Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Organizacja Widmo Wolności

DJ_Gabrys
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

lKk6J7F.png

M3o7SmR.png

Witam wszystkich moich czytelników! Z tej strony Starszy Dziennikarz @Gabcius123 z Redakcji Prasowej Project News. Długo mnie nie było, lecz po takiej nieobecności przychodzę do Was z artykułem na temat dość świeżej organizacji na serwerze – za chwilę więcej o niej opowiem. Dziś przeprowadzę wywiad z Liderem organizacji, który ma nick @Jak0n, z V-Liderką @ObiektWestchnien i z dwoma członkami organizacji, czyli @PawunioK oraz @Cyculino69. Weźcie coś ciepłego do skonsumowania podczas czytania i lecimy z tematem!

PA0Cack.png

Organizacja ta nosi nazwę Widmo Wolności, swoją bazę posiada w dzielnicy Mulholland w Los Santos, a historia powstania organizacji zostanie przytoczona przez osoby, które udzieliły mi wywiadu.

XGwBbve.png

Na pierwszy ogień idzie Lider organizacji @Jak0n.

vgC1HDp.png

G: @Gabcius123 | J: @Jak0n

G: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @Gabcius123 z Redakcji Prasowej Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
J: Witam, z wielką przyjemnością!

G: Świetnie! Opowiedz nam coś o sobie.
J: Witam serdecznie jeszcze raz wszystkich czytelników. Nazywam się Jakub i mam 23 lata. Pracuję jako piekarz. W wolnym czasie lubię sobie pograć na komputerze, między innymi właśnie w MTA czy też inne gierki. Cenię sobie czas spędzany z bliskimi mi osobami na wspólnej zabawie, rozmowie czy też wspólnym śmianiu się.

G: Opowiedz nam, kiedy i jak rozpoczęła się Twoja przygoda z Multi Theft Auto oraz z serwerem ProjectRPG?
J: Moja przygoda z MTA zaczęła się jakoś w 2015. W 2016 roku jeszcze ProjectRPG nie było, więc grałem na różnych serwerach. Moja przygoda z ProjectRPG rozpoczęła się 11 czerwca 2020 roku, wtedy to zarejestrowałem się na naszym serwerze i tak postanowiłem pozostać. Ze wszystkich serwerów, na których grałem, to ten przekonał mnie do siebie najbardziej.

G: Jesteś Liderem organizacji Widmo Wolności. Opowiedz nam coś o tej organizacji.
J: Co do samej organizacji, jestem obecnie zadowolony z tego, w jakim kierunku zmierzamy, jakie osoby udaje nam się rekrutować i jakie do nas przychodzą. Na pewno nie brakuje u nas aktywności na serwerze Discord. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy, to zawsze się ona znajdzie. Nie zostawiamy siebie na lodzie, kiedy ktoś potrzebuje wsparcia. Więc może i jesteśmy początkującą organizacją, ale celujemy wysoko.

G: Skąd pomysł na nazwę organizacji?
J: Pomysł na nazwę organizacji wziął się z zupełnie innej gry, a mianowicie Cyberpunk 2077, ponieważ tak nazywa się dodatek do tej gry i był to pierwszy pomysł, na jaki wpadliśmy. Od razu nam się spodobał, a że żaden inny nie przychodził nam już do głowy, postawiliśmy właśnie na Widmo Wolności.

G: Jaka jest historia powstania Widma Wolności? Od jak dawna istnieje na ProjectRPG?
J: Sama organizacja powstała 12 marca. Ogólnie Widmo Wolności powstało w okolicznościach, gdzie po prostu zebraliśmy troje osób i każdy chciał tego samego – założyć wspólną, na odpowiednim poziomie organizację. Dopięliśmy więc swego i tak oto powstała organizacja.

G: Jaka jest Twoja rola jako Lidera organizacji? Jakie obowiązki głównie do Ciebie należą?
J: Ogólnie co do moich obowiązków, nie różnią się one zbytnio od tego, co robią V-Liderzy, czyli ogarnianie składek, pilnowanie porządku na kanałach Discord, przydzielanie plusów i minusów oraz sprawdzanie, czy każdy przestrzega regulaminu organizacji – pilnowanie porządku w dużym skrócie.

G: Do organizacji prowadzicie rekrutację? Czy raczej tylko osoby zaproszone mają do niej wstęp?
J: Tak, cały czas prowadzimy rekrutację w nasze szeregi, więc jeśli jest ktoś chętny, by dołączyć do nas, to serdecznie zapraszamy! Na pewno tego nie pożałujecie!

G: Czy chciałbyś coś konkretnego zmienić w Widmie Wolności?
J: Na ten moment nie widzę potrzeby, by cokolwiek zmieniać w naszej organizacji. Jesteśmy wszyscy zadowoleni z tego, w jakim miejscu się obecnie znajdujemy i jaką pracę wykonujemy, a dalszy rozwój po prostu przyjdzie z czasem.

G: Super! To by było ode mnie na tyle, dziękuję Ci za udzielenie wywiadu. Czy chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić?
J: Również dziękuję, że mogłem wziąć w nim udział. Jedynymi, których chciałbym pozdrowić, jest właśnie cała organizacja Widmo Wolności!

vcVrn16.png

XGwBbve.png

Drugą osobą, która udzieliła mi odpowiedzi na pytania, jest V-Liderka @ObiektWestchnien.

vgC1HDp.png

G: @Gabcius123 | O: @ObiektWestchnien

G: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @Gabcius123 z Redakcji Prasowej Project News! Czy chciałabyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
O: Hejka! Pewnie, że bym chciała.

G: Świetnie! Opowiesz coś o sobie naszym czytelnikom?
O: Jestem Wiktoria, mam 22 lata i mieszkam na Śląsku. Studiuję psychologię ze specjalnością kliniczną dzieci i młodzieży. Moją pasją od dziecka są gry, głównie przez starszego brata oraz fakt, że byłam jedyną dziewczyną w klasie w podstawówce. Połączyłam tę pasję ze streamowaniem, którym zajmuję się już od 5 lat. Sprawia mi to dużą przyjemność, gdy mogę pogadać z ludźmi i się powygłupiać. Lubię również kuchnię włoską, tak na wypadek, gdyby ktoś chciał zabrać mnie na randkę.

G: Jesteś V-Liderką organizacji Widmo Wolności. Opowiesz nam coś o tej organizacji?
O: Powiem tak: przyjdź i zobacz, ale od początku... Nazwa organizacji wzięła się od DLC do Cyberpunka, którego jesteśmy wielkimi fanami, a pomysłodawczynią tej nazwy byłam ja, ale spokojnie... Jeśli nie grałeś, to też możesz do nas dołączyć. Zależało nam na tym, aby stworzyć takie komfortowe miejsce, w którym każdy czuje się dobrze. To miejsce, gdzie każdy ma do siebie szacunek, chętnie sobie pomagamy, organizujemy konkursy z nagrodami i spędzamy wspólnie czas, grając w różne gierki, także przeglądarkowe, żeby każdy miał możliwość pogrania z nami. Na pracę w duo też zawsze się ktoś znajdzie. Uważam, że wszyscy mamy do siebie nawzajem duże zaufanie i dbamy o to, aby każda nowa osoba też nam zaufała.

G: Od jak dawna jesteś w Widmie Wolności?
O: Od samego początku, czyli jeśli dobrze pamiętam, wniosek został złożony 17 lutego, a sama organizacja ruszyła na początku marca. Pomysł narodził się już dawno w naszych głowach, ale czekaliśmy na odpowiedni moment. Gdy rozpadła się poprzednia organizacja, w której byliśmy, uznaliśmy, że to właśnie jest nasza szansa.

G: Jaka jest Twoja rola jako V-Liderki organizacji? Jakie obowiązki głównie do Ciebie należą?
O: Ogólnie staramy się przede wszystkim komunikować między sobą i działać wspólnie. Do moich głównych obowiązków należy pisanie ogłoszeń i przypomnień, bo wiadomo, bardziej przykładam się do tego, żeby było to ładnie napisane. Zajmuję się również zapisywaniem składek oraz wstępnych członków, natomiast minusy wpisuje już @Jak0n, bo to on jest tą twardą ręką w organizacji. Dlatego w większości spraw ludzie piszą do mnie, bo jestem bardziej ugodowa.

G: Czy masz przypisane jakieś pojazdy do organizacji? Jeśli tak, to jakie?
O: Nie mam żadnych, z uwagi na to, że dorobiłam się w swojej karierze tylko jednego pojazdu, ale mamy już przypisane fajne furki, więc niczego nam nie brakuje.

G: Czy chciałabyś coś konkretnego zmienić w tej organizacji?
O: Jedyne, co chciałabym zmienić, to liczba naszych członków. Chciałabym przekonać więcej osób, żeby do nas dołączyły. Nie będę się tu bardziej rozwodzić. Uważam, że jeśli miałam kogoś przekonać albo zniechęcić, to już to zrobiłam.

G: Opowiedz nam jeszcze, jak zaczęła się Twoja historia z Multi Theft Auto oraz z serwerem ProjectRPG?
O: Zabawna historia, bo moja przygoda zarówno z MTA, jak i z serwerem ProjectRPG, zaczęła się w tym samym momencie, ponieważ jest to jedyny serwer, na którym grałam. Osobą za to odpowiedzialną jest tak naprawdę znany Wam już @Jak0n, który jest na serwerze od kilku lat i prywatnie jest moim przyjacielem od roku. Wiele razy widziałam i oglądałam, jak on w to gra. Któregoś dnia zadałam mu bardzo ważne pytanie: „Czemu mnie nigdy nie spytałeś, czy z Tobą w to pogram?”. Z góry założył, że mi się nie spodoba, dlatego nie pytał, a ostatecznie wkręciłam się bardziej od niego.

G: Super! To by było ode mnie na tyle, dziękuję Ci za udzielenie wywiadu. Czy chciałabyś jeszcze kogoś pozdrowić?
O: Ja również dziękuję za możliwość pokazania się szerszej publice. Jeśli chociaż jedna nowa osoba do nas dołączy po tym wywiadzie, to będzie sukces. Zapraszam wszystkich chętnych chcących dołączyć do pisania do mnie na forum bądź w grze. Pozdrawiam członków naszej organizacji – wszyscy jesteście super! Do zobaczenia!

rsz3Uku.png

XGwBbve.png

Teraz przyszedł czas na wywiad z członkami organizacji. Na pierwszy ogień poszedł @Cyculino69.

vgC1HDp.png

G: @Gabcius123 | Cy: @Cyculino69

G: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @Gabcius123 z Redakcji Prasowej Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
Cy: Witam! Pewnie, że tak.

Cy: Nazywam się Cyprian. Na co dzień gram na serwerze ProjectRPG.

G: Jesteś członkiem organizacji Widmo Wolności. Opowiedz nam coś o tej organizacji.
Cy: W sumie to tak: w organizacji panuje bardzo rodzinna atmosfera, są tutaj bardzo sympatyczne osoby, często odbywają się konkursy o gotówkę serwerową i na ogół zawsze jest z kim zagrać.

G: Od jak dawna jesteś w tej organizacji?
Cy: Oj, ciężko powiedzieć. Na samym Discordzie organizacji byłem już, zanim został wrzucony wniosek o założenie organizacji.

Cy: Na obecną chwilę nie przypisałem jeszcze żadnego pojazdu, lecz przeczuwam, że w niedalekiej przyszłości jakaś moja furka zagości na bazie organizacji.

Cy: Szczerze? Ciężko mi powiedzieć. Dla mnie nic nie jest idealne, lecz co można byłoby zmienić? Wstrzymam się na razie od odpowiedzi.

G: Opowiedz nam jeszcze, jak zaczęła się Twoja historia z Multi Theft Auto oraz z serwerem ProjectRPG?
Cy: Zacząłem w sumie grać dzięki mojemu koledze, który mi powiedział, że jest w ogóle coś takiego jak Multi Theft Auto. Mówił, że to fajna gra i że ma spoko serwery. Zacząłem grać w MTA, gdy miałem może 13 lat, a aktualnie mam 20 lat. Na ProjectRPG zacząłem grać od końca lipca zeszłego roku i nareszcie znalazłem coś dla siebie – wbiłem i zostałem.

G: Super! To by było ode mnie na tyle, dziękuję Ci za udzielenie wywiadu. Czy chciałabyś jeszcze kogoś pozdrowić?
Cy: Tak, chciałbym pozdrowić zarząd organizacji, czyli @*KaMyK*@ObiektWestchnien oraz @Jak0n. Serdecznie pozdrawiam!

UxxeAOI.png

XGwBbve.png

Przyszedł czas na ostatnią osobę w dzisiejszym artykule! Teraz wywiadu udzieli nam @PawunioK.

vgC1HDp.png

G: @Gabcius123 | P: @PawunioK

P: Witam. Oczywiście, że udzielę Ci odpowiedzi!

P: Nazywam się @PawunioK i zajmuję się głównie jazdą na kurierze oraz bawię się dużo w akcje Role-Play na serwerze. Przygodę z MTA rozpocząłem wiele lat temu, nawet już nie pamiętam dokładnie kiedy.

G: Jesteś członkiem organizacji Widmo Wolności. Opowiedz nam coś o tej organizacji.
P: Organizacja przyjęła mnie ciepło dobry miesiąc temu. Jest dużo rozmów na kanale głosowym oraz na czacie, gdy osoby są aktywne w grze. Pomagamy sobie wzajemnie oraz udostępniamy sobie pojazdy. Początkowo byłem sceptyczny, ale okazało się to niepotrzebne – to naprawdę wartościowi ludzie. Mamy duży budynek, który jest siedzibą organizacji, z wieloma pokojami oraz sofami. Spokojnie można w nim zrobić zebranie na kilkadziesiąt osób i zorganizować tam event. Mamy duży parking, na którym znajdują się pojazdy przeznaczone dla członków organizacji.

G: Od jak dawna jesteś w tej organizacji?
P: Od praktycznie samego początku jej istnienia, czyli od marca tego roku.

G: Jaka atmosfera panuje w organizacji?
P: W organizacji panuje dość dobra atmosfera. Jesteśmy dla siebie wyrozumiali i pomocni, jak wcześniej nadmieniałem. Staramy się zachęcać nowych ludzi do dołączenia. Ja sam osobiście staram się być aktywny na tyle, na ile mogę.

P: Moje pojazdy nie są zbyt wybitne, ale aktualnie poluję na PCJ-600 lub inny fajny motorek, aby go przypisać do organizacji.

P: Myślę, że dobrym pomysłem byłaby większa możliwość plusów i rozwoju w strukturach naszej organizacji. Na pewno zachęci to nowych ludzi do dołączenia, a aktualnym członkom pokaże, że organizacja to coś więcej niż typowo zero-jedynkowy podmiot w grze do użytku codziennego.

G: Opowiedz nam jeszcze, jak zaczęła się Twoja historia z Multi Theft Auto oraz z serwerem ProjectRPG?
P: Moja historia z MTA oraz ProjectRPG rozpoczęła się, jeśli dobrze pamiętam, w 2022 roku. Cały ProjectRPG wtedy wyglądał też inaczej niż dzisiaj. Miałem później 2 lata przerwy, a następnie znów wróciłem do gry. Wiele rzeczy od tamtej pory zmieniło się na lepsze, jak chociażby wprowadzenie nowych prac czy detali takich jak np. osy przy drzewach, które zadają obrażenia. Ogólnie można powiedzieć, że jestem zadowolony.

P: Również dziękuję za rozmowę. Chciałem pozdrowić członków organizacji Widmo Wolności, Project News oraz Radio ProjectFMa także kilku dobrych ludzi z serwera, przede wszystkim: @DJ_Nadia.mf, @emploi oraz @TheDreamer. Pozdrawiam!

YMAxTjU.png

KsDF6Sj.png

Dziękuję wszystkim za uwagę. Mam nadzieję, że mój artykuł o organizacji Widmo Wolności się spodobał! Zachęcam również do przeczytania artykułów innych dziennikarzy z Redakcji Prasowej Project News.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

AYNg5c3.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 6

Jako Lider Organizacji Widmo Wolności dziękuje bardzo za. Udzielenie wywiadu ze mną oraz z moimi podopiecznymi, wywiad wyszedł bardzo dobrze jestem zadowolony, z swoich odpowiedzi jak i odpowiedzi członków organizacji. Dla ProjectNews życzę samych sukcesów ❤️ 

• Super 4

40 minut temu, Jak0n napisał:

Jako Lider Organizacji Widmo Wolności dziękuje bardzo za. Udzielenie wywiadu ze mną oraz z moimi podopiecznymi, wywiad wyszedł bardzo dobrze jestem zadowolony, z swoich odpowiedzi jak i odpowiedzi członków organizacji. Dla ProjectNews życzę samych sukcesów ❤️ 

Dziękujemy 😍

• Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.