Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mixsu

ArekWiniarek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Lahcim.

Nick(i) oskarżonego(/ych): Mixsu

Powód skargi: Wmawianie mi rzeczy nie zrobionych przeze mnie 

Data zdarzenia: W skardze na ,,Klocek" napisaną przeze mnie

Dowody: Klip, otrzymanym do rąk Klocka, na którym powinno być widać, że nie buguje granicy DM.

Opis sytuacji: Nie. Kara nie jest jak najbardziej zasadna, bo zacznijmy od tego, że wyraźnie na nagraniu widać iż nie wykonałem tego buga (https://imgur.com/a/IZ6eDQ1 imgur.com/a/IwA0oq2). Nie da się tego zrobić w taki sposób, aby na nagraniu wyglądało to inaczej. Po prostu nie ma fizycznej możliwości aby doszło do tego zdarzenia, skoro wyraźnie widać na nagraniu iż NIE OPUSZCZAM GRANICY DM. Czy ty w ogóle je obejrzałeś? 

Wiem o "rzekomym" błędzie, tak jak dosłownie cała społeczność DM. I dlatego właśnie z niego nie korzystam, bo nie mam ochoty odsiadywać kar za dziury w systemie. W przeciągu ostatnich lat za stosowanie tego błędu pewnie około 100 osób dostało bany, a Mixsu pisze o nim jako "rzekomy"? Chciałbym się zapytać czy aby na pewno jest to osoba kompetentna do zajmowania się tematem strefy DM, skoro wątpi w jego prawdziwość. 

W aspekcie tego, że pojazdy oraz osoby wyłączone ze strefy DM nie otrzymują obrażeń bez BUGOWANIA masz 100% rację. Stąd tym bardziej nie rozumiem dlaczego aktualnie jestem pozbawiony możliwości grania i muszę tworzyć tą skargę skoro obaj to wiemy.

Edytowane przez ArekWiniarek
  • Super 2
  • Haha 11

Nie piszę o błędzie, który polega na opuszczaniu strefy DM i zadawaniu obrażeń w momencie, kiedy znajdujesz się poza nią. Jeżeli gracz/pojazd otrzymuje obrażenia od Ciebie w momencie, kiedy znajdujesz się w strefie - to jest to traktowane jako łamanie regulaminu 5 dot. strefy DM.

Spoiler

5. Gracze prowadzący rozgrywkę na strefie DM mają obowiązek utrzymywać jej tok we wskazanym polu na mapie. Zabrania się wykorzystywania mechaniki gry do celowych prób uszkadzania pojazdów oraz zadawania obrażeń innym graczom poza strefą.

Po co ostrzeliwać pojazd, który znajduję się poza strefą i ryzykować tym, że otrzyma on obrażenia? Wchodząc na DM Twoim obowiązkiem staje się utrzymanie rozgrywki w jej polu - Ty tego nie zrobiłeś, co potwierdza nagranie. 

Dodatkowo, Twoje słowa "Nie chce pisać jak można ją zbugować bo chyba sami wiecie." - jak najbardziej nadają się do interpretacji, że posłużyłeś się mechaniką, którą przecież zna "każdy" - stąd gra słów z "rzekomym" błędem. 

Nie jest to pierwsza sytuacja, w której dochodzi do banów związanych z ostrzeliwaniem pojazdów poza strefą kiedy to strzelający znajduje się w strefie i w każdej działamy tak samo, nie zostałeś tu wyjątkowo potraktowany. 

• Super 11
  • Haha 1

15 minut temu, Mixsu napisał:

Jeżeli gracz/pojazd otrzymuje obrażenia od Ciebie w momencie, kiedy znajdujesz się w strefie - to jest to traktowane jako łamanie regulaminu 5 dot. strefy DM.

W poprzedniej skardze napisałeś: Pojazdy oraz osoby wyłączone ze strefy DM nie otrzymują z niej obrażeń, chyba, że to zbugujesz.

Rzecz w tym, że nie mógł otrzymać ode mnie obrażeń, bo jedyny sposób na to, to właśnie zbugowanie linii DM strzelając z poza tej strefy. Ostrzelałem pojazd, bo przez tyle lat nigdy nie było sytuacji aby bez tego wszystkim znanego tajemniczego błędu otrzymał on obrażenia. Stąd moje przekonanie, iż niczym nie ryzykowałem.

• Super 2

Dokładnie tak to działa, nie znamy każdego mechanizmu na bugowanie, ponieważ nie przesiadujemy na strefie DM. Jak widać w ten sposób również można tego dokonać. Jeżeli gracz/pojazd otrzyma DM w momencie gdy nie znajduje się on w strefie to traktujemy to zero jedynkowo - gdyż dalej powinieneś był utrzymać swoją rozgrywkę w obrębie strefy, a nie poza nią. 

• Super 11
  • Haha 1

Nie zrobiłeś, byłeś w podbramkowej sytuacji, w której ktoś trzymał Ci myszkę i ostrzeliwał go przez naście sekund. Odpowiadasz, ponieważ zaczynasz strzelać do pojazdów, które nie uczestniczą w rozgrywce na strefie DM - tym samym narażając ich na utratę HP bądź jak w tym przypadku straty finansowe.  

• Super 10
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.