Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Center Specialized Rescue - Zapoznanie

Patik00
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ZHgeNo6.png

Witam, z tej strony Redactor Of Hospital Press Office @Patik00*dm chciałbym Was zaprosić do przeczytania artykułu o podjednostce frakcji SAMD, jaką jest Center Specialized Rescue, w skrócie CSR. Nie przedłużając zapraszam do czytania!

v0NCPR6.png

Słowami wstępu...

Center Specialized Rescue zostało utworzone 6 maja 2023 roku w wyniku połączenia dwóch podjednostek: HEMS ( Helicopter Emergency Medical Services ) oraz WMRU ( Water & Mountain Rescue Unit ).
Decyzja o ich konsolidacji wynikała z potrzeby ujednolicenia struktur oraz zwiększenia kontroli nad działaniami prowadzonymi w środowisku wodnym i górskim. Aby dołączyć do Center Specialized Rescue,
należy najpierw ukończyć akademię San Andreas Medical Department i zdać egzaminy końcowe.
Następnie trzeba poczekać na otwarcie rekrutacji do CSR, przejść jej kolejne etapy, odbyć wymagane szkolenia oraz zdać końcowy egzamin z wynikiem pozytywnym.
Członkostwo w CSR nie ogranicza się jedynie do prowadzenia pojazdów patrolowych — umożliwia również pilotowanie helikopterów typu Raindance oraz Maverick.
Obecnie jednostką dowodzą:
Director: @Barson.bec
Deputy Director: @NerVous
v0NCPR6.png

Czym zajmuje się CSR?

CSR ( Center Specialized Rescue ) to podjednostka frakcji San Andreas Medical Department, zlokalizowana w rejonie Red Country – Flint Waters... Jej głównym zadaniem jest prowadzenie akcji ratunkowych w górach, na akwenach wodnych oraz wszędzie tam, gdzie zwykły ambulans nie jest w stanie dotrzeć lub konieczne jest użycie specjalistycznego sprzętu. Zespół Center Specialized Rescue zajmuje się m.in.: poszukiwaniem osób zaginionych przy użyciu dronów,
udzielaniem pomocy medycznej w trudnodostępnych miejscach oraz transportem poszkodowanych — zarówno do ambulansów, jak i bezpośrednio do szpitala drogą powietrzną.
Jednostka dysponuje szerokim wachlarzem pojazdów przystosowanych do działań w wymagających warunkach terenowych, które możecie zobaczyć niżej...

v0NCPR6.png

Pojazdy podjednostki:

Pojazdy patrolowe

Spoiler

Rancher Long

UvZHABG.png

Huntley

sf7zoWY.png

Rancher

bMDFyB7.png

Quadbike

FrhPhCR.png

Sanchez

fyPAXg9.png

Pojazdy bojowe:

Spoiler

Burrito

gDuWYol.png

Dune

2mniAUP.png

Pojazdy do działań wodnych:

Spoiler

DFT-30, do przewozu pontonu lub łodzi

0jx4MtZ.png

Coastguard

swBoCyQ.png

Dinghy

RuVbOyq.png

Śmigłowce:

Spoiler

Maverick

ak38qmF.png

Raindance

h0Df8wg.png

Baza podjednostki:

Spoiler

7SyQ3Cg.pngWJGnHhn.pngabxUnOx.png

v0NCPR6.png

WAQL9uY.png
Na koniec chciałbym Was zaprosić na wywiad z członkiem zarządu podjednostki - mianowicie Deputy Director: @NerVous.

v0NCPR6.png
P: @Patik00*dm | N: @NerVous

P: Witam, z tej strony Redactor of Hospital Press Office Patik00*dm z San Andreas Medical Department. Czy chciałbyś wziąć udział w wywiadzie na temat CSR?
N: Witam, z tej strony Deputy Director NerVous z Center Specialized Rescue. Oczywiście, z wielką chęcią wezmę udział w wywiadzie. 

P: Opowiedz nam o swojej drodze od dołączenia do CSR'u, aż po wejście do zarządu?
N: Do podjednostki frakcyjnej San Andreas Medical Department, jaką jest Center Specialized Rescue, dołączyłem z chęci rozwoju oraz zdobywania nowych umiejętności. Jestem jej członkiem od sierpnia 2023 roku i od samego początku intensywnie angażowałem się w budowanie swojej pozycji. Na przestrzeni czasu zdobyłem licencję pilota, która umożliwia mi obsługę śmigłowców. Następnie powierzono mi rolę szkoleniowca, a później również egzaminatora. Na początku czerwca 2024 roku otrzymałem propozycję od @Barson.bec dołączenia do zarządu podjednostki — bez wahania ją przyjąłem.

P: Powiesz nam, czym zajmuję się podjednostka CSR, oraz na jakie zgłoszenia się udaje?
N: Center Specialized Rescue
zajmuje się udzielaniem pomocy na terenach górskich, trudno dostępnych dla standardowych pojazdów, oraz na akwenach wodnych. Przykładowe zgłoszenia, na które reagujemy, obejmują m.in. ratowanie osób uwięzionych na klifach lub przypadki topiących się osób. Dodatkowo dysponujemy możliwością transportu osób w ciężkim stanie za pomocą naszych śmigłowców — Maverick oraz Raindance — dobieranych w zależności od charakterystyki terenu działań.

P: Co byś doradził osobom chcącym dołączyć do CSR'u?
N:
 Osobom aplikującym mogę doradzić przede wszystkim dobre przygotowanie podania oraz pozytywne podejście. A jeśli komuś się nie uda — nie warto się załamywać! Zawsze można spróbować ponownie przy kolejnej rekrutacji.

P: Niestety tutaj nasz wywiad dobiega końca, jeśli chcesz kogoś pozdrowić, teraz jest na to okazja.
N:
  Chciałbym serdecznie pozdrowić lidera Center Specialized Rescue @Barson.bec, cały zarząd frakcji San Andreas Medical Department, wszystkich pracowników naszej frakcji oraz podjednostki, a także @wajti @lilsitera.
mXrYnjC.png
Tutaj nasz artykuł dobiega końca, chciałbym podziękować za przeczytanie artykułu mam nadzieje, że dowiedzieliście się trochę na temat naszej podjednostki.

Dla Hospital Press Office:
Bwo2NWB.png

Edytowane przez NerVous
  • Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.