Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Sonda uliczna na temat walk lowriderów

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

PAKg8gB.png

M3o7SmR.png

Witajcie, drodzy Czytelnicy! Ja jestem Starsza Publicystka @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News, a dziś przedstawię Wam sondę uliczną na temat walk lowriderów, w której wzięło udział sześcioro graczy. Bez zbędnego przedłużania, zaczynajmy!

vgC1HDp.png

Pierwszym uczestnikiem sondy jest @Kugi.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | K: @Kugi

V: Witam, z tej strony Starsza Publicystka @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej dotyczącej walk lowriderów?
K: Witam serdecznie Panią redaktor! Tak, z wielką chęcią wezmę udział.

V: Co sądzisz o pomyśle zorganizowania konkursu walk lowriderów na serwerze ProjectRPG?
K: Moim zdaniem jest to bardzo nietuzinkowa, jak i ciekawa inicjatywa, która ma za zadanie obudzić w graczach chęć rywalizacji oraz powspominania bardzo dobrych i leciwych utworów. Nagrody są jak najciekawszym benefitem, które są wyjątkowe na swój sposób. Sam chciałbym posiadać jednego z takich wozów. Jest to swojego rodzaju forma obudzenia na nowo zabawy, które relatywnie niedawno została wprowadzona na serwer.

V: Czy planujesz wziąć udział w walkach lowriderów?
K: Tak, planuję wziąć udział. Bardzo trudno po starcie eventu było znaleźć pojazd spełniający wymagania wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu. Udało się po kilkugodzinnym szukaniu zakupić pojazd marki Majestic. Nie miał on zamontowanej hydrauliki, natomiast w bardzo szybkim tempie zdołał mi to zrobić tuner @MING. Grając bardzo dużo w grę „Osu!”, jest w stanie stwierdzić, że pójdzie mi ponad przeciętnie, dzięki bardzo dobremu wyczuciu tempa piosenek.

V: Jak oceniasz zamysł stworzenia takiego konkursu?
K: Zamysł oceniam bardzo pozytywnie. Tak jak już wspominałem, wzbudzi to wśród społeczności duszę rywalizacji. Ponadto co mnie cieszy, jest to event tygodniowy i nie wymaga on poświęcenia dużej ilości czasu, ponieważ tu liczy się zręczność oraz dobre wyczucie tempa piosenki. Relatywnie prosta w istocie rozgrywka okazuje się tak naprawdę trudna i wymaga skupienia przez 100% trwania piosenek.

V: Co według Ciebie powinno zostać poprawione lub dodane do tego typu wydarzeń, aby były jeszcze ciekawsze?
K:
 Moim zdaniem powinna być możliwość wzięcia udziału dla każdej osoby bez względu na to czy konto Premium posiada, jak również nie. Wymogi jedyne, jakie powinny być to zdobyta reputacja oraz kategoria B wraz z uwzględnieniem wymagań do pojazdu (tak jak właśnie aktualnie jest). Na pewno przydałby się większy plac do tego typu zabaw oraz (z doświadczenia powiem) walki lowriderów na tych mapach powinny odbywać się w taki sposób, aby było to w miejscu, w którym gracze nie przeszkadzaliby bieganiem pod kamerą, gdzie trzeba się mocno skupić, trafiając perfekcyjnie w okienka odpowiednim klawiszem.

V: Co Twoim zdaniem sprawia, że takie eventy przyciągają uwagę?
K: Moim zdaniem dużą interesowność takich eventów sprawia fakt, że jest to temat niszowy. Nie każdy lubi pojazdy spalinowe akurat w tej odsłonie. Stary typ samochodów niskopodwoziowych sprawia, że nieliczne grono graczy jest zainteresowane priorytetowo. Myślę jednak, że mimo różnych gustów przyciąga to uwagę również graczy, którzy nie mieli do czynienia z tymi samochodami, a tym bardziej z tuningiem wymaganym, czyli hydrauliką. Przyciąga uwagę oczywiście pula nagród, która nie jest do końca pieniężna. Wartość sentymentalna oraz wyjątkowe malowania tych samochodów sprawiają, że warto nawet spróbować swoich sił. Każdy ponadto lubi posłuchać dobrych i leciwych piosenek, które podczas tego eventu występują. Takie przyjemne z pożytecznym można by rzec. Różny poziom trudności piosenek, jak i różne kombinacje naciskanych klawiszy w każdej możliwej szybkości oraz częstotliwości również wpływają na zainteresowanie takim wydarzeniem.

V: Gdybyś mógł zmienić coś w działaniu lowriderów, co by to było?
K: Szczerze powiedziawszy, relatywnie małe zainteresowanie posiadam związane z tym rodzajem motoryzacji. To, co jest dla mnie jako laika samochodów typu lowrider, wystarcza w zupełności i nie jestem w stanie stwierdzić, co mogłoby ulepszyć ich działanie. Prozaicznie mogę powiedzieć, że czekam na możliwość montowania lekkich ulepszeń typu bodykit do takich samochodów, aby nabrały jeszcze więcej duszy w to, co sobą reprezentują. Nie mam na myśli robienia z nich sportowych samochodów, natomiast z chęcią zobaczyłbym je w odsłonie retro.

V: Dziękuję za udział w sondzie! Chciałbyś kogoś pozdrowić?
K:
 Dziękuję również! Chciałbym pozdrowić organizację Immortal Dynasty, a w szczególności @MING oraz @snack..

OKnXVG2.gif

Następnym jest @DANERKO*CDW.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | DA: @DANERKO*CDW

V: Witam, z tej strony Starsza Publicystka @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej dotyczącej walk lowriderów?
DA: Siemanko, pewnie!

V: Co sądzisz o pomyśle zorganizowania konkursu walk lowriderów na serwerze ProjectRPG?
DA: Nowość odnośnie do lowriderów to dobra wiadomość, tym bardziej że gracze o to prosili. Może nie jest to stały system, który przewiduje jakieś levele i malowania w zamian, ale no cóż.

DA: Trzeba przyznać, że to wydarzenie jest warte uwagi i dzięki temu pewnie zajrzę, ale czy uda się coś większego zdziałać? To się okaże. Dlaczego? Nagrody są ciekawe. Co więcej, pod uwagę brane są również osoby spoza podium, co bardzo mi się podoba.

DA: Zamysł mnie zaskoczył. Jedyne, co przychodzi mi do głowy to myśl, że będzie to jednorazowa akcja, po której lowridery znów ucichną, co jest niepokojące. Pomimo tego nie uważam tego za zły ruch, bo faktycznie to wydarzenie jest ciekawe oraz spowodowało, że ludzie się „obudzili” i biorą w tym chętnie udział, także ma to swój klimat. Uważam, że nagrody jako unikatowe pojazdy są adekwatne i nie jest to przesada.

V: Co według Ciebie powinno zostać poprawione lub dodane do tego typu wydarzeń, aby były jeszcze ciekawsze?
DA:
 Jeśli chodzi czysto o wydarzenia, to tu mam wątpliwość do tego, czy nie trzeba siedzieć po 10 godzin dziennie na serwerze i taka osoba wygrywa. Stąd też nie podobają mi się „eventy wakacyjne”, w których trzeba oddać życie prywatne na rzecz serwera. Uważam to za mało kreatywne. Tutaj na szczęście z tego, co się zorientowałem, nie ma dramatu i jest to w pewien sposób zablokowane. Utworów jest ograniczona ilość, więc faktycznie można to zrobić w krótkim czasie. Liczy się poniekąd umiejętność no i też tego oczekuję, że uda mi się coś zdziałać nie tylko dlatego, że będę siedział godzinami codziennie na siłę, bo to odbiera zabawę. Zabawa to słowo klucz, bo plusem w takich wydarzeniach jest klimat, jak również zaangażowanie graczy.

DA: Tak jak wspomniałem – unikatowe nagrody. Fajna sprawa mieć taką pamiątkę oraz wyróżnienie z możliwością korzystania, jak i podbijania dalszych działań w tej dziedzinie, ale już z lepszą bryką. Kolejna ważna kwestia to klimat i podejście Administracji do sprawy. Jeśli jest zrobione na siłę, a nagrody są skąpe jak w Januszexie, aby gracze przypadkiem za bardzo się nie ucieszyli i dodatkowo zrobione pod wydłużenie czasu gracza na serwerze, wtedy takie akcje mogą ludzi mocno zdenerwować. Druga sprawa to właśnie ten klimat, o którym już wspomniałem. Fajnie widzieć poruszanie się graczy, ciekawe bryki i posłuchać sobie dobrych hitów, bo z tego, co zauważyłem muzyka z danego wyzwania gra u każdego na tym obszarze, co jest spoko. Ostatnia kwestia to arena – model tego miejsca jest ładny, ma dużo detali i to jest ważne.

DA: Co zmieniłbym w działaniu lowriderów? Zdecydowanie musi być jakiś system, a także jakieś cele, aby był sens wbijania do Los Santos swoim lowriderem. Ważnym elementem tych pojazdów są różnorodne oraz przyzwoite malowania. To już nawet nie jest kwestia dyskusji, bo wiemy, że ProjectRPG broni się od malowań czy naklejek, czego trochę nie rozumiem. Nie muszą od razu robić drastycznych zmian i nie staną się „pseudolem”, czego tak bardzo boją się niektórzy. W tym przypadku to jest kluczowe do odwzorowania takiej furmany, patrząc na prawdziwe życie.

DA:
 Dziękuję również! Chciałbym pozdrowić @MrBeast, wszystkich gagatków z organizacji ChlopakiDoWziecia i czytających.

gClEs05.gif

Trzecim uczestnikiem sondy jest @PudzianzVolvo.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | P: @PudzianzVolvo

P: Oczywiście!

P: Mega mi się spodobał. Ogólnie zamysł jakże tej konkurencji jest nietuzinkowy – odskocznia od robienia topki w pracach dorywczych, do tego przy dobrych nutkach. W tym momencie posiadania lowridera ma sens.

P: Planuję. Chcę się sprawdzić w mych umiejętnościach oraz zaczerpnąć dobrej zabawy.

P: Oceniam go pozytywnie.

P: Dodałbym wyścigi czasowe dla łodzi, gdyż używane są głównie do połowu ryb. Z helkami też dałoby się coś pokminić – wlatywanie w punkty brzmi ciekawie.

P: Odpowiednie nagłaśnianie i aspekty wizualne. Nagrody też są całkiem przyjemne.

P: Na chwilę obecną nic.

P:
 Chciałbym pozdrowić wszystkich z frakcji San Andreas Transport Corporation, Redakcji Project News, ProjectFM oraz dobrych chłopaków zza krat.

2XtUS2p.png

Czwarty uczestnik to @vEroX..

5V20MaL.png

V: @Veirdness | vE: @vEroX.

vE: Witam, z wielką chęcią wezmę udział w sondzie!

vE: Sądzę, że pomysł sam w sobie jest mega fajny. Zawsze jakieś konkursy lub inne wydarzenia serwerowe się przydają, tym bardziej że miejsce do walk świeci pustkami. Przydałoby się zrobić coś podobnego z torem do driftu.

vE: Zastanawiałem się nad tym, ale finalnie raczej nie wezmę w tym udziału. Mam lowridera, czyli Slamvana, który jest niestety stockowy i nic w nim nie posiadam. Były na niego plany, ale na razie są rzeczy ważne i ważniejsze.

vE: Krótko mówiąc, pomysł jest fajny, ponieważ może zaktywizować i zmotywować społeczność serwera do wzięcia udziału, dzięki pojazdom, które można wygrać. Po takim konkursie chęć zakupu lowridera na pewno zwiększyła się wśród naszej społeczności.

vE: Na pewno dodatkowy zastrzyk gotówki byłby mile widziany, ale nie można mieć wszystkiego.

vE: Myślę, że w tym przypadku ciekawie zmodyfikowane samochody.

vE: Dobrym pomysłem byłoby przeniesienie działania lowridera na wzór tego, co znajduje się w Grand Theft Auto V, czyli po wciśnięciu przycisku podnoszenia zawieszenia do góry można je zablokować i mieć uniesioną przednią część cały czas.

vE:
 Dziękuję również! Pozdrawiam @PudzianzVolvo, @Juror16, @Rudlay oraz @MrBeast.

qp1fHyK.gif

Piątym jest @InspektorDonald.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | IDo: @InspektorDonald

IDo: Tak, bardzo chętnie!

IDo: Osobiście uważam, że jest to super inicjatywa ze strony Administracji, ponieważ do wygrania są ciekawe nagrody dla pierwszych trzech graczy. Hermes z tym malowaniem to majstersztyk!

IDo: Ciągle się zastanawiam czy mam szansę, ponieważ wyniki, które nabijają gracze, są nieziemskie!

IDo: Zamysł oceniam na bardzo fajny. Na pewno ożywi to aktywność, która nie była do tej pory zbyt popularna.

IDo: Bardzo chętnie zobaczyłbym więcej utworów, do których można „tańczyć” oraz dodać możliwość wejścia do pojazdu jako pasażer, gdy ktoś inny wykonuje aktywność. Chciałbym również, aby takie konkursy odbywały się co miesiąc. Kto wie, może nawet na innych trybach?

IDo: Nie oszukujmy się, na takie eventy gracze przychodzą głównie po nagrody, aczkolwiek myślę, że „walka” pomiędzy graczami jest równie ważna, patrząc na niektóre osoby.

IDo: Wydaje mi się, że załatanie tylko paru błędów, które okazjonalnie się pojawiają. Poza tym myślę, że żadna zmiana w rozgrywce nie jest potrzebna.

IDo: 
Ja również dziękuję! Chciałbym pozdrowić każdego z Inspektoratu, wszystkich z tak zwanej „Sztamy”, jak i aktualne top 5 w bitwie, a mianowicie: @Wejperson, @MING, @Endi, @InspektorKnaga oraz @lunek.

GaKw1BI.png

Ostatnim uczestnikiem sondy jest @MING.

5V20MaL.png

V: @Veirdness M: @MING

M: No jasne, bardzo chętnie!

M: Sądzę, że jest to genialny pomysł.

M: Oczywiście, że wezmę w tym udział! Bardzo dobrze zapamiętałem walki lowriderów za czasów mojego dzieciństwa.

M: Zamysł oceniam na bardzo dobry, ponieważ takiej formy rywalizacji brakowało na tym serwerze.

M: Unikatowe nagrody za pierwsze trzy miejsca.

M: Możliwość wygrania unikatowego pojazdu.

M: Przesunięcie obiektów jeszcze dalej od sceny lub inny kadr kamery na akcję, ponieważ w momencie, gdy gracz podjeżdża pojazdem pod same barierki areny walki, zasłania i utrudnia grę poprzez zlewanie się z tłem wyskakujących od dołu ekranu strzałek.

M:
 Chciałbym pozdrowić gracza @Wejperson, jak i wszystkie osoby z organizacji Immortal Dynasty.

ENizbxk.gif

ogLhwZW.png

Każdy z uczestników sondy się wypowiedział, więc czas na małe podsumowanie. Opinie na temat walk lowriderów w większości pokrywają się ze sobą, choć słychać wśród społeczności oceny, w których można pewne rzeczy zmienić lub poprawić. Duża część osób patrzy na walki z ciekawością, ponieważ jest to pierwszy konkurs tego rodzaju na naszym serwerze. Wszyscy biorący udział w sondzie wyrazili również swoje zdanie na temat nagród za pierwsze trzy miejsca i zdecydowana większość z nich uznaje je za miłą odmianę i coś nowego, co wprowadza świeżość do takich rywalizacji. Uczestnicy podali również pomysły, w jakich trybach rozgrywki można dodać podobne konkursy, aby przyciągnąć jeszcze większą uwagę na naszym serwerze. Znaczną część łączy jedno – zaciekawienie i chęć sprawdzenia siebie w rywalizacji z innymi.

KsDF6Sj.png

Dziękuję wszystkim Czytelnikom za poświęcenie czasu na przeczytanie tej sondy. Zachęcam także do zapoznania się z innymi materiałami Redakcji Prasowej Project News. Do zobaczenia w następnym materiale!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
ULH7lmV.pngECwWojZ.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.