Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Crash Gry Przy Wejściu Do Garażu

Maczek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu przy próbie wejścia do garażu gra dostaje crash'a. Problem występuje nie tylko u mnie ale też u gracza Davmex i któregoś z administratorów który sprawdzał to na prośbę wspomnianego wcześniej kolegi.
Temat dotyczy domku o id 687.
Załączam screen błędu który wyskakuje: 

crash.png

@Maczek: Czy napisałeś może na DC MTA na kanale #help-support? Tam od razu pomaga 2 STAFF'ów MTA dość znanych. Kanał jest dość aktywny.
Też pisałem i mi pomogli i od tego czasu nie offa mi się MTA od razu po wejściu. Mi pomógł ''Megadreams''. Ten STAFF MTA.

Edytowane przez Altec
  • Haha 3

Problem, który został tutaj przedstawiony, również nie wygląda na błąd po stronie gracza, tylko na typowy crash związany z działaniem MTA lub samego serwera. Z opisu wynika, że gra wyłącza się w momencie próby wejścia do garażu, co sugeruje konflikt danych lub błąd skryptu przypisanego do tej konkretnej lokalizacji (w tym przypadku domku ID 687). Dodatkowo warto zauważyć, że problem nie występuje wyłącznie u jednej osoby, lecz został potwierdzony także u innych graczy oraz administratora, co praktycznie wyklucza winę sprzętu czy ustawień po stronie użytkownika. Z załączonego komunikatu crasha można wyczytać, że jest to błąd typu Access Violation, czyli próba odwołania się do nieprawidłowego obszaru pamięci, co bardzo często oznacza problem z zasobami serwera, skryptami lub kompatybilnością po aktualizacji. Takie sytuacje zdarzają się szczególnie po większych update’ach MTA, kiedy niektóre elementy zaczynają działać nieprawidłowo. Na ten moment gracz nie ma realnej możliwości samodzielnego naprawienia tego błędu. Można ewentualnie spróbować podstawowych rzeczy, takich jak restart gry lub klienta MTA, jednak w takich przypadkach zazwyczaj nie przynosi to efektu. Najważniejsze jest zgłoszenie problemu, ponieważ wygląda to na błąd, który wymaga interwencji administracji lub poprawki skryptów. Podsumowując – jest to znany typ crasha po aktualizacjach i wszystko wskazuje na problem po stronie serwera, a nie użytkownika. Najlepszym rozwiązaniem jest cierpliwie poczekać na fix, ponieważ bezpośrednio gracz nie ma wpływu na jego występowanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.