Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

WiolaWiniewska
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: balon
Nick(i) oskarżonego(/ych): Kjer0
Powód skargi: Rasizm, dyskryminacja, złe nadanie kary
Data zdarzenia: 11.11.2025 18:47
Dowody: panel kar
Opis sytuacji: Jeździłem sobie na wokół spawna SF na marszu niepodległości zółto-niebieskim perennialem. Gracze przepychali moje auto, kopali itp. Na Voicechacie powiedziałem pare razy "slava ukraine", pare minut później zostaje wyciszony na chat tekstowy za "Zabronione jest prowadzenie rozmów na tematy polityczne, religijne, rasistowskie, ksenofobiczne oraz tematy uważane powszechnie za niestosowne." Nie wiem jakim cudem skoro wszystko co związane z Ukrainą mówiłem na VC. Po za tym Ukraina to kraj, a nie polityka, religia czy też inne z tych odniesień. Po napisaniu reporta, że Moderator ukarał mnie prawdopodobnie na zły chat ten odpisał, abym apelował na forum. Po tym napisałem kolejnego reporta, że jak apelował skoro kara jest na zły chat. Po drugim reporcie zostałem wyrzucony z serwera za "bezsensowne reporty". Uważam, że Moderator Kjer0 czuję jakąś nienawiść do tego kraju i ukarał mnie ze względu na swoje poglądy, a nie wedlłg regulaminu. Również stojąc tam przy spawnie wokół innych aut nie wiem czy przez tego moderatora czy przez kogo innego auto było ciągle wytepywane na przechowalnie.

Edytowane przez balon
  • Haha 32
  • Auć 1

Patrząc na okoliczności (marsz z okazji Święta Niepodległości) stwierdziłeś, że zabawnym będzie pisać to, co pisałeś. Do tego przyznałeś się tu, że voicechat również był uzyty w tym celu.
Moje poglądy politycznie nijak mają się do nadanej przeze mnie kary. Potwierdzasz jej słuszność słowami, że mam coś przeciwko temu kraju oraz wciskając mi w usta poglądy.
Wyciszenie na chat jest poprawne, patrząc co pisałeś niedługo wcześniej. Gdybym usłyszał to na VC, nadałbym karę na VC. Report nie był ukierunkowany na konkretne źródło. 
Wyrzucenie z serwera za wysłanie kolejnego reporta (gdzie mając tyle godzin na serwerze powinieneś wiedzieć gdzie pisze się apelacje) również było słuszne.

44 minuty temu, balon napisał:

Również stojąc tam przy spawnie wokół innych aut nie wiem czy przez tego moderatora czy przez kogo innego auto było ciągle wytepywane na przechowalnie.

To już nie moje działania. Raz przeniosłem do przechowalni twój pojazd po nadaniu kary wyrzucenia z serwera.

• Super 26

Okej czyli rozumiem, ze każdy na serwerze może narzucać popieranie Polski, a Ja nie mogę napisać "slava ukraine", co znaczy Solidarni z Ukrainą?. Nie uważam, że narzuciłem komuś swoje poglądy. Nikogo nie zachęcałem aby coś takiego pisał.  Wyrażałem tylko swoje zdanie. To inni mnie dyskryminowali, a nie Ja ich. Gdybym kazał również innym pisać slava ukraine to byłoby narzucanie poglądów, a jeżeli robię to samemu i nikogo nie nakłaniam nie jest to szkodliwe.

• Haha 40
  • WOW! 1

Niezależnie od tego, czy hasło „Sława Ukrainie” jest w kontekście politycznym, patriotycznym czy neutralnym, zgodnie z regulaminem moderator ma obowiązek reagować na zgłoszenia dotyczące treści mogących wywołać spory na tle politycznym.

Co do bezsensownych reportów moderator wcześniej wskazał poprawną ścieżkę odwoławczą.

W związku z tym wyrzucenie z serwera również było prawidłowe.

• Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.