Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na GluzzeR

mikso
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 9396
Login: Xmixso
Nick oskarżonego: GluzzeR
Powód skargi: Oszustwo przy wymianie pojazdów na ok. 250k / brak chęci odmiany w ten sam dzień pomimo prośby.
Data zdarzenia: 02.01.2026 r. około godziny 23:30-00:15  
Dowody: Logi z serwera. 
Opis sytuacji:  Około północy po wstępnej rozmowie odnośnie wymiany na PM serwera oraz jeździe próbnej motocyklem gracza wymieniłem się z oskarżonym oddając motocykl (VUID 58516) FCR-900RR za około 1.010.000$ otrzymałem w zamian motocykl (VUID 53572) PCJ-600 XR + 230k dopłaty (Oba te motocykle na dzień dzisiejszy tj. 03.01.2026 r. mają to samo Tune co w momencie wymiany, poinformowałem również oskarżonego by nie zmieniał nic u siebie na PM Forum). Gracz początkowo rzekomo powiedział mi, że nie jest oszustem i mogę mu zaufać co do wymiany a jego PCJ jest 4ns 2 dostępna do kupna (co szczerze ciężko mi zweryfikować bo zlicza wszystkie) oraz, że jej wartość szacuje na około 800.000$ co już jest wprowadzeniem w błąd ponieważ faktyczna szacunkowa kwota rynkowa tej PCJ z tego co dowiedziałem się od innych graczy serwera to poniżej wartości salonowej około 550.000$ z tym Tune ponieważ nie ma na nią popytu (mogłem tego nie wiedzieć nie przesiaduje na giełdzie i nie zajmuje się handlem bo nie mam na to czasu). Oskarżony na forum niedawno sam wystawiał motocykl za 500.000$. Zaproponowałem oskarżonemu odmianę pojazdów na PM forum (jeśli potrzeba screan mogę dosłać potem) i oddanie dopłaty jednak gracz odmówił. Od wymiany minęło niecałe paręnaście godzin (nie tego spodziewałem się po byłym członku administracji serwera). Dodam jeszcze, że gracz w przeszłości był karany za oszustwa finansowe w biznesie co mogło przełożyć się również na handel. Podsumowując straciłem część majątku którą chciałem przeznaczyć na inny cel i czuję się oszukany przez gracza. Żądam odmiany lud większej dopłaty ze strony oskarżonego tj. około 250.000$, jeżeli chce zatrzymać motocykl. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:  Ping @GluzzeR

Edytowane przez mikso
  • Haha 2

No witam serdecznie, po kolei...

11 godzin temu, mikso napisał:

oraz, że jej wartość szacuje na około 800.000$ co już jest wprowadzeniem w błąd

Ale to Ty sam przedstawiłeś mi swoją ofertę:
[2026-01-01 23:41:41] [Output] : << [19] mikso: jak bys dal 253k dopy to moge pomyslecCo więcej...

Spoiler

§4 Regulamin gospodarki serwera

1. Gracz zobowiązany jest do podejmowania decyzji na własną odpowiedzialność w kwestii przeprowadzania transakcji z graczem, w tym ustalenia wartości transakcji. Sytuacje, w których gracz posłuży się informacjami przedstawionymi przez innego gracza w zakresie wartości transakcji, będą pomijane przy powstaniu ewentualnych sporów oraz skarg.
  1.  

mogłem tego nie wiedzieć nie przesiaduje na giełdzie i nie zajmuje się handlem bo nie mam na to czasu

Rozumiem, sam na giełdzie nie bywam zbyt często. Mimo to gdy mam chęć kupić jakiś pojazd to uprzedzam to researchem dot. jego wartości. Sam w końcu wyliczałeś wartość PCJ więc skąd problem?

Oskarżony na forum niedawno sam wystawiał motocykl za 500.000$

"Oferty 500k+" to nie kwota sprzedaży, to informacja że od tej kwoty mogą się pojawiać oferty. Nie oznacza to, że nagle gdy dostanę ofertę 505k to z ucałowaniem ręki sprzedam motocykl 😉

Zaproponowałem oskarżonemu odmianę pojazdów na PM forum

Nie ma ku temu podstaw regulaminowych.

nie tego spodziewałem się po byłym członku administracji serwera

Nie wiem co ma jedno do drugiego, change my mind.

P.S. Dostałem informację, że wczoraj otrzymałeś od gracza ofertę opiewającą na około 700k, jakby dodać te 230k dopłaty to mamy 930k... Ale przecież za 500k chciałem sprzedać :DD

Edytowane przez GluzzeR
  • Super 5
  • Haha 1

Cytat

P.S. Dostałem informację, że wczoraj otrzymałeś od gracza ofertę opiewającą na około 700k, jakby dodać te 230k dopłaty to mamy 930k... Ale przecież za 500k chciałem sprzedać :DD

Gdybym dostał taką ofertę to dawno bym to sprzedał, a o niczym takim nie wiem, także zmyślaj sobie dalej handlarzyku. Czekamy na wypowiedź administracji, nie chce mi się bawić w twoje zaczepki. 

• Haha 2

Witam, oba pojazdy zostały przeliczone i tak prezentuje się wycena: 
1 169,5  Za PCJ - razem z dopłatą.
981,5 Za FCR.
Przy powyższej wycenie pod uwagę nie brałem indeksu ns, który tak jak napisał gluzzer wynosi obecnie 4 ns ogólnie i 2 ns dostępny dla graczy. Ze względu na to, że przy tego typu pojazdach jego cena i tak nie wzrośnie znacząco.

Różnica w kwocie między pojazdami to 188k, natomiast przy transakcjach administracja zezwala do 20% zarobku w tej sytuacji 196,3k. Co za tym idzie wszystko jest zgodne z regulaminem.

Skarga zostaje odrzucona.

• Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.