Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Shaane

Tengrg_Powell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: GRYGU
Nick(i) oskarżonego(/ych): @Shaane
Powód skargi: Nadużywanie funkcji administratorskich w celu osiągniecia przewagi nad zwykłym graczem. 
Data zdarzenia: -
Dowody: https://imgur.com/a/fZPOOAm
Opis sytuacji: Sytuacja dotyczy dwukrotnego wykorzystywania funkcji administratorskich do własnych korzyści które było zgłaszane już w anonimowej skardze do administracji RCON jednak od długiego czasu nie spotkało się z oficjalną odpowiedzią mimo że w tym czasie wiele innych skarg zostało rozpatrzone. Jedno z nagrań jest z dnia 15/08, sytuacja była zgłaszana już dawno jednakże widocznie przez natłok wiadomości nie dotarła do administracji RCON w związku z tym ale również innymi wydarzeniami które przejawiają pracownicy SAPD pada decyzja aby napisać tę skargę tutaj, oficjalnie. Mianowicie w dowodach przedstawione są dwa nagrania na jednym z nich widać jak nagle podczas pościgu w obrębie administratora pojawia się inny radiowóz, to nagranie zostało wykonane dnia 15/08 a były członek administracji ShibaMan który nagle się tam pojawił nie mógł teleportować się sam ponieważ szeregi administracji opuścił dnia 13/04 co wskazuje na to że został teleportowany przez administratora @Shaane Dodatkowo przedstawiam drugie nagranie które zostało nawet upublicznione na oficjalnym discordzie serwerowym na którym widać że również ten sam administrator wykorzystał funkcje administracyjne i teleportował się do gracza podczas jego kajdankowania aby uzyskać nad nim przewagę. Proszę o ukaranie. Jeśli chodzi o to że było to jakiś czas temu pragnę podkreślić że wraz z @wiesiakos podejmowaliśmy ten temat jakiś czas temu i wysłał wam skargę jednakże została ona pominięta najprawdopodobniej przez spory spam w waszych skrzynkach odbiorczych. 

PS. @Banan99 wybronił kolegę i napisal ze skrypt tak działa o czym pojęcia nie mam jednak dla pewności proszę wraz z głównym adresatem początkowej skargi o zweryfikowanie tego w logach czy nie doszło do nadużycia bo widać że ziomek był na S2 i było widać jego blip po pojawieniu sie w tym miejscu a wczesniej nic nie wskazywało na minimapce zeby sie znajdował w wodzie w okolicy.

Edytowane przez grg.
  • Super 6
  • Haha 15
  • Nie lubię tego 1

Dobry wieczór, przechodząc do pierwszego klipa w tej skardze nie widać na nim, żebym tepał się specjalnie do ściganego, żeby go zakuć. Na klipie mogło to tak wyglądać, gdyż na kamerze pojawiłem się nagle, ale po prostu po nieudanych strzałach z paralizatora podbiegłem do delikwenta i korzystając z dość wysokiego zasięgu kajdanek po prostu go zakułem. Nic więcej do dodania w tym temacie nie mam. Wykonywałem swoje czynności bez nadużywania rangi.

Na drugim klipie na samym początku jak gracz na NRG-500 podjechał w okolice mojego radiowozu widać dokładnie, że nie jestem na aktywnej służbie administracyjnej. Jak mogłem tepnąć kogoś, a tym bardziej kogoś w samochodzie bez włączonej rangi? Jeszcze w tym samym czasie jak ShibaMan20 pojawił się przed motorem przez chwileczkę można zauważyć, że dalej nie miałem włączonej rangi. Sytuacja jest dość odległa w czasie i już nie pamiętam co się tam dokładnie wydarzyło i dlaczego ShibaMan20 pojawił się akurat w tym miejscu, a nie innym. Być może wystąpiło po prostu desynchro albo funkcjonariusz wpadł do wody i został z niej automatycznie wytepany w przypadku pojazdów frakcyjnych. Tyle ode mnie, dobranoc.

Edytowane przez Shaane
  • Super 12
  • Lubię to! 1

5 minut temu, Shaane napisał:

Na drugim klipie na samym początku jak gracz na NRG-500 podjechał w okolice mojego radiowozu widać dokładnie, że nie jestem na aktywnej służbie administracyjnej. Jak mogłem tepnąć kogoś, a tym bardziej kogoś w samochodzie bez włączonej rangi? Jeszcze w tym samym czasie jak ShibaMan20 pojawił się przed motorem przez chwileczkę można zauważyć, że dalej nie miałem włączonej rangi. Sytuacja jest dość odległa w czasie i już nie pamiętam co się tam dokładnie wydarzyło i dlaczego ShibaMan20 pojawił się akurat w tym miejscu, a nie innym. Być może wystąpiło po prostu desynchro albo funkcjonariusz wpadł do wody i został z niej automatycznie wytepany w przypadku pojazdów frakcyjnych. Tyle ode mnie, dobranoc.

Widać że ten funkcjonariusz ma status S2 przez co jego blip jest widoczny na radarze a wcześniej mimo tego statusu nie było widać żeby wpadł do wody gdzieś w okolicy na mapce a wydaje mi się że po wpadnięciu do wody powinno tepnąć w miarę blisko miejsca w którym wpadł a nie na tak odległym terenie żeby radar tego nie wychwycił. Jako gracz nie mam dostępu do tego typu informacji że automatycznie wytepuje z wody czy że bez statusu administratora nie masz prawa teleportować, dla zwykłego gracza takiego jak ja wyglądało to ewidentnie na nadużycie rangi stąd decyzja o napisaniu skargi. Jeżeli administracja RCON sprawdzi logi i nie będzie tam faktycznie przywinienia to będzie to tylko mój błąd a skarga odrzucona. Nie zamierzam Ciebie przepraszać jeżeli masz rację a skarga jest wyssana z palca ponieważ wielokrotnie wraz z przyjaciółmi z którymi pogrywamy na serwerze spotkaliśmy się z "must winowaniem" przez SAPD dlatego taka a nie inna decyzja aby poddać weryfikacji jak było naprawdę i ewentualnie dopatrzyć się sprawiedliwości wobec zwykłego szarego gracza. Pozdrawiam pana/panią i wesołych świąt 😉 

• Super 4
  • Haha 7

5 minut temu, grg. napisał:

Widać że ten funkcjonariusz ma status S2 przez co jego blip jest widoczny na radarze a wcześniej mimo tego statusu nie było widać żeby wpadł do wody gdzieś w okolicy na mapce a wydaje mi się że po wpadnięciu do wody powinno tepnąć w miarę blisko miejsca w którym wpadł a nie na tak odległym terenie żeby radar tego nie wychwycił. Jako gracz nie mam dostępu do tego typu informacji że automatycznie wytepuje z wody czy że bez statusu administratora nie masz prawa teleportować, dla zwykłego gracza takiego jak ja wyglądało to ewidentnie na nadużycie rangi stąd decyzja o napisaniu skargi. Jeżeli administracja RCON sprawdzi logi i nie będzie tam faktycznie przywinienia to będzie to tylko mój błąd a skarga odrzucona. Nie zamierzam Ciebie przepraszać jeżeli masz rację a skarga jest wyssana z palca ponieważ wielokrotnie wraz z przyjaciółmi z którymi pogrywamy na serwerze spotkaliśmy się z "must winowaniem" przez SAPD dlatego taka a nie inna decyzja aby poddać weryfikacji jak było naprawdę i ewentualnie dopatrzyć się sprawiedliwości wobec zwykłego szarego gracza. Pozdrawiam pana/panią i wesołych świąt 😉 

Tak, jak pisałem wyżej, było to dawno i dokładnie nie pamiętam co się wtedy wydarzyło i dlaczego akurat funkcjonariusz miał wtedy S2 i nie było go widać na minimap'ie. Choć przyjrzałem się dokładnie i na 99% to musiało być po prostu automatyczne wytepanie z wody. Gdzie i jak on wpadł do wody, żeby go wytepało akurat w tym miejscu tego się już prawdopodobnie nie dowiemy. RCON sprawdzi logi, będziemy wiedzieć. Pozdrawiam i również życzę Wesołych Świąt.

• Super 6

W pierwszym klipie jeżeli doszło do nadużyć to z pewnością nie administracyjnych.

Jeżeli chodzi o drugie nagranie, to tak jak inny administrator wspomniał, tak działa skrypt dot. przetepywania pojazdów frakcyjnych. 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.