Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Dziwne "ścinki" podczas rozgrywki

oliwierbluza1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od dzisiejszej aktualizacji dzieje się coś dziwnego. Jak wszedłem za 1 razem, to pliki serwera najpierw załadowały się pojedyńczo, ale szybko (zawsze ładowały się po kilka na raz) a potem załadowały się 2 raz. FPSów niby trochę przybyło, ale za to w losowych momentach gra zamarza. Nie jest to wina MTA jak mówią niektórzy, bo przy lagu nie kręci się kółko na dole ekranu (co się dzieje w przypadku zwykłego laga albo utraty połączenia) i na dc MTA nic nie ma o tym ani od strony twórców, ani od strony graczy. 

Słyszałem że wiele graczy zgłasza ten problem i tłumaczy, że wystarczy przejść z wersji Nightly na zwykłą, ale ja jestem na zwykłej a problem dalej jest. 

Oprócz tego inni gracze zgłaszają również wybrakowane tekstury - sam tego nie doświadczyłem, ale mam zdjęcia od innych

W skrócie mam pewne podejrzenia, że ten nowy skrypt jest niedopracowany

• Super 1

Ogólnie to ostatnimi czasy nie udało mi się zaobserwować żadnej zacinki, ale mam kilka zastrzeżeń 

1. Płynność w interiorach - kiedyś po wejściu do interioru od razu miałem 75fps, teraz jest to 60fps (do 75 nie chce dobić, skokowo wzbije się na max 72). Na swoim monitorze i tak nie zobaczę różnicy, no ale takie coś jest

2. Zużycie procesora - fakt mam obecnie o około 20/30% więcej klatek (poza interiorami) ale za to chłodzenie procesora wyje jak samolot, co niezbyt mi się podoba

3. @Mari instalator który mi wysłałeś to jest dokładnie ten sam który posiadałem wcześniej

4. otrzymałem odpowiedź od moderacji MTA:
7MCAJRC.png

Tak jak zganialiście na Nightly tak tutaj sugerują go spróbować

Zapewne poprawka o której mówił @Ka3R naprawiła problem, ale dałbym temu jeszcze chwilę tak dla pewności

Edytowane przez oliwierbluza1

Ogólnie nic się nie działo aż do wczoraj

https://imgur.com/a/ocofwo8

Dzisiaj jak próbowałem wejść, to gra wywaliła do pulpitu od razu po naciśnięciu serwera. 
Dodatkowo wczorajszy plik z logami został nadpisany na dziś a na samym końcu zapisu z logów pojawiło się to:
84cHtEH.png

Dzisiaj utworzył się plik "clientscript" opisujący błędy. Z tego co udało mi się wyczytać gra miała problem z odczytaniem pliku odpowiedzialnego za bankomaty (w razie potrzeby proszę pisać to wyślę cały plik)

khEpr8E.png

Edytowane przez oliwierbluza1

30 minut temu, Zebra napisał:

@oliwierbluza1 temat dalej aktualny? 

Jak chodzi o to co opisywałem powyżej, to nie, gra ani nie wywala się do pulpitu ani nie zawiesza w losowych momentach

Pojawił się natomiast inny problem - niewiedzieć czemu mam ogromne lagi na bazie organizacji, a nie stoi tam zbyt dużo aut. Nawet jak było ich kiedyś znacznie więcej, to nie działo się to co teraz. Gdy obracam się w kierunku blipa - wszystko jest ok, ale jak tylko spróbuję spojrzeć na auta, to z 40fps spadam na 5fps

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.