Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na TheDreamer

Bartosz-pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: @Bartosz-pl

Nick(i) oskarżonego(/ych): @TheDreamer

Powód skargi: Badanie mi ostrzeżenia za „ Powielanie propozycji " ale to nie było to samo tylko bardziej opisałem.

Data zdarzenia: 11:08.2026r.

Dowody: 

Spoiler

Screenshot_20260811-134942.thumb.png.cc194fc44bb163742da723017babfe96.png

Opis sytuacji: Dostałem Ostrzeżenie za powielanie propozycji ale to była propozycja inna, itd. 

Edytowane przez Bartosz-pl
  • Haha 14
  • Lubię to! 3

Witam, a więc tak: 

10 godzin temu, Bartosz-pl napisał:

Dostałem Ostrzeżenie za powielanie propozycji ale to była propozycja inna

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Twoja propozycja w ogólnym rozrachunku dotyczyła dokładnie tego samego czego dotyczyła propozycja przytoczona przez innego gracza czyli reworku samej pracy. Od zawsze przekazywałem tą informację moderacji działu propozycji, mianowicie jeżeli propozycja dotyczy tego samego, ale jest inaczej opisana to zamykamy, tą która jest nowsza, a gracza z tej nowszej odsyłamy do tej starszej, aby tam zawarł ewentualne uwagi odnośnie danej propozycji. 

Inaczej to jednak wygląda, gdy pojawiają się dwie lub więcej propozycji, dotyczą tego samego w ogólny rozrachunku ale są inaczej rozpisane oraz mają całkowicie inne koncepcje lub podejście do danej zmiany. Wtedy przyjmujemy, że obie propozycje mogą zostać.

Odnosząc się jednak do punktów i dlaczego Ty je otrzymałeś? Cóż powód jest prosty. Większość graczy na serwerze dodając nową propozycję sprawdza czy takowa już istnieje, a nawet jeśli tego nie zrobi to zawsze w pierwszej kolejności to my takie propozycji wykluczamy i informujemy graczy aby na przyszłość sprawdzali właśnie czy nie istnieją już podobne. Dodatkowo zaznaczę też, że karę możesz otrzymać za każdy punkt regulaminu, lecz aby tak się stało musi on zostać złamany przynajmniej kilka razy. Innymi słowy jeżeli gracz nie zastosuje się do wzoru nie zostanie ukarany. Gdyby zrobił to ponownie w krótkim odstępie czasu zapewne ten wątek zostałby odrzucony. Gdyby jednak sytuacja się powtarzała to zostałby ukarany. Wyjątkiem od tej reguły jest pkt 4 regulaminu działu propozycji, w tym wypadku zawsze karamy nawet jeżeli jest to pierwsze przewinienie gracza. Wracając jednak do tego, dlaczego to Ty otrzymałeś karę? Cóż powód jest prozaiczny nie stosujesz się do regulaminu jak i mojego zalecenia. Skoro zwracam Ci uwagę i wprost informuje, że będziesz karany to chyba logiczne, że słowa będę dotrzymywać?

W całej tej skardze chciałbym jednak zaznaczyć jedną rzecz, mianowicie to jak bezsensowne są w większości twoje propozycje, o czym zresztą już Cię raz informowałem w tym miejscu: 

Poniżej kilka przykładów odnośnie twoich "świetnych propozycji:

Spoiler

https://projectrpg.pl/topic/154240-dodanie-pracy-kierowca-autobusu/ - Na serwerze mamy SATC, które może transportować graczy

https://projectrpg.pl/topic/153029-dodanie-nowej-pracy-dot-sklepu-projectrpg/ - ?

https://projectrpg.pl/topic/150940-dodanie-nowej-pracy-fryzjer/ - ?

https://projectrpg.pl/topic/150170-dodanie-przystanków/ - Tak jak przy pierwszej propozycji mamy SATC, jest też dostęp do czatu /g, gdzie można poprosić graczy o transport...

https://projectrpg.pl/topic/147970-ulepszenie-pracy-kuriera-oraz-zmiana-nazwy-firmy/ - tego to nawet komentować nie będę

I pewnie jakbym przeszukał resztę twoich propozycji, to mógłbym dopisać tu kolejne pozycje, tyle że mija się to z celem. Na 10 twoich propozycji, 9 śmiało wyrzuciłbym do archiwum. 

Po co o tym piszę tutaj? Bo zwyczajnie nadarzyła się idealna okazja, do tego aby pozbyć się 3/4 śmieciowych propozycji z tego działu oraz ewentualnie ponownie wyczyścić go z tak nierealnych propozycji. Dodatkowo wychodzę z ewentualną prośbą w tym temacie do grona RCON o większe możliwości decyzyjne (względem moderacji) lub większe zaangażowanie się w ten dział tak aby pozbyć się tego co zwyczajnie się tam nie nadaje.

Edytowane przez TheDreamer
  • Super 13
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

Punkty zostały nadane prawidłowo. Paragraf 5. Regulaminu działu jednoznacznie obliguje do tego, aby przed wstawieniem jakiejś propozycji, uprzednio sprawdzić, czy takowa nie została już zgłoszona. W tym przypadku taka propozycja była już zgłoszona, na co zwrócił Ci także uwagę przypadkowy gracz. Ponadto propozycja ta była znacznie bardziej rozbudowana i dokładniej opisana. 

• Super 4
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.