Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Szender

YOHNY.mnr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: YOHNY

Nick oskarżonego: Szender

Powód skargi: Niesłuszne nadanie kary oraz brak rozpatrzenia apelacji w przeciągu 72 godzin

Data zdarzenia: 08.01.2026, godzina 21:20

Opis sytuacji: 

Otóż sytuacja wygląda tak, że mój Jester jest przypisany do organizacji, której jestem członkiem i każdy inny członek tej organizacji może również go prowadzić.

Chwile przed otrzymaniem kary siedziałem na miejscu pasażera w moim Jesterze, który jak wyżej wspomniałem jest przypisany do organizacji i był on prowadzony przez inną osobę, która postanowiła wskoczyć nim na dach. W taki o to sposób mój Jester z nami w środku znalazł się na dachu budynku. Po chwili wysiedliśmy z pojazdu i niestety wsiadłem do niego pod F za kierownice, oczywiście nie ruszyłem się tym autem na milimetr. Szybko z niego wysiadłem i po chwili na dachu koło nas pojawił się Szanowny Członek Grona Administracyjnego jakim jest @Szenderz rangą Moderatora (prawdopodobnie wykonywał swoje obowiązki i przyjął zgłoszenie od jakiegoś uprzejmego gracza). Wyżej wspomniany Szanowny Członek Grona Administracyjnego, czyli @Szender z rangą Moderatora postanowił mi zabrać prawo jazdy aż na 4 dni, z powodem "Skoki pojazdem". 

Oczywiście próbowałem wyjaśnić sytuację tłumacząc, że to nie ja prowadziłem w momencie wskoczenia na dach, ale Szanowny Członek Grona Administracyjnego, który nadał mi karę stwierdził, że to ja ponoszę winę gdyż byłem ostatnim kierowcą pojazdu więc to ja jestem winny zaistniałej sytuacji na co oczywiście ja się z tym nie zgadzam.

Uważam, że status ostatniego kierowcy pojazdu, nie jest dowodem na popełniony czyn, dlatego postanowiłem napisać apelację aby wyjaśnić tą sytuację i liczyć na zdjęcie lub conajmniej złagodzenie kary. Niestety Szanowny Członek Grona Administracyjnego @Szendernie wywiązał się z 31 pkt. Regulaminu Administracji Serwera, który wyraźnie mówi o obowiązku rozpatrzenia apelacji w ciągu 72h, a przypominam że zostałem ukarany na 4 dni. 

• Haha 14

Witam serdecznie. Bardzo chętnie bym rozpatrzył Twoją apelację lecz niestety jestem aktualnie na zawieszeniu co spowodowało, że rozpatrzeć jej nie mogłem. Co do zarzutu, że niesłusznie nadałem Ci karę mogłeś napisać do mnie na forum bądź na discord wiadomość z dowodami przedstawiającymi Twoją niewinność. Jeżeli faktycznie doszłoby do błędu z mojej strony (a mogło dojść bo był tam spory zamęt więc nie wykluczam takiej sytuacji) to karę bym zdjął i anulował.
Pozdrawiam.

• Super 8

Witam również, dziękuję za szybką odpowiedź. Z całym szacunkiem ale nie wiedziałem o Twoim zawieszeniu, gdyż nie jestem w stanie dokładnie śledzić informacji na forum serwera. Jeśli chodzi o 31 pkt Regulaminu Administracji Serwera brzmi on następująco: "Członek administracji serwera ma obowiązek rozpatrywać apelacje od kar które nadał, w przeciągu 72 godzin od ich pojawienia się na forum w dziale Apelacje od kar. Wyjątek stanowią kary krótsze bądź równe 3 dni oraz kary permanentne".

Czyli tak jak mozemy wyżej zauważyć w wyjątkach nie zostało podane odbywanie kary zawieszenia członka administracji. 

Dlatego uważam że odbywanie kary członka administracji nie powinno wpływać na rozpatrzenie apelacji do której gracz ma prawo, gdyż pozbawia go tym samym szansy na złagodzenie lub zdjęcie kary. Gracz nie ponosi wine za czyny  członków administracji. Dlatego prosiłbym pod tym względem o sprawiedliwe rozpatrzenie tej sytuacji przez osobe rozpatrującą tą skargę i podjęcie odpowiednich kroków w tej sprawie

Wracając do nadanej przez Ciebie kary utraty prawa jazdy, jedynym moim dowodem jest wiadomość z Tobą na pm, która zapewne zapisana jest w logach, w ktorej stwierdziłeś że dowodem na moją wine jest status ostatniego kierowcy. Niestety na obecną chwilę nie posiada programu do nagrywania i jako gracz nie mam takiego obowiązku, za to z całym szacunkiem ale uważam że członek administracji już taki obowiązek posiadać powinien, ponieważ nadając kare musi mieć dowód w postaci nagrania, żeby osoby wyższe stopniem w administracji mogły w sytuacji taka jak tutaj, zweryfikować słuszność nadania kary. 

• Super 1
  • Haha 8

A i chciałbym jeszcze odnieść się do reakcji, które zauważyłem pod moją skargą. Z całym szacunkiem ale to jest dobry przykład jak niektórzy członkowie Administracji, czyli osoby które powinny świecić przykładem dla innych graczy oraz być sprawiedliwe, zachowują neutralność i wcale nie faworyzują innych osób. Same reakcje "haha" jeśli chodzi o moją skargę na jednego z nich i same reakcje "super", jeśli chodzi o odpowiedź/obrone na skarge. Pozdrawiam 

• Haha 11
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 1

Wracając do nadanej przez Ciebie kary utraty prawa jazdy, jedynym moim dowodem jest wiadomość z Tobą na pm, która zapewne zapisana jest w logach, w ktorej stwierdziłeś że dowodem na moją wine jest status ostatniego kierowcy. Niestety na obecną chwilę nie posiada programu do nagrywania i jako gracz nie mam takiego obowiązku, za to z całym szacunkiem ale uważam że członek administracji już taki obowiązek posiadać powinien, ponieważ nadając kare musi mieć dowód w postaci nagrania, żeby osoby wyższe stopniem w administracji mogły w sytuacji taka jak tutaj, zweryfikować słuszność nadania kary. "

Masz tu całkowitą rację. Na ogół posiadam takową aplikację mianowicie MEDAL. W tamtym momencie niestety była ona wyłączona ze względu na to, że więcej mnie na duty administracyjnej nie było niż byłem i zwyczajnie nie zdążyłem jej odpalić. Dlatego nie mam w 100% pewności po czyjej stronie leży wina. W każdym razie z mojej strony mogę jedynie przeprosić i osobę rozpatrującą skargę poprosić o to aby kara została Yohnemu finalnie anulowana. Biorę tą skargę na klatę i z samego rana codziennie aplikacja nagrywająca będzie włączana.

• Super 6

Napisano (edytowane)

Natomiast jeśli chodzi o mnie, to zwracam się z prośbą do osoby, która będzie rozpatrywać skargę, aby pomimo wykazania chęci przyjęcia skargi "na klatę" przez oskarżonego i jego prośby o anulowanie mi kary, to mimo wszystko bezstronnie i uczciwe rozpatrzyła moją skargę, nawet jeśli miałaby ona skończyć się niekorzystnie dla mnie i zostać odrzucona. Najbardziej zależy mi na uczciwym rozpatrzeniu tej sprawy, ponieważ ostatnio coraz częściej spotykam się z nieuczciwym zachowaniem niektórych osób, które należą do Grona Administracyjnego

Edytowane przez YOHNY
  • Haha 7

W dniu 11.01.2026 o 23:37, YOHNY napisał:

Czyli tak jak mozemy wyżej zauważyć w wyjątkach nie zostało podane odbywanie kary zawieszenia członka administracji. 

Skoro członek administracji jest zawieszony w funkcjach to nie ma on prawa ich wykonywać. Jedną z tych funkcji jest właśnie omawiane sprawdzanie apelacji od kar.

Co do kary - z jednej strony Moderator pisze o dużym zamęcie w tamtej chwili, zatem powinien był on się upewnić czy to ostatni kierowca rzeczywiście dokonał wcześniej wspomnianego skoku. Jeżeli chodzi zaś o drugą stronę, to gracz piszący skargę powinien wskazać dowód, który opowiadałby się za jego stroną, każdy może napisać, że to akurat jego kolega kierował pojazdem.

W takim przypadku skargę jestem zmuszony odrzucić, ze względu na brak dowodów, które opowiadałby się za stroną oskarżyciela. 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.