Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Lolaska SKARGA NA shhaco

M16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Lolasek

Nick(i) oskarżonego(/ych): shhaco

Powód skargi: Zawziął się na mnie dostałem bana z logów z których jeszcze nie był administratorem nie wiem jakieś stare perwersje ma do mnie zebra mnie odbanowala na serwerze a on mnie zbanował ;D i nie potrafi wytłumaczyć całe nagranie podeślę na pv do recona szkoda gadać perm z stycznia ;D za handel którego nie potrafi wyjaśnić 

• Haha 7

Abstrahując od okoliczności, że nie zastosowałeś się do wzoru skargi, co stanowi złamanie przez Ciebie § 1 regulaminu działu, to postaram się zwięźle odnieść do Twoich zastrzeżeń co do mojej postawy. Odnosząc się po kolei do Twoich zarzutów:

2 godziny temu, M16 napisał:

Zawziął się na mnie dostałem bana z logów z których jeszcze nie był administratorem

Szczerze mówiąc, to nie pamiętam, czy byłem wtedy Administratorem, czy nie. Nie ma to jednakże żadnego znaczenia wobec okoliczności, że miałem dostęp do logów z okresu, w którym wystąpiły z Twojej strony działania niezgodne z regulaminem serwera.

nie wiem jakieś stare perwersje ma do mnie zebra mnie odbanowala na serwerze a on mnie zbanował ;D

Nie mam żadnych "perwersji" do Ciebie, nigdy nie zamieniliśmy nawet słowa na serwerze. Z tego co się dowiedziałem, to Zebra Cię nie odbanowywała, więc nie wiem skąd to wziąłeś. 

i nie potrafi wytłumaczyć

Nie kłam, że nie potrafię wytłumaczyć, bo powód Twojego bana został wskazany w Twojej pierwszej apelacji. Link dostępny poniżej:

W apelacji zdecydowałeś się napisać nieprawdę, dlatego też została ona odrzucona z wyraźnym wskazaniem, abyś następną napisał, gdy zdecydujesz się mówić prawdę. 24 marca 2025 r. postanowiłeś napisać kolejną apelację i powielić w niej nieprawdę napisaną w poprzedniej apelacji - link poniżej:

Nie było innej możliwości niż jej odrzucenie. Wczoraj postanowiłeś napisać kolejną apelację, w której niejako pośrednio przyznałeś, że w poprzednich apelacjach kłamałeś. Jednakże i w niej Twoje tłumaczenia były niezgodne z prawdą. Mogłem odrzucić apelację bez jej rozpatrywania, bo oznaczyłeś mnie w niej, jednakże stwierdziłem, że skoro Ty i Twój kolega Dizoo już wyjaśniliście sytuację, to może faktycznie warto jednak rozpatrzeć zamiast od razu odrzucać. Niestety Wasze, a właściwie Twoje, tłumaczenie było mało tego, że niezgodne z prawdą, to jeszcze wewnętrznie sprzeczne. Pozwolę sobie zacytować fragment:

"Transakcja 30.000$ ‎Najpierw kupiłem auto za swoje środki. Później mój znajomy, który wcześniej udostępnił mi 30.000$ w formie pożyczki w grze, zwrócił mi tę kwotę, gdy zdecydował zakończyć grę." 

Z powyższego wynika, że najpierw kupiłeś pojazd Elegy za swoje środki, tj. 30.000$. W dalszej części czytamy, że później (czyli po tej transakcji) znajomy (Dizoo), który wcześniej udostępnił Ci 30.000$ w formie pożyczki w grze, zwrócił Ci tę kwotę, gdy zdecydował się zakończyć grę. Eh... Ze świecą szukać takich pożyczkodawców, którzy nie dość, że pożyczają innym, to jeszcze później im zwracają to, co im wcześniej pożyczyli. A jak było naprawdę (w świetle logów)? Naprawdę było tak, że kupiłeś pojazd Elegy za 30.000$ rzekomo w raty, a następnie po niespełna 45 minutach otrzymałeś od sprzedawcy 30.000$ i 100PP jako "pożyczka". Myślę, że nie muszę pisać, że kolejny raz skłamałeś. Apelacja została odrzucona z tego samego względu, co poprzednio. Link poniżej:

Po jej odrzuceniu zacząłeś wypisywać do mnie na PW, a Twoje wypowiedzi były przejawem agresji co do mojej osoby (ze względu na zawarte w nich wulgaryzmy, nie będę ich umieszczał w swojej odpowiedzi). Dodatkowo zdecydowałeś się napisać kolejną apelację i ponownie mnie w niej oznaczyłeś - tym razem w odpowiedzi. Nie znalazłem żadnych powodów, aby w tym przypadku zastosować odstępstwo od regulaminu i nie odrzucić od razu apelacji jako niezgodnej z nim. Po jej odrzuceniu, zacząłeś mi grozić, wyzywać mnie, zarówno na chatboxie, jak i na PW. 

Słowem podsumowania - jeżeli ktoś w apelacji kłamie, to nie zostanie przeze mnie odbanowany dopóty, dopóki nie napisze prawdy. Apelacja stanowi odwołanie od kary, dlatego przynajmniej w teorii apelujący powinien wykazać jakąś skruchę i chęć poprawy. Skoro jednak ktoś postanawia w niej dalej kłamać i próbować uniknąć odpowiedzialności, licząc na to, że uda mu się oszukać osobę rozpatrującą apelację, to w mojej ocenie nie zasługuje na zdjęcie kary. Zarówno Ty, jak i ja znamy prawdziwy powód Twojego bana. Nie będę się tutaj rozpisywał na jego temat, ale jeżeli RCON będą chcieli, to z chęcią im go przybliżę. Nie utrudniając jednakże RCON rozpatrywania tej skargi (bez uprzedniego zapoznania się z powodem Twojego bana), to powiem tylko tak:

- w czasie umieszczenia pierwszej apelacji na Twoje konto i konto gracza Dizoo logowano się z tego samego IP,

- w czasie umieszczenia drugiej apelacji na Twoje konto i konto gracza Dizoo logowano się z tego samego IP,

- w czasie umieszczenia trzeciej apelacji na Twoje konto i konto gracza Dizoo logowano się z tego samego IP. 

Żeby było śmiesznej, to swoistego rodzaju wisienką na torcie jest to, że w dniu zakupu przez Ciebie Elegy i otrzymania od gracza Dizoo kwoty 30.000$ i 100P, pomiędzy tymi transakcjami, na koncie gracza Dizoo został zmieniony adres e-mail na taki sam, jaki jest przypisany do Twojego kona, z różnicą dosłownie jednej cyferki. 

Pozdrawiam i mimo tych wszystkich obelg i gróźb życzę miłego dnia :) 

• Super 21

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.