Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

RAPORT

dimarulez
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Piszę jako nowy, ale zaangażowany gracz, który w krótkim czasie wykupił premium, bo naprawdę spodobała mi się Państwa wizja serwera, jego zasady i klimat rozgrywki. Niestety, muszę zgłosić sytuację, która absolutnie nie powinna mieć miejsca na żadnym poważnym projekcie — a już na pewno nie na serwerze, który deklaruje tolerancję i szacunek.

Jestem Ukraińcem i nie mam z tym żadnego problemu. Od 10 lat mieszkam w Polsce, mówię po polsku, pracuję z Polakami i nigdy — podkreślam: nigdy — nie spotkałem się z taką nienawiścią, jaką zobaczyłem u Waszych graczy. To, co wydarzyło się na serwerze, było czystą ksenofobią i zorganizowanym nękaniem.

Wystarczyło, że ktoś usłyszał mój akcent, a w ciągu kilku minut zebrała się grupa ponad 60 osób, które zaczęły krzyczeć, że „Ukraińca trzeba wyrzucić z serwera”. Wyzywali mnie, szydzili przez voice chat, a moich polskich znajomych — ludzi, z którymi gram i pracuję na co dzień — oskarżali o „zdradę”, bo próbowali mnie bronić. To nie była zwykła sprzeczka. To była zorganizowana nagonka, która uniemożliwiła nam normalną grę.

Od tamtej pory ci sami gracze regularnie mnie nękają, utrudniają rozgrywkę i robią wszystko, żeby zmusić mnie do odejścia — tylko dlatego, że mam akcent. Wszystkie dowody, screeny i zgłoszenia były wielokrotnie wysyłane do moderacji, ale w godzinach nocnych (22:00–07:00) nie ma żadnej reakcji. W efekcie na serwerze panuje wtedy pełna bezkarność i łamane są podstawowe zasady tolerancji.

Poniżej podaję listę osób, które brały udział w nękaniu: popson, amvlia, PotrzyjGolebia, wit4ek, TeresaCalcut, .Misiek oraz wielu innych, których widać w moich zgłoszeniach do służb w grze.

Co gorsza, wygląda na to, że administrator dercia oraz pracownik wit4ek działają z nimi w porozumieniu. Wit4ek wielokrotnie odholowywał pojazdy graczy, którzy nie byli „po ich stronie”. To wygląda jak prywatna grupa trzymająca władzę, a nie jak uczciwa administracja.

Chcę jednak podkreślić jedno: ogromne podziękowania dla Wiktoriax98, która jako jedyna zareagowała, przyjechała i pomogła mi w tej sytuacji pełnej nadużyć i jawnej ksenofobii.

Oczekuję, że sprawa zostanie potraktowana poważnie. To, co się wydarzyło, nie jest „konfliktem graczy”, tylko jawnym łamaniem zasad, nękaniem i dyskryminacją. Jeśli serwer ma zachować swoją reputację, takie zachowania muszą być natychmiast i stanowczo ukrócone.

• Super 1
  • Haha 21
  • WOW! 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.