Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na reezen

Hubson.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: MrHubb

Nick oskarżonego: @reezen

Powód skargi: bk /g

Data zdarzenia: 25 Września 2025, 16:04

Opis sytuacji: Dostałem mute za użycie słowa "pedały" Słowo zostało napisane bez kontekstu osobowego i nie miało na celu obrażenie graczy, gracza, babci, siostry lub kogokolwiek.
W słowniku języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego słowo pedał zostało zdefiniowane jako:

1. «dźwignia uruchamiana nogą w pojazdach mechanicznych, warsztatach, maszynach itp.»

2. «w instrumentach muzycznych: mechanizm dźwigniowy uruchamiany przez naciśnięcie stopą; w fortepianie służy do przedłużania lub tłumienia dźwięków, w organach jest klawiaturą nożną dla niskich dźwięków, w harfie służy do przestrajania strun, w fisharmonii do zasilania miechów powietrzem»

3. «maszyna drukarska do robót w mniejszych formatach, której istotną cechą jest to, że drukuje ona jednocześnie całą powierzchnię swej formy»

Zatem dlaczego gracz o nicku reezen zwany administratorem, użył wobec mnie swojej mocy sprawczej i uciszył mnie na tym wspaniałym pełnym poprawności politycznej jak i kulturalnym szczególnie po godzinie 24:00 serwerze? To pozostaje zagadką. Z swojej strony nie miałem na myśli nic obrażliwego, więc blokada wypowiedzi na tym wspaniałym serwerze z CZASEM roztropną adminstracją jest nie stosowna, gdy inni gracze o różnych nie dostają mute za cięższe rangą słowa. Tłumaczenie, że musiałem Ci dać mute bo dostałem reporta jest według mnie bez sensu. To jakby powiedzieć skazałem Cię bo dostałem sprawę i ją zakończyłem bez wcześniejszego zapoznania się z nią. Tak właśnie postąpił ten nieroztropny gracz o nicku @reezen, który jest jednym z sędziów (administratorów) w tym dniu.

Nie proszę o unmute bo mam go gdzieś, tylko o rozwagę przy wszystkich następnych mutach dla innych graczy. Miejcie twarde dowody, że ktoś kogoś obraził lub cały czas wypowiada się niekulturalnie, bo tak to walicie na pałe te muty (bo dostaniecie raport o bk od jakiegoś mietka), które mogłby być nie stosowne i skończyć się tylko ostrzeżeniem. Potem wychodzą takie kwiatki, że ktoś napisze siusiak i dostanie mute na 30 dni, bo ktos dla jaj sobie raport wyśle że "czuje się urażony", a tak naprawde sobie beke ciśnie, że ktoś dostał mute.

Nie pozdrawiam, 

Hubson.

Edytowane przez Hubson.
  • Super 1
  • Haha 5

No pewnie, że zostało napisane bez kontekstu osobowego.

2025-09-25 16:01:14 FragusS o kurde, dostałem sie
2025-09-25 16:01:33 Barti3k ja chyba też się dostałem xD
2025-09-25 16:01:41 FragusS graty 😄 
2025-09-25 16:01:49 Barti3k dziena, tobie również
2025-09-25 16:01:55 FragusS dzięki

Po tejże konwersacji napisałeś wiadomość, którą zawarłeś wyżej.

• Super 5
  • Haha 2

Chwilę wcześniej pisałem z graczem Paulovsky. Tam też zamieściłem to słowo, dodatkowo po użyciu słowa pedały na g napisałem ze "nie tu" a następnie "sry"

image.png.418d7a2d729e1770d0139ddf1c2556ad.png

image.png.8b4bdc774cdb2348a2c50e86082eab2e.png

Wiec jeśli nie zapytasz mnie o co chodziło to skąd możesz wiedzieć jaki był kontekst? To jest twoje widzimisie, a przez to dajesz muty na lewo i prawo jak połowa administratorów. A czemu? Bo nie znacie kontekstu wypowiedzi. Nie dacie ostrzeżenia tylko ładujecie z armaty. Jesteś senior admistratorem, a robisz błędy jakbyś był na okresie próbnym.

Edytowane przez Hubson.
  • Super 1

To zmienia ta konwersacja, że rzeczywiście była nie kierowana na czat globalny.. Tylko do gracza Paulovsky (z którym ciągle konwersowałem), przez to że trafiła do czatu globalnego przeprosiłem i napisałem, że nie powinna trafić tam. Według mnie twój ruch był zbyt pochopny oraz pozbawiony jakichkolwiek prób znalezienia kontekstu wypowiedzi, tylko kierowałeś się tym co gracz Ci napisał w raporcie.

Nie wiem z kogo próbujesz zrobić idiotę, ale ewidentnie masz problem z używaniem tego słowa, skoro i chwilę wcześniej go używałeś w innej konwersacji. W momencie, kiedy gracze piszą nt. dostania się do czegoś, a ty piszesz “same pedaly” to nie trzeba tu niczego dodawać. Aż dziwię się, że chce Ci się pisać tą skargę i próbować coś ugrać. Kara została nadana poprawnie a skarga zostaje odrzucona.

• Super 10
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.