Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Draxen

nietubek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: nietubek
Nick(i) oskarżonego(/ych): Draxen
Powód skargi: Niesłuszne wliczenie taranu do nadanej kary, oraz braku zapłaty
Data zdarzenia: 29.08.26
Dowody: nizej
Opis sytuacji: Wyjezdzajac z miejsca wydarzenia fabularnego wyjechalem kawalek pod prąd. W tym samym czasie tą drogą jechał inny gracz karetką w którego nie uderzyłem - z mojej perspektywy mineliśmy się normalnie (dookola byla spora ilosc osob bo robili event przez cos byly lekkie lagi). Jechałem pod prąd, mój bład, lecz od 3 lat nie otrzymałem zakazu prowadzenia pojazdów (przez co uwazam ze prawko za to bez uprzedzen na temat jazdy pod prad to za duza kara), jeśli uderzyłem w innego gracza to mógł do mnie napisać wiedząc ze w tamtym miejscu było 15fps (lecz to pomijam). Otrzymalem informacje ze na nagraniu widać jak to ja uderzyłem innego gracza - okej moze u niego tak bylo, mogl mi napisac. Spowodałem kolizję lecz do kary został wliczony "taran". Jestem pewny że nie staranowałem żadnego pojazdu, być może uderzyłem, lecz tak jak wcześniej pisałem u mnie nic takiego nie było. Poniżej słowa administratora RCON na temat podobnej sytuacji. Moim zdaniem powinienim dostać ostrzeżenie na temat jazdy pod prąd, lub o zapłacie za szkody - na pewno nie za taran

281867959_Beztytuu.thumb.png.ab408aaf19d624a30c79306d197b0285.png

Edytowane przez nietubek
  • Super 1
  • Haha 1
  • WOW! 1

Witam! 

Jechałeś pod prąd i staranowałeś przy tym gracza, w tym momecie nie powinneś być na tym pasie. Dowód odnośnie tego oto zdarzenia jest do wglądu dla Administracji RCON. Podpytałem jeszcze jedną osobę z administracji która jest już długo, stwierdziła również słuszność kary.

• Super 1

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Draxen napisał:

Witam! 

Jechałeś pod prąd i staranowałeś przy tym gracza, w tym momecie nie powinneś być na tym pasie. Dowód odnośnie tego oto zdarzenia jest do wglądu dla Administracji RCON. Podpytałem jeszcze jedną osobę z administracji która jest już długo, stwierdziła również słuszność kary.

Jechałem pąd prąd - to prawda. Taran to celowe uderzenie pojazdem, czy uderzyłem celowo? - Nie. Czy gracz napisał do mnie o tym żebym zapłacił żebym zapłacił za szkody - Nie. Jakby mi napisał żebym zapłacił za szkody to bym wiedział że w niego uderzyłem. Dodatkowo tak jak ARCON wyjaśnił w innej skardze "Gracz powinien zgłosić się do takiego delikwenta jeżeli jest w stanie rozpoznać nick. Co miało miejsce w tym przypadku, ponieważ powstało nagranie całej sytuacji.
Nie zawsze inni gracze oczekują zapłaty za uszkodzenia. Czasem jest tak, że ktoś odjedzie nie wspominając słowem o chęci uzyskania odszkodowania, bo po prostu mu nie zależy. " Gracz odjechał bez słowa.

EDIT; Podpytałem ARCON odnośnie definicji "taran" 
 >> [43] Sky: jak niechcacy uderze w inny to tez taran
<< [43] Sky: jak nie zaplacisz za szkody to drugie tez
Nie zapłaciłem za szkody, ponieważ nie wiedziałem że nawet je wyrządziłem, mało tego gracz nawet do mnie nie napisał abym mu zapłacił

Edytowane przez nietubek
  • Haha 1
  • Auć 1

Przeanalizowałem nagranie z tej sytuacji i mogę stwierdzić, że Skarżący zdaje się nie dostrzegać jednej jakże istotnej kwestii. Tą kwestią jest to, że poruszał się on pod prąd. Kwestia tego, czy rzeczywiście kogoś staranował u siebie, czy też nie, jest wobec tej kwestii drugorzędna, bowiem gdyby nie naruszenie w postaci jazdy pod prąd, to nie byłoby sytuacji, w której gracz został staranowany. Kara nadana i wyskalowana prawidłowo. 

• Super 2
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.