Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na .Drymaniusz*

mrwhite
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: maks123
Nick(i) oskarżonego(/ych): .Drymaniusz* @.Drymaniusz*
Powód skargi: Nadanie Blokady Prawa Jazdy na 1h za WNTZ, oraz mute za BK
Data zdarzenia: 30.05.2026r około 00;10~
Dowody: 
Opis sytuacji: Jezdzilem z kolegą na motorze po czym była jakaś zablokowana droga przez SAPD i SARA przez którą przejechaliśmy pomiędzy pachołkami aż nagle mój kolega ( @mrblack)otrzymuje blokaade prawka a chwilę po tym mute za BK na chacie kiedy obok mnie stał tylko jakiś mod i sam ja, który go nie zgłosiłem. Nie mam pojęcia za co był ten mute tak samo prawko, kiedy w prawdziwym zyciu w takim przypadku policja by zaareagowała i zatrzymała taką osobę, a w tym przypadku zostały trochę nadużyte permisję, a powinny takie akcje być odgyrwane, tak samo po tym mute to modzik sobie nagle zebrał wszystko co postawił ale na to clipa nie ma i odjechał :/.

• Haha 12

Obserwowałem całą sytuację od samego początku akcji RP. W pierwszej kolejności podjechaliście na miejsce i zaczęliście wypisywać różne zaczepne teksty, jednocześnie wbiegając na teren zamknięty, wówczas zostaliście przegonieni przez @Martin*. Następnie przez kilka kolejnych minut, przejechaliście przez teren zamknięty cztery razy, w związku z czym kierowca został ukarany zabraniem prawa jazdy. Dlaczego nie zrobił tego funkcjonariusz? Tego nie wiem, być może w tamtym momencie był zajęty czymś innym. Nie zmienia to jednak faktu, że administracja również ma prawo reagować w takich sytuacjach. Odnosząc się do samego terenu zamkniętego, fakt, że w zabezpieczeniu znajdowała się niewielka luka, przez którą mogło przejechać NRG, nie oznaczał, że przejazd był dozwolony.
Przechodząc do kwestii mute, zaraz po zabraniu prawa jazdy twój kolega postanowił mnie dwukrotnie zwyzywać, nadanie kary w tej sytuacji jest jak najbardziej uzasadnione. Nie zgodzę się również ze stwierdzeniem, że byliście tam tylko wy. Na miejscu znajdowało się także trzech lub czterech członków administracji, w tym ja, będąc w tym momencie na
niewidzialności.

• Super 6

Dalej nie zgadzam się z decyzją o zabraniu prawa jazdy. Jeżeli teren był faktycznie zamknięty proszę o wskazanie konkretnego punktu regulaminu, który zabrania przejazdu przez takie miejsca. Z mojej perspektywy nie było żadnegooznakowania ani informacji wskazującej zakaz wjazdu. Sama obecność zabezpieczenia z pozostawionym przejazdem sugerowała możliwość przejazdu. A dodatkowo, skoro była to akcja RP, to uważam, że sytuacja powinna zostać rozwiązana w ramach RP przez obecne na miejscu służby. Nie rozumiem dlaczego zastosowano interwencje "administracyjną" zamiast reakcji funkcjonariuszy uczestniczących w akcji. Gdyby policja wydała polecenie opuszczenia terenu lub poinformowała o zakazie przejazdu mielibyśmy jasność co do sytuacji i czy posiadasz jakie kolwiek nagranie na to, że faktycznie nas przegonili? Nie kwestionuję praw administracji do reagowania i co wy tam macie ale jednak chciałbym otrzymać wyjaśnienie na jakiej podstawie uznano ten teren za zamknięty oraz dlaczego zastosowano karę administracyjną zamiast rozwiązania sprawy w sposób rp??

• Haha 6

Jeśli chodzi o karę wyciszenia za BK, to była ona jak najbardziej słuszna. Co do kary za WNTZ, to brak jest jakichkolwiek dowodów, które mogłyby podważyć zasadność postępowania członka Administracji. Zwłaszcza wobec okoliczności, że już w pierwszym zdaniu opisu sytuacji sam wskazałeś przyczyny otrzymania przez Twojego kolegę kary - "Jezdzilem z kolegą na motorze po czym była jakaś zablokowana droga przez SAPD i SARA przez którą przejechaliśmy pomiędzy pachołkami". W świetle zacytowanej wypowiedzi, całkowicie niezrozumiała jest Twoja dalsza argumentacja - "Z mojej perspektywy nie było żadnegooznakowania ani informacji wskazującej zakaz wjazdu.". Z jednej strony wskazujesz, że droga była zablokowana, z drugiej zaś, że nie było żadnego oznakowania, ani informacji wskazującej na zakaz wjazdu. Sam sobie zaprzeczasz. Co do Twojego żądania o wskazanie punktu regulaminu, który zabrania przejazdu przez takie miejsca, to ograniczę się do wskazania synonimów określenia charakteru drogi, którego użyłeś w pierwszym zdaniu opisu sytuacji. 
image.png

Jak widać powyżej synonimami słowa "zablokowany" są m. in. nieprzejezdny i zamknięty. Głęboko wierzę w to, że rozwieje to Twoje wątpliwości.

• Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.