Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

problem z podmianką mapy

cosmo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

hej, mam kłopot z podmianką mapy customowej ze znajdźkami, znalazłem kilka poradników, zrobiłem to co trzeba, a mapę wciąż mam tą standardową. Pod F5 również próbowałem zmieniać mapki i tam też jej niestety nie ma.. już nie mam pojęcia co zrobić by było dobrze, plik jest .png tak jak w poradnikach.. Podpowie ktoś? windows 11 o ile ma to znaczenie..

Plik wrzuciłem tu, widać na ss.

D:\MTA San Andreas 1.6\mods\deathmatch\resources\prpg_radar

dodatkowo na ss mam 2 takie pliki dla upewnienia się że na pewno jest .png, ale to bez znaczenia, czy z jednym plikiem, czy z dwoma, mapa i tak nie działa..

Zrzut ekranu 2026-03-27 183348.png

Edytowane przez Martin*
Tytuł
  • Super 1
  • Haha 1

Upewnij się, że wrzucasz do odpowiedniego folderu - sprawdź, czy to faktyczny folder, gdzie znajdują się serwerowe pliki, a nie jego kopia. Jak jesteś w 100% pewien, to pobierz załączony przeze mnie plik i zapisz go pod nazwą "custom_map", a następnie wrzuć go do odpowiedniego folderu, w moim przypadku jest to: C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.6\mods\deathmatch\resources\prpg_radar\i
Końcowo zrestartuj całą grę i wejdź ponownie na serwer. Jak w dalszym ciągu nie będzie działać, to napisz do mnie na DC  @cosmo

Swoją drogą - niektóre lokalizacje znajdziek mogą się minimalnie różnić ze względu na zmiany w mapie, a tym samym konieczność przeniesienia niektórych znajdziek.

Spoiler

custom_map.png

Edytowane przez Martin*

niestety nie działa.... Twoja mapa ma zły rozmiar nawet, bo rozdzielczość jest kiepska, ale nawet jeśli to też mi nie działa.. nie posiadam dc.. wklejam do dobrego folderu na 100%, tu nie ma błędu

W dniu 27.03.2026 o 22:02, cosmo napisał:

niestety nie działa.... Twoja mapa ma zły rozmiar nawet, bo rozdzielczość jest kiepska, ale nawet jeśli to też mi nie działa.. nie posiadam dc.. wklejam do dobrego folderu na 100%, tu nie ma błędu

Sprawdź czy plik ma rozmiar 3052x3052, wtedy będzie w dobrej roździelczości. I w którym momencie Ci nie działa? Nie pokazuje się wcale, nie podmienia się?

Edytowane przez Vajtekk.vnd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.