Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Domi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Domi
Nick(i) oskarżonego(/ych): Martin*
Powód skargi: Odmowa pomocy, arogancja, zastraszanie?
Data zdarzenia: 17/10/2025 około godziny ~10:40
Dowody: 

1.thumb.png.e7a43cb991fb05f25764a8a28bdce1f5.png

2.thumb.png.2742ff78be63ccceeb27f8078c1ce077.png

Opis sytuacji: 

Witam, została mi odmówiona pomoc przy wyliczeniu donate, niestety nie mam wglądu do logów, nie mam pojęcia jak duży jest majątek innego gracza, nie mam narzędzia, aby tego sprawdzić, trochę nie rozumiem arogancji Moderatora, rozumiem, że się komuś może nie chęcieć, wystarczyło potwierdzić, a w zamian zostałem potraktowany „zastraszaniem”, że dam znać reszcie zeby ci to samo odpisali?

Trochę nie ma to sensu, skoro przy audycjach na radiach tez muszę pisać, żeby mi to sprawdzili, przy każdym donate większym tak robię, bo poleciałem raz na bana za przyjęcie ~20k to teraz proszę się nie dziwić, że chce takie rzeczy sprawdzić.

Od czegoś ten /report jest, gdy gracz potrzebuje pomocy, jak ci się nie chce i wbijasz reporty zeby zrobić normę to nie jest to miejsce dla ciebie.

• Super 10
  • Haha 5
  • Lubię to! 1
  • WOW! 4

Witam.

Póki co uważam, że skoro przyjmujesz takie nagrody, to powinieneś samodzielnie podjąć próby ustalenia, czy ten prezent był regulaminowy. Wystarczyło zapytać koleżanki (którą swoją drogą dobrze znasz) o majątek i wyliczyć z tego 5%, o którym Ci wspomniałem. Swój majątek na pewno dobrze znasz i z obliczeniem kwoty, którą możesz przyjąć nie powinno być problemu. Jeżeli nie jesteś pewien, ile możesz przyjąć od danego gracza, to najlepiej kwotę zwrócić. Rozumiem, że administracja może pomóc w tym procesie, ale uznałem, że nie mam obowiązku wyliczania majątku dwóch stron - zwłaszcza, że nie znam dokładnie cen wszystkich nieruchomości, pojazdów itd. W przypadku błędnego wyliczenia odpowiedzialność zrzucona byłaby na mnie, gdybyście dostali bana za przyjmowanie majątku.

Co do zastraszania - nie wiem skąd taki zarzut. Odnośnie arogancji - mogło to tak zabrzmieć, jednak na tamten moment odczułem, że totalnie olałeś to, co Ci napisałem i odebrałem jako lekceważące podejście (chodzi o słowa mówiący o tym, że ktoś inny to potem wyliczy, jak mi się nie chce) i stąd moja odpowiedź, która była pisana pod wpływem impulsu.

Dodam jeszcze, że nie przekazałem informacji innym, zgodnie z tym, co napisałem, bo prawdę mówiąc nie miałem takiego zamiaru. Nie mniej jednak - nie powinienem pisać w taki sposób, za co przepraszam.

Poczekam na decyzję Administracji RCON i jeżeli popełniłem błąd związany z odmową pomocy w tej kwestii, to oczywiście poniosę konsekwencję i doinformuję się, jak powinienem postępować reagując na tego typu zgłoszenie. Na koniec raz jeszcze chciałbym przeprosić za swój wcześniejszy ton wypowiedzi. Miłego dnia.

Edytowane przez Martin*
  • Super 8
  • Haha 8
  • Lubię to! 6
  • Nie lubię tego 1
  • WOW! 1

Pomijając fakt, że To Twoja znajoma i sam możesz jej zapytać jaki ma majątek - to moderator nie ma obowiązku wyliczania Ci tego czy możesz przyjąć dany donate czy też nie. Skoro nie jesteś pewny na 100%, to po prostu go oddajesz. Prędzej zgłosiłbym się do administratora, który jeżeli znajdzie chwile wolnego czasu i chęci, to będzie Ci w stanie POMÓC go obliczyć.

• Super 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.