Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na DarXe.mnr

Tengrg_Powell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: GRYGU
Nick(i) oskarżonego(/ych): @DarXe.mnr
Powód skargi: Nadanie kary serwerowej bez podstawy + złe skalowanie kar
Data zdarzenia: 03/07/2026
Dowody: 7vk4THj.png
Opis sytuacji: Witam, ponownie decyduje się napisać skargę (drugą bo dotyczy innych sytuacji) ponieważ dostałem przed chwilą chwile po wyjściu z serwera mute na VC od pana @DarXe.mnr Po pierwsze, za co te mute ponieważ nie przypominam sobie żebym dziś chociaż raz użył voice-chatu??? Po drugie ponownie nieprawidłowe skalowanie bo mój ostatni mute na VC był na 12 godzin a tym razem dostałem na 3 dni zamiast na 24 godziny. Także proszę supportera o wyjaśnienie na jakiej podstawie została mi nadana kara? Czy to zemsta za wczorajszą skargę czy co tym razem strażnik serwera sobie wymyślił?

PS. dlaczego zaraz po tym jak napisałem do ciebie na discordzie m.in po to żebyś tak jak wczoraj mógł mi to wyjaśnić zanim tą skargę napiszę to od razu zostałem przez ciebie zablokowany? (w sumie dobrze że blok przynajmniej tym razem tak jak wczoraj nie będziesz sugerował mi wycofania skargi na ciebie w zamian za twoje analityczne wypociny nie mające żadnej logicznej podstawy) 
image.png.9b74f815ac4f0be7f35406c2efa4301e.png

Edytowane przez grg.
  • Super 7
  • Haha 19
  • Auć 1
  • Nie lubię tego 1
  • WOW! 1

Dzień dobry, zostałeś wyciszony za sytuację z wczoraj, z okolic godziny 22:40. Jeżeli sobie nie przypominasz, czy korzystałeś w grze kanału VC czy też nie, to nie mam zielonego pojęcia skąd twój głos znalazł się na dostarczonym dowodzie. Głos też nie był w żaden sposób podstawiony, wszystko było dobrze słychać na dostarczonym dowodzie. Sam bardzo dobrze wiesz co powiedziałeś, nie ukryjesz przed nikim tego faktu i twierdząc, że sobie nie przypominasz tylko uświadamiasz wszystkim, że coś tutaj nie gra. Zarzucasz mi kolejny raz błędne skalowanie - co do tej kary to wspominałem w poprzedniej twojej skardze na mnie, że śmiało mogłem dać 1 dzień. Skoro łagodny wymiar kary nie zrobił na ciebie wielkiego wrażenia, nie odczułeś tej kary i następnego dnia postanowiłeś w podobny sposób rzucić wulgaryzm w stronę członka z rodziny gracza - postanowiłem wymierzyć ci nieco dłuższą karę za ten sam czyn. Przypomnę, że jest to wyciszenie na czat głosowy, gdzie śmiało mogłem dać więcej, chociażby 4 dni. Nie jest to zemsta za twoją skargę - po prostu dostałem zgłoszenie i musiałem wymierzyć sprawiedliwość.

7 godzin temu, grg. napisał:

PS. dlaczego zaraz po tym jak napisałem do ciebie na discordzie m.in po to żebyś tak jak wczoraj mógł mi to wyjaśnić zanim tą skargę napiszę to od razu zostałem przez ciebie zablokowany?

Mylisz się w oskarżeniach. Skarga na forum pojawiła się o godz. 00:05, a tutaj twierdzisz, że zablokowałem cię przed napisaniem tej skargi. Zablokowałem cię po godz. 00:06, po tym jak zobaczyłem co napisałeś - stwierdziłem, że nie ma sensu kontynuować jakiejkolwiek konwersacji z tobą na jakimkolwiek innym kanale wymiany informacji niż forum.

7 godzin temu, grg. napisał:

w sumie dobrze że blok przynajmniej tym razem tak jak wczoraj nie będziesz sugerował mi wycofania skargi na ciebie

Mamy tutaj kolejne pomówienie. W nawiązaniu do skarg napisanych na mnie, wypełnionych zgodnie ze wzorem (3), nie prosiłem na żadnym kanale discorda czy też w grze, by taką skargę wycofać oraz nie próbowałem nikogo przekupić. Do widzenia.

Edytowane przez DarXe.mnr
poprawa ostatniego zdania
  • Super 9
  • Haha 1
  • Lubię to! 2

6 godzin temu, DarXe.mnr napisał:

Mamy tutaj kolejne pomówienie. W nawiązaniu do skarg napisanych na mnie, wypełnionych zgodnie ze wzorem (3), nie prosiłem na żadnym kanale discorda czy też w grze, by taką skargę wycofać oraz nie próbowałem nikogo przekupić. Do widzenia.

Nigdzie nie napisałem że prosiłeś tylko mi to sugerowałeś argumentując jakimiś bzdurami, żebyś mnie fałszywie nie oskarżał o pomówienia to wysłałem dowód na to do @sHHaCo który najpewniej będzie rozpatrywal tę skargę. 

zostałeś wyciszony za sytuację z wczoraj, z okolic godziny 22:40.

I zostałem wyciszony dopiero około północy? Sporo zajęła ci analiza w takim razie. 

Jeżeli sobie nie przypominasz, czy korzystałeś w grze kanału VC czy też nie, to nie mam zielonego pojęcia skąd twój głos znalazł się na dostarczonym dowodzie. Głos też nie był w żaden sposób podstawiony, wszystko było dobrze słychać na dostarczonym dowodzie.

Ciężko mi sobie przypomnieć kiedy i kogo mogłem obrazić ale nie wykluczam takiej możliwości. Tak jak ci napisałem na 99% jestem pewny że taka sytuacja miejsca nie miała. Ale liczę na sprawiedliwą analizę twoich materiałów przez zarząd serwera bo czuje tutaj jakiś szpont z twojej strony wycelowany w moim kierunku 😉 Nie będę się wypowiadał, kłócił więc daruj sobie rozpisywanie historii życia jako odpowiedź, poczekajmy na weryfikacje nadanej kary ponieważ nie jestem przekonany o jej słuszności a skalowanie jest ewidetnie naciągniete w ramach twojej prywatnej zemsty za poprzednią skargę która w mojej ocenie też ma sporo nieprawidłowości jeśli chodzi o twoje pełnienie roli supportera. 

• Super 3
  • Haha 9

Dobrze, nie napisałeś że ja prosiłem, ale ja to napisałem. Chciałem podkreślić, że nie doszło do błagania ciebie o usunięcie. Sugerowanie można czasem źle zrozumieć. Skoro twierdzisz, że sugerowałem choć w najmniejszym stopniu wycofanie tej skargi - musiałem wrócić do naszych wiadomości prywatnych z discorda i przeanalizować je, ponieważ ja sobie takiego czegoś nie przypominam (...) okej, przeczytałem te straszne wiadomości raz jeszcze, zapodam jedyne miejsce, w którym mogłeś mnie źle zrozumieć, grg.

Spoiler

[16:30] grg. [***], : tą skarge na ciebie i tak odrzucą jestem tego pewny
[16:30] grg. [***], : jak każdą
[16:31] DarXe [MNR], : twoja jest trzecia, tak szczerze
[16:31] DarXe [MNR], :
1. niezgodna ze wzorem i za słuszną kare, wiec...
2. wczoraj może by się pokłócił, ale ja bym się wytłumaczył - usunął skarge, nie wiem czemu
[16:31] DarXe [MNR], :
3. odpiszę - jeśli jej nie wykasujesz..

W spoilerze zaprezentowałem urywek czatu discord, w którym stwierdzasz iż jesteś pewien, że taką skargę odrzucą - jak każdą. Odpisałem więc, że to 3. skarga. Pierwsza została automatycznie odrzucona, druga samoistnie wycofana i trzecia - napisałem, że odpiszę, jeśli jej nie wykasujesz (jak poprzednia osoba).
Tam jest warunek! Tak jak w programowaniu, mogę ci to przetłumaczyć na pseudokod, choć dawno nie kodowałem.

negujemy na początek, by było wygodniej
if skargaNieZostanieWycofana then darxeOdpiszeNaSkarge
   else
darxeNieOdpiszeNaSkarge;
przeniesSkargeDoArchiwum();

Warunkiem do napisania odpowiedzi jest pozostawienie skargi w formie jakiej jest. To nie jest żadna sugestia do wycofania jej.
Jakbym napisał przykładowo: "nie ma sensu, może weź ją wykasuj", albo "chyba lepiej będzie, jeśli ją wycofasz".

Ja śmiało odpiszę na każdą skargę by rozwiać wszelkie wątpliwości.

• Super 4
  • Haha 3

Na wstępie odniosę się do zasadności samej kary, jak i jej wyskalowania. Analiza dowodów, które zostały załączone do reporta na Twoją osobę, wskazuje na jej zasadność. Jeśli zaś chodzi o sposób wyskalowania, co do którego również zgłosiłeś zastrzeżenia, to w tym miejscu chciałbym wskazać, że przejawem tego CBK była obraza rodziny innego gracza, dodatkowo nie była to pierwsza tego typu sytuacja w Twoim wykonaniu na przestrzeni kilku dni przed otrzymaniem przedmiotowej kary. W związku z powyższym odejście od "standardowego" skalowania było tutaj wskazane i uzasadnione okolicznościami tej sytuacji. Ponadto długość kary była w tym przypadku sugestią członka Administracji na wyższej randze, dlatego też nie sposób doszukiwać się tutaj ewentualnej zemsty ze strony Supportera.
Przechodząc do drugiej części skargi co do postępowania Supportera na DC. Nie możesz się dziwić decyzji o zablokowaniu Cię w sytuacji, gdy rzekomą próbę "wyjaśnienia" otrzymanej kary rozpoczynasz od wiadomości "no i drugą masz""cwaniaczku". Odnosząc się do ostatniej kwestii - "odpiszę - jeśli jej nie wykasujesz..", to nie mogę się tutaj doszukać oczekiwania usunięcia skargi - na pierwszy rzut oka odczytałem to tak, jak przedstawił to Supporter. Niemniej jednak zwracam Supporterowi uwagę, aby ewentualne wyjaśnienia formułować w sposób powszechnie zrozumiały, a nie za pomocą formułek informatycznych.

• Super 1
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.