Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Puczy

DonerKebab
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: DonerKebab
Nick(i) oskarżonego(/ych): Puczy
Powód skargi: Nieumiejętne skalowanie kar, faworyzacja.
Data zdarzenia: Wczoraj godzina 17:35
Dowody: 

Spoiler

13395053_05D52C6B-E90C-4AB9-9EF4-3361506B6E79.thumb.png.0760d9ca8361073e6fc74c6b68f3cf93.png

Opis sytuacji: Dzień dobry. Jak dobrze wiemy najbardziej toksyczny gracz tej społecznośći @-=KodaK=-notorycznie łapie kary mimo wielu banów. Ostatnio zwróciłem na to uwagę w mojej skardze (https://projectrpg.pl/topic/153419-skarga-na-kodak/?do=findComment&comment=1021999) na co dostałem odpowiedź od Administratora Martin cytuję:

Cytat

"Gracz raczej powinien zdawać sobie sprawę, że balansuje na krawędzi, a dalsze reprezentowanie tak niskiego poziomu nie będzie tutaj tolerowane. Zapewniam, że administracja zareaguje w odpowiednim czasie, jeżeli tego typu sytuacje będą się powtarzać. Oskarżonemu zalecam przeczytać swoją apelacje i swoje zapewnienia, jeżeli chce jeszcze być częścią tej społeczności. Na ten moment skargę odrzucam."

Jak widać nie dość, że gracz nie wyciągnął żadnych wniosków i dalej bezkarnie obraża innych otrzymując kary wyciszenia jak zwykły gracz to dodatkowo (pseudo)moderator Puczy nie tylko dopuścił się zaniechania czynności administracyjnej, źle skalując karę, ale równiez mógł dopuścić się faworyzacji nie wykonując dalszych kroków, w celu zbanowania gracza i olewając totalnie sprawę. Prosiłbym RCON o przeanalizowanie tej sprawy i podjęcie dalszych kroków wobec gracza jak i moderatora, ponieważ na naszym wspaniałym serwerze taka patologia i niesprawiedliwość nie może mieć miejsca.

Pozdrawiam,

Puczy.

• Haha 3
  • Lubię to! 2

Nie wiem co mam tutaj napisać, kara została nadana prawidłowo i wyskalowana nawet ponad niż x2 ze względu na konkretny powód kary. Gracz od momentu unbana otrzymał 5 karę na przestrzeni kilku miesięcy, nie dni. Więc w mojej ocenie nie widziałem sensu zgłaszać tego gdziekolwiek.

Co do twoich jakichś ocen gracza, czy go lubisz czy nie, czy jakieś inne emocje w tobie wywołuje, nie ma to w sumie znaczenia w momencie skalowania kar. Dziwnym jest fakt, że musisz kryć się za kimś innym ze względu na to, że Twoje konto nigdy nawet nie miało na serwerze styczności z kimkolwiek bo masz okrągłe 0 minut.

Dziwna i absurdalna skarga.

A i takie słabe przytyki typu (pseudo)moderator czy zakończenie twojego wywodu raczej są mi znane i wiem z kim mam do czynienia, więc średnio tobie albo dla was „chłopaki” to wychodzi.

Edytowane przez Puczy
Dodanie kilku słów.
  • Super 3
  • Haha 3
  • Lubię to! 3

Myślałem, że większych bredni w tej sprawie już nie usłysze, ale niestety...

10 minut temu, Puczy napisał:

Nie wiem co mam tutaj napisać, kara została nadana prawidłowo i wyskalowana nawet ponad niż x2 ze względu na konkretny powód kary. Gracz od momentu unbana otrzymał 5 karę na przestrzeni kilku miesięcy, nie dni. Więc w mojej ocenie nie widziałem sensu zgłaszać tego gdziekolwiek.

Czyli według ciebie można wracać po banie, dalej obrażać innych graczy bo przecież minęło parę miesięcy i to kompletnie resetuje skalowanie? Jeszcze bardziej się pogrążasz i ułatwiasz rozpatrzenie skargi. Na serwerze było wiele osób, które wracało po paru miesięcznym albo rocznym banie i otrzymywali od razu surowe skalowania za chociażby najdrobniejszą karę. W tym przypadku gracz uzbierał już 5.

17 minut temu, Puczy napisał:

Co do swoich jakichś ocen gracza, czy go lubisz czy nie, czy jakieś inne emocje w tobie wywołuje, nie ma to w sumie znaczenia w momencie skalowania kar. Dziwnym jest fakt, że musisz kryć się za kimś innym ze względu na to, że Twoje konto nigdy nawet nie miało na serwerze styczności z kimkolwiek bo masz okrągłe 0 minut.

W regulaminie działu nie ma na to odpowiedniego paragrafu także bezsensowne lanie wody z twojej strony, ale niczego innego w sumie nie można było wymagać.

18 minut temu, Puczy napisał:

Dziwna i absurdalna skarga.

A i takie słabe przytyki typu (pseudo)moderator czy zakończenie twojego wywodu raczej są mi znane i wiem z kim mam do czynienia, więc średnio tobie albo dla was „chłopaki” to wychodzi.

Absurdalny to jest twój pobyt na randze już nie wspominając o odpowiedzi na tą skargę. A co wyjdzie zobaczymy, na pewno nie poprawiłeś swojej sytuacji ale jakoś mnie to zbytnio nie martwi.

• Super 2
  • Haha 5

Sama kara jest prawidłowa. Co do reszty zarzutów, to mimo wszystko trzeba też patrzeć na całokształt historii kar. Zachowanie przywołanego gracza rzeczywiście jest dalekie od ideału, niemniej jednak uważam, że kara, której dotyczy skarga, nie jest tą, która miałaby przesądzić o ewentualnym ponownym banie. 

• Super 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.