Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na tomsesik

kxaf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: JordanJORK
Nick(i) oskarżonego(/ych): tomsesik
Powód skargi: Administrator wierzy graczowi na słowo bez konkretnych dowodów
Data zdarzenia: Od: 8 Lipca 2026, 01:49
Dowody: 

[2026-07-08 01:52:38]  : << [40] tomsesik: To już zależy od osoby. Ja mam wyłączony całkowicie czat premium i go nie widze™.

[2026-07-08 01:45:19] : G> supcio: Mówisz o ostatnim pokoleniu, czy tęczowych, bo ich chyba nie liczysz do buntów

Opis sytuacji: administrator wierzy graczom na słowo u góry zamieszczam dowody kolega o nicku supcio wypowiadał się zemną na temat polityki i nie otrzymał za  to mute ja natomiast to zrobilem otrzymałem jeszcze wyżej daje jak administrator do mnie napisał że on ma wyłączony chat premium i nie widzi to skąd wie o sytuacji skoro ma wyłączony chat, jest bez dowodu, ja owszem mute sluszny co prawda bez dowodu ale, kolega rowniez to zrobil i nie dostal bo ma wylaczony chat premium i nie widzi. tyle odemnie 

• Haha 1
  • Nie lubię tego 1

Witam serdecznie. 

Pojawiło się zgłoszenie na Twoją osobę, które rozpatrzyłem i nadałem karę. Zostałeś również przeze mnie poinformowany o tym, że takowe zgłoszenie na Ciebie wystąpiło, więc nie rozumiem skąd wziąłeś argument o "uwierzeniu graczowi na słowo" Oczywiście ARCON ma wgląd do tego zgłoszenia i może to zweryfikować. 
[2026-07-08 01:51:23] [Output] : >> [83] kxaf: Zgłoszenie pojawiło się tylko na Twoją osobę więc je rozpatrzyłem.

19 minut temu, kxaf napisał:

jeszcze wyżej daje jak administrator do mnie napisał że on ma wyłączony chat premium i nie widzi to skąd wie o sytuacji skoro ma wyłączony chat, jest bez dowodu, ja owszem mute sluszny co prawda bez dowodu

To, że mam wyłączony czat premium w grze ma się nijak z tym, że mam wgląd do logów w przypadku nadesłanych reportów i tak też było w Twoim przypadku gdy pojawiło się zgłoszenie na Ciebie. 

38 minut temu, kxaf napisał:

kolega rowniez to zrobil i nie dostal bo ma wylaczony chat premium i nie widzi. tyle odemnie 

Wystarczyło napisać reporta na gracza, a z pewnością zostałby ukarany gdyby jego wiadomości zostały uznane za niestosowne. 

Tyle ode mnie, pozdrawiam i oczekuje na decyzję członka Administracji RCON. 

• Super 4
  • Lubię to! 2

No to stąd było moje pytanie czy administracja patrzy tylko na reportty a na chat już nie, to jakbyśmy się wyzywali to on mnie zgłosi ja dostanę on wyzwał on nie dostanie bo nie został zgłoszony to wogole nie ma sensu 

Napisano (edytowane)

I skoro patrzałes do logow że ja prowadziłem dyskusje o polityce itp to nie mogłeś spojrzeć na drugą osobą no bo przecież sam ze sobą bym nie gadam o polityce chyba cn ?

Edytowane przez kxaf
bład orto
  • Lubię to! 1

2 godziny temu, kxaf napisał:

No to stąd było moje pytanie czy administracja patrzy tylko na reportty a na chat już nie, to jakbyśmy się wyzywali to on mnie zgłosi ja dostanę on wyzwał on nie dostanie bo nie został zgłoszony to wogole nie ma sensu 

Po to istnieje na serwerze komenda /report aby zgłosić wszelkie zachowania łamiące regulamin. Jeżeli członek administracji ma wyłączony czat globalny to nie jest w stanie zareagować bez wcześniejszego zgłoszenia. 

2 godziny temu, kxaf napisał:

I skoro patrzałes do logow że ja prowadziłem dyskusje o polityce itp to nie mogłeś spojrzeć na drugą osobą no bo przecież sam ze sobą bym nie gadam o polityce chyba cn ?

Jako, iż zgłoszenie pojawiło się tylko na Twoją osobę to zweryfikowałem Twoje wiadomości i zostałeś za nie ukarany. Tak jak wspomniałem wyżej na serwerze istnieje komenda /report i mogłeś bez problemu z niej skorzystać jeżeli uważałeś, że inne osoby łamią regulamin. 

Nie mam już nic więcej do dodania w tym temacie. Całokształt skargi zostawiam do weryfikacja dla ARCON. 
Pozdrawiam. 

• Super 1
  • Lubię to! 1

Napisano (edytowane)
23 minuty temu, tomsesik napisał:

Po to istnieje na serwerze komenda /report aby zgłosić wszelkie zachowania łamiące regulamin. Jeżeli członek administracji ma wyłączony czat globalny to nie jest w stanie zareagować bez wcześniejszego zgłoszenia. 

Jako, iż zgłoszenie pojawiło się tylko na Twoją osobę to zweryfikowałem Twoje wiadomości i zostałeś za nie ukarany. Tak jak wspomniałem wyżej na serwerze istnieje komenda /report i mogłeś bez problemu z niej skorzystać jeżeli uważałeś, że inne osoby łamią regulamin. 

Nie mam już nic więcej do dodania w tym temacie. Całokształt skargi zostawiam do weryfikacja dla ARCON. 
Pozdrawiam. 

a wiec to pokazuje że polegasz tylko na reportach a na logach innych wiadomosci od graczy juz nie albo na wiadomosci z chatu, wiec ja bylem tylko poszkodwany w tej kwesti mimo tego ze gadalo o tym 5 innych graczy, nie napisalem reporta bo skoro mu nie dales mute za to samo to wziąłem  to jako ze on nic nie zrobil a zrobil, i nie spojrzales na jego sytuacje tylko na moja bo dostales takie zgloszenie nie ma to dla mnie sensu twoja decyzja, poniewaz obie strony zasluguja na mute  

Edytowane przez kxaf

52 minuty temu, kxaf napisał:

nie napisalem reporta bo skoro mu nie dales mute za to samo to wziąłem  to jako ze on nic nie zrobil a zrobil

Skoro drugi gracz nie dostał za to kary to miałeś prawo wysłać na niego zgłoszenie tym bardziej skoro twierdzisz, że również złamał regulamin. Gdyby takowe zgłoszenie się pojawiło to zostałoby rozpatrzone. 

57 minut temu, kxaf napisał:

a wiec to pokazuje że polegasz tylko na reportach a na logach innych wiadomosci od graczy juz nie albo na wiadomosci z chatu

Nie tylko na reportach, lecz faktem jest to, że rozpatrywanie zgłoszeń podczas pełnienia służby administracyjnej jest naszym priorytetem. Z racji, że zgłoszenie było tylko na Ciebie to zweryfikowałem co pisałeś i zostałeś za to ukarany. 

Godzinę temu, kxaf napisał:

nie ma to dla mnie sensu twoja decyzja, poniewaz obie strony zasluguja na mute  

To już zostawmy dla osoby, która będzie rozpatrywać skargę. Jeżeli zdaniem RCON popełniłem gdzieś błąd w działaniu to serdecznie chciałbym za to przeprosić. 

Myślę, że temat został już wyczerpany więc poczekajmy na oficjalne stanowisko ARCON. 

• Super 3

4 godziny temu, tomsesik napisał:

Skoro drugi gracz nie dostał za to kary to miałeś prawo wysłać na niego zgłoszenie tym bardziej skoro twierdzisz, że również złamał regulamin. Gdyby takowe zgłoszenie się pojawiło to zostałoby rozpatrzone. 

Nie tylko na reportach, lecz faktem jest to, że rozpatrywanie zgłoszeń podczas pełnienia służby administracyjnej jest naszym priorytetem. Z racji, że zgłoszenie było tylko na Ciebie to zweryfikowałem co pisałeś i zostałeś za to ukarany. 

To już zostawmy dla osoby, która będzie rozpatrywać skargę. Jeżeli zdaniem RCON popełniłem gdzieś błąd w działaniu to serdecznie chciałbym za to przeprosić. 

Myślę, że temat został już wyczerpany więc poczekajmy na oficjalne stanowisko ARCON. 

Ja nie mam problemu do tego że mnie zmutowales bo czytałem regulamin i wiem że on tym się nie gada ale nie rozumiem dlaczego tylko ja skoro o tym pisało dużo osób innych, a tylko ja dostałem i to jest w logach a ty jak dostałeś na mnie reporta to byłeś w Frakcji satc na służbie a zobaczyłeś reporta te logi i mi dałes mute, na nich nie spojrzałeś bo nie miałeś na nich zgłoszenie to dla mnie nie ma sensu że na zgłoszenia tylko patrzysz, a ciekawe co by było jakbyśmy się wyzywali on by mnie zgłosił zobaczyłbys logi że wyzywałem on wyzwał i byś nie zobaczył bo dostałeś tylko na mnie reporta to się wogóle nie klei i to uważam za błąd i nie rozpatrzenie dobrze sytuacji 

• Haha 1

Sama kara jest słuszna, co zresztą sam zauważyłeś. Jest także prawidłowo wyskalowana. Co do reszty zastrzeżeń, to członkowie Administracji mają możliwość przeglądania logów, a zatem Twoje twierdzenia o braku dowodów są bezpodstawne. Osobiście również przejrzałem logi i mogę stwierdzić, że nie wysłałeś ani jednego reporta na innych graczy, którzy mieli uczestniczyć w tej konwersacji. Zgłoszenie na Twoją osobę zostało rozpatrzone prawidłowo. W sytuacji, gdy wyłącznie Twoje logi pozwalały na stwierdzenie czy doszło do naruszenia przez Ciebie regulaminu, czy też nie, to nie można uznać, że Moderator dopuścił się jakiegokolwiek zaniechania. 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.