Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Police Crew Office - Podsumowanie akademii | Lipiec '26

Tony*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pc1.png.ed4a48f6b3b85972382f1017f6e6a0b0.png

Następna grupa kandydatów z powodzeniem zakończyła okres przygotowawczy, zdobywając niezbędną wiedzę i umiejętności. Nasza redakcja przygotowała krótkie podsumowanie najważniejszych wydarzeń związanych z okresem trwania Akademii San Andreas Police Department. Wszystkich zainteresowanych, zapraszam do przeczytania podsumowania!

pasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png

Krótkie podsumowanie statystyk akademii

11 osób pomyślnie przeszło przez proces rekrutacyjny. W trakcie trwania akademii 2 osoby opuściło jej szeregi lub zostały z niej wydalone. Do egzaminów przystąpiło łącznie 9 osób i wszyscy z nich uzyskali wynik pozytywny, co po przełożeniu na liczby daje nam zdawalność w wysokości 100%. Podczas całej akademii, Cadeci wykonali łącznie 26 zatrzymań drogowych. Najwięcej zatrzymań przeprowadził Cadet @Jaguarion.

Podsumowanie 

Nowo przyjęci funkcjonariusze uznali, że najciekawsze szkolenie dotyczyło Felony Trafic Stop.
Za najmniej interesujące wskazano Basic Life Support. Akademicy wyróżnili kadrę szkoleniową doceniając ich chęć pomocy i profesjonalnego podejścia do prowadzonych szkoleń. Dodatkowo akademicy jednogłośnie uznali wszystkich funkcjonariuszy departamentu za równie pomocnych.

W ramach działań redakcji przeprowadziliśmy ankietę i wywiady, zbierając opinie o szkoleniach.

Wywiady

@zwinny.

Spoiler

Co sądzisz o przebiegu swojego egzaminu, było ciężko?

- Myślałem, że będzie trudniejszy.

Jak oceniasz możliwości pełnoprawnego Funkcjonariusza, lepiej niż na akademii?

- Bez szkoleń na pościgi itp. to prawie to samo co cadet.

Gdzie widzisz się za 5 miesięcy we frakcji?

- Kilka rang wyżej i mam nadzieję, że też w HP.

Czy twoje oczekiwania co do frakcji przed dołączeniem były trafne?

- Myślę, że tak, wszystko to co się spodziewałem to mam/będę miał robić.

Jakaś Rada dla przyszłych Kandydatów do naszej frakcji?

- Czytać materiał, trochę praktyki i zdane.

@bolkaa

Spoiler

- Nie było strasznie ciężko, lecz delikatny stresik był.

- Można wykonywać więcej zadań, poszerzać swoje umiejętności i poruszać się innymi pojazdami.

- Jak najwyżej.

- Trafione w dziesiątkę.

- Nie bójcie się egzaminów.

@Slovianek

Spoiler

- Nie, było spoko zrobiłem parę głupich błędów ale wiem o nich i staram się pamiętać na co dzień o nich.

- No wiadomo, jest lepiej i przyjemniej.

- Marzy mi się Supervisor ale zobaczymy jak będzie.

- Nie, liczyłem że poza zatrzymaniami, pościgami, akcjami RP będzie jeszcze coś fajnego jak nie wiem jakieś napady czy coś.

- Zadawajcie pytania na szkoleniach.

@Simson*

Spoiler

- Sam egzamin nie należał do najcięższych, poszło mi dosyć szybko. Ze względu na doświadczenie we frakcjach przyswajałem informacje zdecydowanie szybciej, pomogło mi to w nauce do egzaminu.

- Bez żadnych kursów nie widzę zmiany oprócz możliwości patrolu lepszym radiowozem z umundurowaniem i wzywaniem różnych frakcji.

- Nie mam pojęcia, wszystko może się wydarzyć. Lecz jeśli miałbym obstawiać, myślę, że w dywizji Highway Patrol odnalazł bym się świetnie.

- Tak, wiedziałem, że na frakcji się nie zawiodę. Planowałem od dłuższego czasu wstąpić w jej szeregi i w końcu się udało.

- Jedyną radą jaką mogę się podzielić, to żeby nie bać się porozmawiać z FTO lub Executive Staff, każdy jest chętny Wam pomóc, abyście byli przygotowani do egzaminu.

@WILCZU

Spoiler

- Co do samego wyniku i przebiegu myślę, że nie było najgorzej wiem na czym popełniłem błędy i aktualnie staram się tą wiedzę uzupełnić, a egzamin który był przeprowadzany przez Martina na prawdę przyjemny nie był specjalnie wymagający ale jednocześnie sprawdził moją wiedze, a Martin był również wyrozumiały i przyjemnie się wykonywało ten egzamin.

- Na ten moment aż tyle się nie zmieniło wygląda podobnie jak podczas akademii (tzn. patrole, zatrzymania ) myślę, że po odpowiednich kursach i rekrutacjach do dywizji na pewno się moje zdanie zmieni na inne na pewno lepszą rzeczą jako pełnoprawny funkcjonariusz jest to, że nie musze specjalnie czekać na kogoś by wejść na służbę bo bywały sytuacje że byłem na serwerze i chciałem wejść na służbę lecz nikogo nie było w tym czasie.

- Chciałbym spróbować swoich sił w dywizji FA po informacjach które dostałem od innych funkcjonariuszów tej jednostki na prawdę wydaję się zachęcająca do dołączenia. Przeszukania, "Łapanki" na osobach poszukiwanych, ciekawa funkcja do pełnienia podczas akcji RP z frakcjami jakieś przeszukania pojazdu sprawy "detektywistyczne" itd i bardzo chciałbym za te 5 miesięcy widzieć się w tej jednostce na służbie i móc wykonywać specjalistyczne dla tej dywizji RP.

- Tak były trafne choć nie do końca jak na początku myślałem że będą większe wymagania podczas patrolu, większa presja będzie ciążyła na mnie to podczas całej akademii nie odczułem w ogóle takowych doświadczeń rozmowy były luźne bez spięć jakiś można było normalnie porozmawiać i dowiedzieć się dużo rzeczy od każdego.

- Ciężko mi powiedzieć, nie jestem dobry w dawaniu rad komuś co najwyżej mogę powiedzieć że nie ma takiego spięcia jak może się wydawać i o wszystko bez problemu można porozmawiać i dopytać nie ma takich sytuacji że ktoś na nie, nie odpowie i też tej wiedzy którą trzeba sobie przyswoić podczas akademii nie ma tak dużo i na spokojnie każdy to ogarnie.

@Adixonixxx

Spoiler

- Uważam, że egzamin nie był ciężki, były to głównie rzeczy mówione na szkoleniach, sam egzamin przebiegał bez nadmiernego stresu, mimo iż emploi na zatrzymaniu drogowym utrudniał to wystarczyło podejść do tego tak jak podeszliby do tego chociażby funkcjonariusze w prawdziwym życiu, tak czy siak według mnie słuchanie na szkoleniach jest wystarczające do tego aby zdać egzamin.

- Szczerze? Oceniłbym to na ten moment średnio, robię dokładnie to samo co na akademii - patroluje i dokonuje zatrzymań drogowych, z tą różnicą iż mogę wejść na służbę np. z rana kiedy nie ma nikogo oprócz mnie, jednak bez ukończonych kursów tak naprawdę wiele nie mam dużo więcej możliwości niż na akademii, nie mogę brać udziału w różnych aktywnościach. Według mnie jest to ogromny minus, osobiście dodałbym do akademii szkolenie z pościgów aby po staniu się pełnoprawnym funkcjonariuszem mieć faktycznie możliwość wykonywania najczęstszej aktywności na serwerze.

- Od wielu lat specjalizowałem się w jednej rzeczy - w kierowaniu pojazdami, przez najbliższe tygodnie/miesiące będę dążyć do tego aby awansować oraz będę starać się o dołączenie w szeregi Highway Patrol, chciałbym również w przyszłości pełnić w frakcji ważniejszą funkcje jak FTO oraz przyczynić się do rozwoju frakcji.

- Biorąc pod uwagę wszystkie plusy oraz minusy jakie posiada frakcja jestem w stanie stwierdzić iż moje oczekiwania były trafne, ludzie różnie mówią o SAPD, bardziej w ten negatywny sposób jednak ja nie spotkałem się z żadnymi negatywnymi aspektami, ludzie są w porządku, osoby na wyższych stopniach wydają się odpowiednie do pełnienia swoich ról dzięki czemu liczę iż rozwój wewnątrz frakcji będzie przebiegał pozytywnie.

- Nie bójcie się dołączyć do naszej frakcji, próbujcie swoich sił bo naprawdę warto, jeśli tylko macie odpowiednie chęci, a nie posiadacie doświadczenia nasi świetni szkoleniowcy zrobią z was bardzo dobrych funkcjonariuszy. Każdy tutaj się odnajdzie, jeżeli tylko macie możliwość dołączenia do naszej frakcji zróbcie to bez chwili zawahania.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu! Do zobaczenia w kolejnym podsumowaniu akademii!

Autorzy:
Police Press Crew

Edytowane przez Jakubexx
  • Super 8
  • WOW! 1