Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Nieokielznany - oskarżony przez Evernight

Evernight
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: @Nieokielznany
Data zdarzenia:  2025-10-19, godzina 17:51
Opis zdarzenia:  Cześć! W związku z wprowadzoną aktualizacją mobilnego spawnu zaparkowałam pojazd na placu, niedaleko prawy lawet w Las Venturas. Administracja dała "OK" że można tu parkować, gdyż  (na stan teraźniejszy frakcja SARA nie wyraziła swojego stanowiska wobec tej aktualizacji)  pojazd nie przeszkadza w rozgrywce, nie może stać na terenie frakcji, prywatnej posesji. 

Wymieniony w tej skardze pracownik odholował pojazd z tytułu : "Pojazd Porzucony". Co też nie ma sensu, gdyż jak rozumiem pojazd porzucony charakteryzuje się spuszczonym hamulcem ręcznym.  Jak już to prędzej pojazd by podbiegał pod punkt o nieprawidłowym zaparkowaniu. Taka mała uwaga: markiz w pojeździe Journey nie może być rozłożony bez zaciągniętego ręcznego, ale co tam... 

Czyli co? Jednak jest już jakieś oficjalne stanowisko frakcji SARA wobec "mobilnego spawnu"?  Jeżeli tak, to czemu gracze jeszcze nie znają decyzji? Mamy zgadywać? Na ten moment jedynie możemy się kierować regulaminem serwera - czyli to, co wymieniłam wcześniej w skardze. 

Rozkładanie markiza na parkingu z wyznaczonymi miejscami też nie ma sensu, wówczas będziemy zajmować dwa miejsca. 
Dowody: 
image.png.531326e83ec50cb35920f03efc65c77a.png image.png.589dd77cc96a74c151d1de7a39d0e90d.png

• Super 2

Witam, Młodszy Specjalista Nieokielznany.

Pojazd sholowałem, ponieważ dostałem /112 ,że stoją 2 journey'e porzucone. Przybywszy na miejsce zastałem twój i drugiego innego gracza pojazd, uznałem je jako porzucone, ponieważ stały w miejscu do tego nie przeznaczonym. Pojazd porzucony wcale nie musi charakteryzować się zaciągniętym ręcznym tak jak to ująłeś, lecz wystarczy, że stoi w miejscu do tego nie przeznaczonym bądź nie ma wyznaczonych linii parkingowych. W tej skardze nie widzę swojej winy, ponieważ działałem zgodnie z regulaminem i taryfikatorem S.A. Road Assistance, aktualizacja weszła w życie dzisiaj rano przez co zarząd jeszcze nie miał czasu na aktualizację regulaminu/taryfikatora, a ja tak jak wspomniałem wykonywałem po prostu swoją robotę. Natomiast jeśli zarząd stwierdzi moją winę to serdecznie Cię przepraszam i zobowiązuję się do zwrotów kosztów :).

Screenshot: https://imgur.com/a/8xzDRhW

Pozdrawiam!

Edytowane przez Nieokielznany
Zapomniałem dodać ss'a
  • Super 5

Hej! 

Gracze do tej pory mają tylko takie wytyczne, cytując:

"Zabrania się rozkładania markizy w miejscach do tego nieprzystosowanych (grozi odholowaniem)"

Czytamy dalej, co jest podpięte pod "nieprzystosowanych":

"Zabrania się zatrzymywania pojazdów z rozmieszczonymi na zewnątrz elementami (np. markiza pojazdu Journey), w miejscach utrudniających lub uniemożliwiających korzystanie z usług serwerowych. Złamanie tego punktu będzie skutkowało odesłaniem pojazdu do przechowalni lub przeniesieniem na parking policyjny zgodnie z taryfikatorem załączonym do Kodeksu Ruchu Drogowego."

Miejsce, w którym markiz został rozstawiony, nie łamał tej zasady. 

Jak wcześniej  było wspomniane, administracja zobaczyła rozstawienie pojazdu i jak ocenili - nie łamał tej zasady i może tutaj stać.

Nie mówię, że zrobiłeś coś specjalnie źle – po prostu chodzi o spójność i świadomość zasad.

Fajnie by było, gdyby na przyszłość takie rzeczy były od razu jasno potwierdzane, żeby uniknąć nieporozumień.

Dla mnie ważne jest tylko, żeby wszyscy działali według tych samych zasad i żeby aktualizacje z serwera a frakcją były od razu rozstrzygnięte. 

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru 🙂 

Rozumiem twój pogląd na tą sytuację, lecz dalej uważam, że dodanie nowego punktu w regulaminie przez ARCON nie zwalnia z przestrzegania cały czas wcześniej już obowiązujących zasad regulaminu/taryfikatora S.A. Road Assistance. Tyle ode mnie, czekam na wypowiedź zarządu.

Uszanowanie, Kierownik CeglaXD,

Na samym wstępie chciałbym przeprosić za długi czas oczekiwania. Analizując tą skargę, dochodzimy do wniosku, że pracownik nie dokonał tutaj błędu, gdyż zgodnie z tamtejszym KRD oraz taryfikatorem odholował pojazd prawidłowo, dodany punkt regulaminu serwerowego, mówił tylko o zakazie parkowania takich pojazdów w miejsach, które by utrudniły bądź uniemożliwiły korzystanie z usług serwerowych. Niemniej jednak, aby pojazd miał faktyczne zastosowanie, to takowego holować się nie powinno, tym samym po ustaleniu z CZF polecamy napisać post na forum w dziale pomocy, w celu odzyskania gotówki. Zachęcam także do zapoznania się z nowymi punktami KRD, dotyczącymi parkowania pojazdów takiego typu. Skargę odrzucam, pracownik odholował prawidłowo pojazd sugerując się ówczesnym KRD oraz tryfikatorem.

Edytowane przez CeglaXD
  • Super 3
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.