Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona skarga na Martin*

cosmo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: cosmo
Nick(i) oskarżonego(/ych): Martin*
Powód skargi: nieodpowiednie zachowanie sytuacji i nadanie kary bez podstawy
Data zdarzenia: 12.05.2026 około 21:15-21:30
Dowody: brak, administracja i tak to odpowiednio sobie sprawdzi
Opis sytuacji: zostałem niesłusznie ukarany wyciszeniem na tym super serwerku przez gracza Maritn*. Uważam, że zostałem ukarany bezpodstawnie, ponieważ powód wyciszenia to spam na PM do gracza Galla. Gracz Galla jest to człowiek typowy cham, który nie potrafi się pogodzić, że to jest tylko gra, gra się tu dla funu itd.. Nieraz i nie dwa obrażał mnie na vc oraz na czacie podczas pracy drwala, ale bardzo długo to olewałem, w końcu coś we mnie pękło jak mnie zwyzywał od leszczów itp itd i ja po prostu zacząłem mu to samo pisać co on mnie, tylko, że ja na pv. Wszystko było ok, ale były tam niekulturalne słowa, więc zostałem ukarany WCZEŚNIEJ NIŻ DZIŚ słusznie. Ale dziś kulturalnie pisałem do gracza Galla to co on mnie pisał, a że był spam?? od tego jest pmoff, a nie kara na wyciszenia.  Do mnie jak kiedyś gracze spamowali to administracja mi pisała na pw, od tego jest pmoff, skąd te zmiany w jakimkolwiek regulaminie ? Gra jest dla funu, ale nie każdy ogarnia to... Martin mnie wyciszył na 12h i nie chodzi o tą kare, tylko to, że zrobił to czego nie powinien, bo jeśli gracz Galla ma z tym problem, to quit MTA lub pmoff, bo od tego jest pmoff. 

Edytowane przez cosmo
  • Super 1
  • Haha 6

Witam, jak najbardziej zostałeś słusznie ukarany. Twoje wiadomości były zwykłym uciążliwym spamem. Skala tego była naprawdę wielka, co tylko potwierdza twoje intencje, takie jak chęć zemsty. Pisząc o tym, że gra jest dla zabawy przeczysz sam sobie. Powodując tak ogromny spam odbierasz tą zabawę innym, zniechęcając danego użytkownika do gry. Gracz mając z tym problem jak najbardziej powinien skierować sprawę do administracji, a zalecenia typu "mógł wyjść z gry lub wyłączyć wiadomości prywatne" są nie do przyjęcia. Jeżeli nie widzisz w swoim postępowaniu nic złego, to większe tłumaczenie zasadności tej kary jest raczej bezsensowne. Na przyszłość zalecam nie olewać sytuacji, gdy ktoś cię obraża, tylko również zgłosić sprawę administracji. Z pewnością nie zdobywałbyś tych ostatnich kar, ponieważ jak określasz "coś w tobie pękło".

Edytowane przez Martin*
  • Super 3

ja wiem za co dostałem karę, bo napisałem jego słowa czyli słówko „leszczu”, więc wiadomo, że to jest obraza majestatu, proste, przyznaję do tego, ale do niczego więcej. Chyba po to jest pmoff by nie dostawać od kogoś wiadomości, jeśli dla kogoś jest to kłopotem, prawda ?

• Super 1
  • Haha 4
  • WOW! 1

Fakt istnienia różnych metod, dzięki którym nie będziemy widzieć takich wiadomości nie zwalnia cię z obowiązku przestrzegania regulaminu. Jak będziesz spamował na czacie premium, to każesz graczom go sobie wyłączyć jeśli im to przeszkadza? No nie. 

• Super 2

po pierwsze, trochę szacunku, tzn. Cię *, a po drugie, czat premium jest dodatkowym czatem, więc nie rozumiem po co miałbym tam robić spam. No i nadal niewiadomo do czego służy pmoff. Nie mam nic więcej do dodania, zostałem nie słusznie ukarany, bo po to jest pmoff.

• Super 1

Bardzo się cieszę, że tak dobrze znasz funkcje dostępne na serwerze. Nie mniej jednak niewłaściwie interpretujesz zastosowanie funkcji pm off, a przede wszystkim całkowicie ignorujesz Regulamin Serwera, który jest po to, aby go przestrzegać i między innymi po to, aby nie uprzykrzać innym graczom rozgrywki. W regulaminie znajduje się § 3 przedstawiający zasady komunikacji na serwerze. Zgodnie z § 3 ust. 3 Zabrania się używania chatów na sposoby do nich nieprzeznaczone. Zgodnie zaś z § 3 ust. 3.4. Zabrania się floodowania oraz spamowania na wszelkich kanałach tekstowych serwera. Poprzez flood rozumieć należy wiadomości przekraczające ciąg 10 znaków bez szerszego kontekstu, a także niepotrzebne przeciąganie długości wyrazów poprzez multiplikowanie poszczególnych liter. PW jest jednym z kanałów tekstowych, a Ty w przeciągu około 30 minut wysłałeś do innego gracza 30 dokładnie takich samych wiadomości, a patrząc na to z jaką systematycznością to robiłeś, to zakładam, że trwałoby to dalej, gdyby nie otrzymana przez Ciebie kara wyciszenia. Kara słuszna. 

• Super 4
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.