Camper

Wiktoriax98
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

7xFqgLf.png

Witam! Z tej strony Wiktoriax98, Director of Hospital Press Office. Z przyjemnością przedstawiam Wam nową serię przygotowaną przez Hospital Press Office „Poznaj członka SAMD”! W ramach serii będziemy przedstawiać osoby tworzące naszą frakcję – ich doświadczenia, spojrzenie na SAMD oraz zainteresowania. Chcemy pokazać Wam każdego z nich z nieco innej strony.

WTQoGB3.png

Poznaj członka SAMD!

Pierwszy wywiad z serii „Poznaj członka SAMD” rozpoczynamy od samego szefostwa! Naszym pierwszym gościem jest Hospital Manager – @Camper. Porozmawiamy z nim o tym, jak zmieniła się frakcja na przestrzeni jego obecności, jak wygląda pełnienie funkcji lidera oraz z jakimi wyzwaniami wiąże się ta rola. Nie zabraknie również pytań o jego doświadczenia, plany, zainteresowania i życie poza serwerem.

MssVWM7.png

Wiktoriax98: Opowiedz nam coś o sobie. Czym się zajmujesz i co lubisz robić w wolnym czasie?
Camper: Mam na imię Kamil i mam 29 lat. Aktualnie posiadam dwa zawody: elektronik i informatyk. Pracuję jednak jako informatyk. W wolnym czasie uprawiam przeróżne sporty drużynowe, spaceruję, gram w gry, w tym Multi Theft Auto, oraz czasami pojadę gdzieś na rowerze.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Jaki moment ze swojej dotychczasowej przygody na ProjectRPG wspominasz najlepiej?
Camper: Sam początek wspominam najlepiej, gdy w okolicy Garcia w San Fierro gracze rozpoznali mnie i mojego kolegę jako nowych graczy, dali nam trochę gotówki na start oraz powiedzieli, co, gdzie i jak. Zrobili to wszystko bezinteresownie. Niestety nie pamiętam ich nicków, a szkoda.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Jak Twoim zdaniem SAMD zmieniło się od momentu Twojego dołączenia?
Camper: San Andreas Medical Department, kiedy dołączałem, było podzielone na 3 grupy, które walczyły między sobą. Teraz jesteśmy jedną grupą, która razem działa. Oczywiście jest przed nami jeszcze wiele pracy i to nie tylko takiej, którą ja mogę wykonać. Praca, która jest do wykonania, leży także po stronie osób, które nie są u nas w zarządzie, w tym u Administracji RCON.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Jak zareagowałeś, kiedy dowiedziałeś się, że obejmiesz stanowisko lidera?
Camper: Byłem szczęśliwy, ale wiedziałem, w co się pakuję i że to nie będzie łatwe zadanie. Będąc liderem Posorants Group, wiedziałem, że SAMD nie funkcjonuje poprawnie. Wiele rzeczy jest błędnie przekazywanych, a niektóre są przestarzałe. Nie jestem rozwiązaniem na wszystko, ale to, co mogę poprawić, staram się wykonać jak najlepiej.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Co jest dla Ciebie najtrudniejsze w pełnieniu roli lidera SAMD? 
Camper: Najtrudniejsze jest podejmowanie decyzji. Stwierdzanie, gdzie leży prawda. To raczej nie dotyczy tylko SAMD. Każda osoba z zarządu stoi przed takimi decyzjami, kiedy we frakcji lub biznesie nie dzieje się dobrze, a ty starasz się obrać właściwą drogę, aby wyprowadzić to wszystko na prostą. Nauczony przez Posorants Group, bardziej ostrożnie dobieram swoje decyzje.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Jaka była najtrudniejsza decyzja, którą musiałeś podjąć jako lider?
Camper: Najtrudniejsza decyzja przyszła do mnie tuż na starcie i wiedziałem, że taka nadejdzie. Czyli: Kto ma rację? Kto mówi prawdę? Kto chce mnie okłamać? Postawiłem wszystko na jedną kartę, licząc się z tym, że mogę wiele stracić, ale było to ryzyko, które ktoś musiał podjąć, i padło na mnie.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Co daje Ci największą satysfakcję z pełnienia Twojej funkcji?
Camper: Największą satysfakcję daje mi widok ludzi, którzy są we frakcji i nie skupiają się tylko na wyrobieniu normy. Ludzi, którzy pożartują i biorą frakcyjne życie trochę z przymrużeniem oka. To jest tylko gra, niektórzy biorą ją zbyt poważnie, a moim celem jest pokazanie każdemu, kto tutaj przyjdzie, że u nas można się powygłupiać – oczywiście wszystko z umiarem.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Czy zdarza Ci się przejmować sprawami frakcji już po wyłączeniu gry?
Camper: Tak, i ostatnio zdaję sobie sprawę, że przychodzi to do mnie coraz częściej. Niestety są to rzeczy, na które nie mam wpływu. Rzeczami, które mogę zmienić, nie przejmuję się, ponieważ wiem, że to zrobię. Prędzej czy później, ale to zrobię.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Co jest dla Ciebie ważniejsze: aktywność członka czy jakość jego RP?
Camper: Oba. Nie będę zmuszał, aby ludzie siedzieli po nocach. Z jakiegoś powodu jest ustalona norma przez Centrum Zarządzania Frakcjami. Jakość Role-Play to inna kwestia.Podtrzymuję pomysł poprzedniego zarządu o egzaminach okresowych, bez których awans wyżej nie jest możliwy. W taki sposób staram się podnosić wiedzę osób we frakcji. Akurat wiedza u nas może się przydać w prawdziwym życiu i dowiedziałem się już tego kilka razy w dość drastyczny sposób.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Co najbardziej cenisz w ludziach, z którymi współpracujesz?
Camper: Cenię sobie szczerość. Nieważne, jak bardzo drastyczna ona jest. Oczywiście fajnie jest słyszeć, że wszystko jest dobrze i nic się nie dzieje, do czasu, aż rzeczywistość nie uderzy za bardzo i nie zniszczy tej ściany. Jeżeli kogoś trapi cokolwiek, jest jakikolwiek powód, aby porozmawiać, chciałbym, aby wszyscy wiedzieli, że ja tutaj jestem i to nie tylko dla San Andreas Medical Department, ale także dla osób spoza frakcji. Zawsze postaram się pomóc tak, jak tylko mogę.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Czy jest jakaś rzecz, którą bardzo chciałbyś wprowadzić, ale obecnie nie jest to możliwe?
Camper: Jest wiele takich rzeczy, jednak to wymaga pomocy Administracji RCON. Niestety musimy czekać. Nic innego nam w tej sprawie nie pozostało.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Co powiedziałbyś osobie, która dopiero zaczyna swoją przygodę w San Andreas Medical Department?
Camper: Powiedziałbym, że rozumiem, co czuje i wiem, że materiału wydaje się dość dużo. Jednak jeżeli do tego przysiądziesz, zauważysz schemat, którego jeśli będziesz się trzymać, to daleko zajdziesz. Wiem, że to może wydawać się trudne, gdyż sam przez to przeszedłem. Gdy dołączałem do serwera, nie znałem się na Role-Play, a to były moje pierwsze kroki. Skoro taka osoba może dojść do stanowiska lidera, to ty z pewnością możesz zdać ten egzamin!

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Masz jakieś marzenie, które chciałbyś kiedyś spełnić?
Camper: Każdy jakieś ma, jednak moje zostawmy owiane tajemnicą. Chyba że to marzenie z SAMD – wtedy chciałbym, aby więcej osób dało szansę tej frakcji.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Akcja masowa czy spokojne zgłoszenie?
Camper: Odpowiem nieszablonowo. Dobrze przemyślana i zorganizowana akcja Posorants Group. Wiem, że na takich akcjach może być ciekawie.

bIiFtHo.png

Wiktoriax98: Gdybyś miał opisać swoją dotychczasową przygodę z SAMD jednym słowem, jakie by to było i dlaczego?
Camper:
Jednym słowem byłoby to „wyzwanie” – codziennie zaskakujecie mnie nowymi rzeczami i nie wiem, czego się spodziewać. Każdy dzień jest właśnie takim małym wyzwaniem.

TroePlR.png

Pierwszy wywiad za nami! Dziękujemy @Camper za odpowiedzi, a Wam za poświęcony czas. Kto pojawi się jako następny? Przekonacie się już za miesiąc w kolejnej odsłonie „Poznaj członka SAMD”!

27twrSq.png

Edytowane przez Wiktoriax98
  • Super 14