Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na tomsesik

oliwierbluza1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: oliwierbluza1
Nick(i) oskarżonego(/ych): tomsesik 
Powód skargi: Nieprawidłowo nadane punkty na forum
Data zdarzenia: 14.09.2025 17:53
Dowody: 
YMNmS6y.png

Spoiler

Moje wypowiedzi w skardze usunięte przez supportera

2EoReRi.png

fXWQqk8.png

Dodatkowo logi z rozmowy na /pm między mną a użytkownikiem na którego skarga została skierowana z dnia 10.09.2025 godziny od 16:00 do 16:15 (jako dowód, że podobna sytuacja u mnei wystąpiła)

Opis sytuacji: Od początku. Przeglądając dział skarg natknąłem się na skargę na gracza dibo. Dotyczyła ona rozgłaszania fałszywych ofert sprzedaży pojazdu i finalnie oszustwa przy sprzedaży. Z racji, że oskarżony gracz próbował sprzedać mi ten sam pojazd zakłamując te same informację (na temat pojemności silnika), postanowiłem wspomnieć o tym w skardze na wypadek, gdyby miały zostać wyciągnięte z tego konsekwencje. Następnie oskarżyciel i oskarżony zaczęli zalewać temat wiadomościami, które nic zbytnio nie wnosiły. Postanowiłem więc zatrzymać bezsensowne zaśmiecanie tematu wysyłając 2 wiadomość, zawierającą punkt w regulaminie, który łamał oskarżony (wobec mnie również to zrobił) i 2 potencjalne rozwiązania, które zawsze stosuje się w sytuacjach tego typu. Krótko po tym obie strony doszły do porozumienia, a sam spór został rozwiązany bez interwencji administracji. Sytuacji win-win, czyż nie?
Otóż nie, gdyż z nieznanego mi powodu zostałem ukarany punktami. Ani nie tworzyłem off-topicu, ani nie zaśmiecałem tematu, dodatkowo pomogłem rozwiązać spór i jednocześnie sprawa mnie częściowo dotyczyła. Więc pytanie, co panu supporterowi się tutaj nie podoba?

• Haha 2

Cześć. Piszesz, że nieprawidłowo nadałem punkty, a więc już wyjaśniam:

Otrzymałeś punkty ze względu na Twoją wypowiedź w skardze na innego gracza. Dokładniej opisuje to punkt z regulaminu działu "Skargi na graczy"
§ 3
W skardze mogą wypowiadać się jedynie: oskarżający; osoba oskarżona oraz administrator rozpatrujący wniosek.
Ewentualne osoby trzecie mogą się wypowiedzieć dopiero po zezwoleniu przez administrację.

Dokładnie ten sam punkt został zapisany jako powód w ostrzeżeniu na forum. Opisujesz, że oskarżyciel i oskarżony zalewali się wiadomościami, które nic nie wnosiły. Niemniej jednak Administracja właśnie jest po to aby rozwiązać takie sytuacje.

2 godziny temu, oliwierbluza1 napisał:

Otóż nie, gdyż z nieznanego mi powodu zostałem ukarany punktami. Ani nie tworzyłem off-topicu, ani nie zaśmiecałem tematu, dodatkowo pomogłem rozwiązać spór i jednocześnie sprawa mnie częściowo dotyczyła. Więc pytanie, co panu supporterowi się tutaj nie podoba?

Z ostrzeżeniem się zapoznałeś także dobrze widziałeś jaki konkretnie punkt regulaminu złamałeś. Nie tworzyłeś off-topicu i nie zaśmiecałeś tematu to fakt, natomiast od rozwiązywania sporów jest Administracja, a ty udzielałeś się bez wcześniejszego pozwolenia osoby sprawdzającej.

Miłego wieczoru. 

• Super 10

Tak jak już wyżej wspomniałem, mi przydarzyła się podobna sytuacja z tym samym graczem, więc wystąpiłem jako współoskarżyciel, czyli jakby nie patrzeć jako osoba oskarżająca. 

Nie rozpisywałem się tak jak twórca skargi, bo nie było powodu, gdyż twórca skargi wszystko opisał, ja się do skargi tylko dołączyłem

Podsumowując, nie napisałem oddzielnej skargi, bo mimo próby oszustwa do wymiany nie doszło, więc oprócz wylewy bezsensownych wiadomości ze strony dibo (tak jak w skardze zawartej w dowodach) dostałby najwyżej ostrzeżenie, więc najzwyczajniej podpiąłem się jako oskarżający (szkoda forum zasmiecać). 

Rozumiem, trochę skomplikowane, ale należy to traktować jako oddzielne oskarżenie w sprawie tego samego gracza i tego samego powodu

//ukrytego duplikatu proszę niebodkrywać

• Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.