Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Praca Dorywcza - Kurier

Babuszka17

Rekomendowane odpowiedzi

image.png.554a66d6d70cdc678ce4671bcb873237.png
PWJnmF9.png

Witam wszystkich serdecznie z tej strony Apprentice @Babuszka17 z Lion news! W dzisiejszym artykule przedstawię Wam pracę dorywczą  kuriera, która jest najchętniej wybierana w celach zarobkowych przez graczy project RPG! 

KJMeNzj.png

Praca kurierska o charakterze dorywczym znajduję się w Los Santos,  a dokładniej w dzielnicy Ocean Docks! Jest miejscem dobrego zarobku dla wielu graczy. Praca ta zapewnia korzyści majątkowe z pewnością szerszemu gronu graczy, uczęszczają tam chętnie i pracują tam prawie, że codziennie. 

image.png.81c80953afdb0ecb12daf15380238b22.png

image.png.e363b68b6cd881280b30330cd42523a0.png
Praca Kurierska składa się z pewnych etapów takich jak: Kurier Lokalny, Kurier Między miastowy, oraz przewózka pieniędzy opancerzonym pojazdem. Do każdego z etapów należy wbić odpowiednią ilość exp'a by następnie wykupić przydzielony do niej lvl. Należy również osiągnąć odpowiednią ilość reputacji by odblokować poziom. 

image.png.aa90430e3a927100a98f20d7e41e5fa6.png
image.png.366d68b3aab9e02e064d055847d70c86.png     image.png.935eeef5e751afcc9a3cd4cb42adca7c.png 

Należy brać pod uwagę to, że te liczby są przede wszystkim przybliżone i mogą się różnić ! 

Szacowany exp oraz wynagrodzenie oraz reputacja uzyskana  za przepracowaną godzinę na posadzie kuriera: 
-Kurier Lokalny (Obejmuje całe Los Santos) 
Wymagania:  Prawo jazdy kategorii C,300 punktów reputacji. 
Zarobek: (Zarobek bez premium: 4,089.23$),(Zarobek z premium: 5,111.54$) 
EXP: ( Zdobyty EXP bez premium: 331), (Zdobyty EXP z premium: 414 
Reputacja:  18 
-Kurier Między miastowy obejmuje miasta takie jak (Los Santos, Las Venturas, San Fierro, oraz wsie Angel Pine). 
Wymagania: Prawo jazdy kategorii C, 1000 punktów reputacji, oraz 2 poziom pracy. 
Zarobki: (Zarobek bez premium: 6,681.47$), (Zarobek z premium: 8,351.84$) 
Zdobyty EXP: (Zdobyty EXP bez premium: 388), (Zdobyty EXP z premium: 486) 
Zdobyta Reputacja: 41 
-Przewóz Pieniędzy (Obejmuje miasta Los Santos, San fierro, Las VenturasBayside Marina, Angel Pine ) 
Wymagania:  Prawo jazdy kategorii C, 2000 reputacji oraz 4 poziom pracy. 
Zarobki: (Zarobek bez premium: 7,794.18$), (Zarobek z premium: 9,742.73$) 
Zdobyty EXP: (Zdobyty EXP bez premium: 364), (Zdobyty EXP z premium: 456) 
Zdobyta reputacja: 102. 

image.png.18b851a7a6d66f766b118fa5858f9934.png

W każdym z poziomów jest przydzielony odpowiedni pojazd do wożenia paczek. Do poziomu lokalnego zostaje nam przydzielony pojazd marki boxwille dzięki któremu możemy przewozić 20 paczek. Następnym pojazdem którym będziemy wozić paczki już na poziomie 2 jest pojazd marki Yankee, w tym pojeździe już przewieziemy 30 paczek. Następnie zaś pojazdem na najwyższym poziomie będzie pojazd marki Secrucar. 
  1889106745_1-pqSu6wJ.thumb.gif.3b42d4a49b2101c9ebf35db0d6f8159d.gif image.png.977b0007a80eebd22c33608bcc9409e0.png  1682091323_4-gFIKSM3.png.f2fb008e246bc2ac7d71113401e93ce2.png  

Robiąc zdjęcia na mój nowy artykuł pt "Praca Dorywcza-Kurier" napotkałem gracza, który jest wprawiony w tej pracy i bez zawahania odpowiedział mi na kilka istotnych pytań.

R- Redaktor @Babuszka17              P- Pracownik IIegolas999

R:  Witam serdecznie z tej strony Apprentice Babuszka17 z  Lion News! Miło mi Pana poznać. 

P:  Witam, z tej strony llegolas999. 

R Mógłbym zadać Panu kilka istotnych pytań na temat pracy kurierskiej w której Pan aktualnie pracuje? 

P:  Oczywiście nie ma problemu. 

R Cieszę się niezmiernie, a więc pierwsze istotne pytanie co Pana ściągnęło tutaj właśnie do pracy kuriera?  Lepszy pieniądz czy niechęć pracowania na innych pracach jakie oferuje nam sewer Project RPG? 

P:  Słyszałem dość dużo pozytywnych rzeczy odnośnie tej pracy. Jedną z nich jest atrakcyjne wynagrodzenie w porównaniu do innych prac. 

R:  Jak się czujesz w tej pracy? Brakuje ci czegoś czy wszystko ci tutaj odpowiada na ten czas? 

P:  Na chwilę obecną spełnia moje wymagania choć przydało by się ją w przyszłości troszkę rozbudować. Może dodać kolejny poziom albo możliwość jeżdżenia prywatnym autem dostawczym przy czym zwiększyły by się nasze zarobki. Dodałbym również osobny ranking dla kuriera poziom 3 gdyż, jest niemożliwe wbicie "topki" rywalizując z poziomem 1 oraz 2. 

R Aha rozumiem, na jakim aktualnie poziome pracy Pan pracuje i jakie osiąga Pan wynagrodzenie za przepracowaną godzinę? 

P Aktualnie mam poziom 3, czyli najwyższy jaki można osiągnąć dotychczas. Moje godzinne wynagrodzenie waha się między 8 a 10 tysięcy dolarów. Wszystko uzależnione jest od kursów. 

R Zmienił byś coś w poziomach? Chodzi mi o wynagrodzenia za paczkę,  exp oraz trasę jaką trzeba przebyć by paczkę oddać odpowiedniej osobie. 

P W poziomach zostawił bym tak jak jest. Jedyną rzecz jaką bym zmienił to może trochę zmniejszył szkody gdy ktoś w nas uderzy. Mówię teraz o poziomie trzecim. Wydaję mi się że jest to trochę przesadzone, ponieważ wystarczy że ktoś w nas lekko uderzy i stan paczki automatycznie spada do 20% przez co dostaniemy mniejsze wynagrodzenie. Często taka kolizja jest nie z naszej winy. 

R:  Czy zrobiła na Panu wrażenie przebitka exp'a z pierwszego poziomu na drugi?  

P Owszem. Może nie ma jakieś dużej różnicy lecz praca na poziomie drugim jest o wiele przyjemniejsza. 

R:  Rozumiem, jakie trasy Pan najchętniej wybiera, te bliższe czy dalsze? 

P:  Jeżeli mówimy o poziomie trzecim to zdecydowanie bliższe oraz istotne jest również ilość paczek do danego odbiorcy. Trzeba kombinować żeby wyciągnąć te 10 tysięcy na godzinę. 

R:  Rozumiem to nie podlega dyskusji. W skali od 1 do 10, jak Pan bardzo lubię tą robotę? 

P:  Takie mocne 7. 

R:  Według Pana jaki poziom tej pracy jest najbardziej opłacalny, czy ma Pan już wybrany poziom i nie zamierza wchodzić na wyższy szczebel? 

P:  Jak napisałem wcześniej na chwilę obecną posiadam najwyższy poziom jaki można osiągnąć. Jak w przyszłości zostaną dodane kolejne to bardzo chętnie z nich skorzystam. 

R Często zostaje Pan z taranowany przez inne kurierki poprzez lekkomyślność innych graczy którzy, nie interesują się tym jakie Panu wyrządzili szkody poprzez uderzenie na paczkach? 

P Bardzo często. Mógłbym prosić o zapłacenie za wyrządzone szkody lecz przeważnie się to nie udaje. 

R:  Zmieniłby Pan szacowane uszkodzenia na paczkach? Chodzi mi tu bardziej o poziom 3 w którym paczki z pewnością są bardzo drogie. 

P Tak. 
R: Co by Pan zmienił w tej pracy, wynagrodzenia, exp czy trasy?  A może coś zupełnie innego? 

P:  Wiadomo że każdy by zmienił wynagrodzenie bo pieniążków nigdy za mało he he Gdybym miał do wyboru dwie rzeczy to byłyby to trasy oraz wynagrodzenie. 

R: Lokalizacja pracy Panu odpowiada, czy dodał by pan więcej siedzib pracy? 

P:  Lokalizacja odpowiada, lecz jakby była możliwość dodania większej ilości siedzib to jestem za. Jest to naprawdę dobry pomysł. Zmniejszyło by to na pewno częstotliwość taranów na "bazie". 

R: Jaką Pan pracę poleca dla graczy by ci się dorobili finansowo, oraz zarobili na pierwsze swoje finanse, auta, domy? 

P: Osobiście jako nowy gracz pierwsze co zrobiłem było to pójście na magazyn aby wbić pierwsze 500 reputacji a potem pójście na prace kuriera. Wydaje mi się że jest to dobry pomysł na swój "początek". Trochę pracochłonne jest wbicie tych poziomów na kurierze ale jest to opłacalne. Nie żałuje, żee tak postąpiłem. Polecam gorąco. 

R: Bardzo Panu dziękuję za ten jakże długi wywiad, kłaniam się nisko serdeczne pozdrawiam! 

PCała przyjemność po mojej stronie. Pozdrawiam wszystkich słuchaczy Lion News! 

1493495312_3-jqt9Iai.thumb.png.8f3652ff5f4521da29399b9fe626b257.png

image.png.e363b68b6cd881280b30330cd42523a0.png

1549915092_HEl2tV4-Imgur.thumb.gif.97630b9449cfe2b966208dcbbb34bac0.gif

920535651_PasekLion.png.4dcab1dada999bb31a193247594732fc.png.6968273f6068f2bd589647d99759e891.png 

Autor: @Babuszka17

Korekta: @AlimentoS_YT

Grafika: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.