Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Bolesny

WiolaWiniewska
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: balon

Nick(i) oskarżonego(/ych): Bolesny
Powód skargi: Zle zinterpretowanie regulaminu dzialu Motoryzacji
Data zdarzenia: 30.09.2025 
Dowody: 

Opis sytuacji: Czas licytacji sie skończył, napisał do mnie wygrany. Wbilem na serwerze sprzedałem mu virgo. aprzy sprzedaży napisałem reporta czy napewno on wygrał, tepnal sie Czajka i napisał ze on nie jest pewien. Skontaktował sie z Bolesnym lecz on nie raczył dać znaku życia. Z racji iż w moim zdaniu "wygrany" mnie pospieszał to mu sprzedałem. Parę godzin później dostaje bana i punkty na forum za sprzedanie pojazdu osobie ktora nie wygrała. Zgodnie z § 31

Twórca licytacji jest zobowiązany do sprzedaży pojazdu w cenie najwyższej oferty zaproponowanej przez licytującego. 

oraz § 34

Zwycięzcą licytacji jest gracz, który zaoferował najwyższą cenę za przedmiot licytacji.
Zwycięzca licytacji ma obowiązek zakupić przedmiot licytacji po cenie wylicytowanej. Transakcja musi zostać dokonana do 24 godzin po zakończeniu licytacji.

Nie złamałem żadnego punktu regulaminu. Jest on nie sprecyzowany w sytuacjach, gdy licytujacy dadza taka sama oferte w tym samym czasie. Były dwie osoby, ktore zaoferowały tyle samo zgodnie z czasem, to ze moim zdaniem wygral fcp, a nie Artex jak zdaniem Bolesnego nie ma żadnego odniesienia w regulaminie dzialu. Jeżeli osoby takie jak on mają być opiekunami dzialu niech lepiej naucza sie tego regulaminu bądź tez zaproponują doprecyzowanie regulaminu w takich przypadkach. Pozdrawiam

• Super 2
  • Haha 1

Witam serdecznie. Zacznijmy od początku.

Punkt który przytoczyłeś mówi jasno kto wygrał. Jeżeli dwie osoby dadzą taką samą ofertę w licytacji, to wygrywa ten co dał pierwszy. To chyba logiczne. 

To że wam się śpieszyło, to wasza sprawa. Po to jest regulamin żeby go przestrzegać. Zaproponowałem cofniecie transakcji, ale osoba co kupiła nie chciała tego zrobić, więc zostałeś ukarany zgodnie z zasadami.

Godzinę temu, balon napisał:

Opis sytuacji: Czas licytacji sie skończył, napisał do mnie wygrany. Wbilem na serwerze sprzedałem mu virgo. aprzy sprzedaży napisałem reporta czy napewno on wygrał, tepnal sie Czajka i napisał ze on nie jest pewien. Skontaktował sie z Bolesnym lecz on nie raczył dać znaku życia. Z racji iż w moim zdaniu "wygrany" mnie pospieszał to mu sprzedałem. Parę godzin później dostaje bana i punkty na forum za sprzedanie pojazdu osobie ktora nie wygrała. Zgodnie z § 31

Nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie, więc nie wiem o co chodzi. Dodatkowo pytania zadaje się bezpośrednio do opiekunów działu, albo w danym temacie, a nie na serwerze.

Edytowane przez Bolesny
  • Super 8
  • Haha 1

Administrator wyczerpał temat. Wygrywa najwyższa oferta, która znajdzie się w wątku licytacji, gdy pojawią się dwie takie same - wygrywa osoba, która dała ją wcześniej, gdyż nie można powtórzyć tej samej oferty. 

Kary zostały nadane poprawnie. 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.