Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Martin*

Somandi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: xm4rc3lq
Nick(i) oskarżonego(/ych): Martin*
Powód skargi: nie ukaranie mimo prowokacji 
Data zdarzenia: 7.08.2026
Dowody: 

[2026-08-07 17:31:52] [Output] : G> karolczyk: jak tos wysle sonadiego na bana dam litra

[2026-08-07 17:36:14] [Output] : G> karolczyk: somandiego kazdy na forum nazwie ******  

[2026-08-07 17:36:47] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza karolczyk zostało wysłane!

[2026-08-07 17:37:19] [Output] : ✔ Administrator Martin* odrzucił twoje zgłoszenie!

[2026-08-07 18:02:07] [Output] : Gracz karolczyk został wyciszony na 14 dni przez TheDreamer (web), powód: Prowokacje na /g. 
Opis sytuacji: Grałem sobie wczoraj odkąd wbiłem na serwer. Po wbiciu na serwer zaczęły sie już prowokacje. Po paru minutach karolczyk zaczął prowokować więc wiadomo że nie będę stał obojętnie tylko zaczne zgłaszać reporta aby zaprzestał prowokacji. Tak jak tu widzimy w logach po napisaniu reporta na karolczyka mój report został odrzucony przez Administratora Martin*. Nie rozumiem jak można odrzucać takiego reporta jeśli jestem po raz któryś z rzędu atakowany prowokacjami ze strony graczy. Wszystko w logach również jest widać jak to wczoraj wyglądało bo tych prowokacji jeszcze było od innych osób. Dopiero po paru minutach zjawił sie TheDreamer który nie przeszedł obojętnie i nadał graczowi kare za prowokacje. Także nie rozumiem dlaczego Martin* tego nie zrobił co TheDreamer skoro gracz mnie prowokował tylko postanowił odrzucić mojego reporta oraz zniknąć z duty. To nie jest normalne zachowanie Administratora który patrzy na ten temat obojętnie. Nie składam tej skargi wyłącznie z powodu odrzucenia jednego reporta, ale przede wszystkim ze względu na sposób, w jaki została potraktowana sytuacja, mimo że w logach znajdują się informacje dotyczące prowokacji. 

• Super 2
  • Haha 34
  • Auć 1
  • Lubię to! 3

Widziałem wówczas ten czat /g, a co za tym idzie, również wysłane wiadomości. Raport został odrzucony, ponieważ na tamten moment nie widziałem jeszcze powodu do ukarania gracza. Same gwiazdki nie wskazywały na nic konkretnego, a dwie wiadomości dotyczące nagrywania i wysłania Cię na bana w mojej ocenie nie stanowiły jeszcze wystarczających podstaw do ukarania. Jeszcze wcześniejsze wiadomości dotyczące Twoich audycji według mnie również nie nadawały się do kary, zwłaszcza że na samym forum spis negatywnych opinii dotyczących Twoich serwerowych audycji jest jeszcze większy i gorszy, no ale tym zajmuje się głównie zarząd radia.

Sytuacje związane ze zgłoszeniami za prowokacje nie są zero-jedynkowe, dlatego każdy członek administracji podejmuje decyzję w oparciu o własną interpretację danej sytuacji. W związku z tym moja decyzja była następująca - wstrzymanie się od nadania kary z powodu braku wystarczających podstaw. Gracz z pewnością zostałby ukarany, gdyby dalej wysyłał wiadomości dotyczące Twojej osoby lub organizacji, które można byłoby podpiąć pod prowokację. Z tego co widzę, tak też się stało: 

2026-08-07 17:56:28 karolczyk cala org tubro legant ban na wysłanie reportów kto jest za

Po tej wiadomości członek administracji nadał karę, z którą oczywiście się zgadzam, zwłaszcza po zestawieniu jej z poprzednimi wpisami.

W kwestii mojego "zniknięcia" z duty - wyszedłem z serwera ponad minutę po odrzuceniu Twojego zgłoszenia. Nie widzę w tym nic złego, ponieważ skoro nie zajmuję się żadnym zgłoszeniem, to jak najbardziej mam do tego prawo. Nie dyżurujemy w wyznaczonych godzinach, a dostępność zależy tylko i wyłącznie od nas samych. Tak jak napisałem, jeżeli gracz kontynuowałby wysyłanie tego typu wiadomości, to zostałby ukarany przez innych członków administracji, co też miało miejsce.

Reasumując, według mnie nie przeszedłem obok tej sprawy obojętnie, tylko zwyczajnie odstąpiłem od nadania kary, ponieważ na tamten moment nie widziałem wystarczających podstaw do jej nałożenia. W tej sytuacji mamy po prostu inne zdanie i oczywiście masz prawo napisać skargę. Jeżeli administracja RCON stwierdzi, że moja decyzja była błędna, to oczywiście przyjmę ich decyzję.

Edytowane przez Martin*
  • Super 31
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 1

Tak jak napisał Administrator - Sytuacje związane ze zgłoszeniami za prowokacje nie są zero-jedynkowe, dlatego każdy członek administracji podejmuje decyzję w oparciu o własną interpretację danej sytuacji. Odnosząc się jednakże do Twoich dalszych zastrzeżeń co do postępowania Administratora, to między "zjawieniem" się TheDreamera, a analizą sytuacji przez Martina, a także między wiadomościami, na które patrzył Martin w momencie Twojego raporta, a wiadomościami, na które patrzył TheDreamer, minęło około 20 minut. Dodatkowa wiadomość, która się pojawiła na czacie, jednoznacznie rozwiała wątpliwości co do tego, czy występują prowokacje, czy też nie. 

• Super 3
  • Lubię to! 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.