Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Police Crew Office - Podsumowanie akademii | Styczeń '26

sirkosu1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pc1.png.ed4a48f6b3b85972382f1017f6e6a0b0.png

Następna grupa kandydatów z powodzeniem zakończyła okres przygotowawczy, zdobywając niezbędną wiedzę i umiejętności. Nasza redakcja przygotowała krótkie podsumowanie najważniejszych wydarzeń związanych z okresem trwania Akademii San Andreas Police Department. Zachęcamy do lektury!

pasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png
 Krótkie podsumowanie statystyk akademii

21 osób pomyślnie przeszło przez proces rekrutacyjny. W trakcie trwania akademii 8 osób opuściło jej szeregi lub zostały z niej wydalone. Do egzaminów przystąpiło łącznie 12 osób, z których 10 uzyskało wynik pozytywny, a 2 osoby wynik negatywny, co po przełożeniu na liczby daje nam zdawalność w wysokości 83%. Podczas całej akademii, Cadeci wykonali łącznie 86 zatrzymań drogowych. Najwięcej zatrzymań przeprowadził Patik00, bo aż 30, co stanowi 35% zatrzymań akademii.

Podsumowanie 

Nowo przyjęci funkcjonariusze uznali, że najciekawsze szkolenie dotyczyło Felony Trafic Stop.
Za najmniej interesujące wskazano Basic Life Support. Spośród instruktorów wyróżniono @sirkosu1 za swoją aktywność, wyrozumiałość i chęć pomocy. Dodatkowo akademicy jednogłośnie uznali wszystkich funkcjonariuszy departamentu za równie pomocnych.

W ramach działań redakcji przeprowadziliśmy ankietę i wywiady, zbierając opinie o szkoleniach.

Wywiady

@Ciapaj

Spoiler

Co sądzisz o przebiegu swojego egzaminu, było ciężko?

- Egzamin był w miarę prosty. Teoria poszła mi elegancko, ale praktyka trochę gorzej.

Jak oceniasz możliwości pełnoprawnego Funkcjonariusza, lepiej niż na akademii?

- Jako pełnoprawny FP mogę robić praktycznie wszystko. Mogę sam być na służbie, robić pościgi.

Gdzie widzisz się za 5 miesięcy we frakcji?

- Myślę, że w HP albo S.W.A.T. Jeżeli się dostane oczywiście.

Czy twoje oczekiwania co do frakcji przed dołączeniem były trafne?

- Totalnie nie. Przed dołączeniem myślałem, że w SAPD będzie sztywno i nawet za najmniejszy błąd będzie afera, a jednak jest zupełnie inaczej.

Jakaś Rada dla przyszłych Kandydatów do naszej frakcji?

- Najważniejsze jest słuchać na szkoleniach, być otwarty do każdego. Coś pogadać z kimś, dopytywać FTO lub FP o różne rzeczy i być miły dla każdego we frakcji.

@Chindol

Spoiler

- No na pewno lekko nie było, stres trzymał, ale był odpowiedni, by sprawdzić gotowość do bycia pełnoprawnym.

- No wiadomo, że pełnoprawny członek już ma więcej możliwości, pojawia się o wiele więcej możliwości, jak i obowiązków, ale możliwości oceniam bardzo pozytywnie.

- Aktualnie nie umiem na to pytanie odpowiedzieć.

- Tak naprawdę nie posiadałem żadnych oczekiwań, lecz tak jak sobie wyobrażałem, to się wcale nie zawiodłem.

- Na początku ciężko i trzeba włożyć dużo starań, ale jest warto.

@Juliee*

Spoiler

- Myślę, że był to jeden z trudniejszych egzaminów w grze, jednak nie był aż tak ciężki, aby nie dało się go zdać przynajmniej na minimalnym poziomie.

- Zdecydowanie tak. Jest o wiele większa swoboda oraz dostęp do większej liczby czynności i zasobów. Służba po uzyskaniu statusu pełnoprawnego funkcjonariusza stała się znacznie ciekawsza.

- Widzę się w dywizji, która będzie mnie najbardziej interesować. Mam również nadzieję, że uda mi się awansować przynajmniej o dwa stopnie wyżej.

- Tak, były bardzo trafne. Co więcej, frakcja zrobiła na mnie jeszcze lepsze wrażenie już w trakcie pełnienia służby.

- Przede wszystkim nie bać się i uwierzyć w siebie. Warto spróbować i złożyć podanie, wcale nie jest tak trudno jak niektórzy mówią. Z dobrymi szkoleniowcami wszystkiego można się nauczyć.

@Patik00

Spoiler

- Sądzę, że egzamin był przyjemny, lecz trochę stresujący jednak co do przebiegu myślę, że został przeprowadzony w pełnym profesjonalizmie. Był to na pewno najcięższy egzamin ze wszystkich frakcji, w których miałem okazję być.

- Służba jest dużo dynamiczniejsza jako pełnoprawny funkcjonariusz. Wiele sobie utrwaliłem, przez co jest mi łatwiej wykonywać pracę. Na pewno doszło dużo więcej możliwości jednak jeszcze dużo przede mną.

- Myślę, że jeśli będę się spisywał to, co najmniej na stopniu Seregant I oraz może jakaś dywizja typu S.W.A.T lub Federal Agent's.

- Tak, jak najbardziej. Nie ma tutaj miejsca na nudę przez częste wykonywanie akcji RP, pościgów czy innych aktywności.

- Nigdy się nie poddawajcie i nie bójcie się egzaminów, wystarczy słuchać na szkoleniach!

Dziękujemy za przeczytanie artykułu! Do zobaczenia w kolejnym podsumowaniu akademii!

Autorzy:
Police Press Crew

Edytowane przez Jakubexx
  • Super 9