Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Zaawansowany Kalkulator Tuningu auta

Luki.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na pomysł, żeby zrobić kalkulator tuningu. Zanim mnie zjecie w komentarzach, że jest już takowy na forum w dziale poradnika - powstał on 4fun, więc kto będzie chciał to z niego skorzysta, do niczego nie zmuszam.

Strona na starcie pozwala wybrać, jaki rodzaj tuningu chcesz obliczyć:

Wizualny – Spoilery, felgi, wydechy, progi itd.

Mechaniczny – Ulepszenia silnika, ECU, Turbo, C.F.I itd.

Komponenty – Kluczyk, apka transportowa, warianty itd.

image.thumb.png.164aec33a38e5f351ea79f0e115b0daf.png

Wybór pojazdu

Po wybraniu rodzaju tuningu pokazuje się lista pojazdów.

Można wyszukać model w wyszukiwarce lub kliknąć w dany model.

image.thumb.png.1d9a3ac2bba3f039cd2917c45c341b7e.png

Po wybraniu modelu ukazuje się menu z opcjami tuningu.

image.thumb.png.07631b6dae05bb401af0e1e539b7a618.png

W przypadku braku możliwej części do zamontowania, pokazuje się o tym komunikat. (Jak wiadomo, nie do każdego modelu można zamontować każde części, np do Admirala nie zamontujemy zderzaków - pomyślałem, że taka opcja będzie spoko jako urozmaicenie całej logiki)

image.thumb.png.7a5931c98213575c4233c03cc94fffd7.png

Podsumowanie tuningu aka koszyk (aby się on pojawił, wystarczy najechać kursorem na pomarańczowy cień po prawej stronie ekranu)

W tej sekcji pokazuje się to, co wcześniej dodaliśmy. Zrobiłem to z myślą o takim koszyku, w którym są wszystkie "produkty". Jest tu łączny koszt tuningu, liczony automatycznie.

Możesz dodać doliczkę (WAŻNE! Doliczka tyczy się wszystkich dodanych samochodow do koszyka - po dodaniu np. Admirala i Banshee, wpisany % doliczki tyczy się tego i tego pojazdu)

Po najechaniu na tekst "Doliczka" w tuningu mechaniczym pojawia się informacja o tym, ile tuner może maksymalnie jednorazowo wziąć doliczki (W tuningu mechanicznym % doli jest inny a w komponentach został całkowicie usunięty)

Przycisk "Wyczyść wszystko" resetuje wszystkie wybory.

WAŻNE! Po odswieżeniu strony, koszyk się resetuje.

image.thumb.png.13a1c07c986cb5b0fe1af1e2395d639e.png

Link do strony:https://kalkulatortuninguprpg.ct8.pl/index.html

W momencie znalezienia jakiegoś błędu, brakującej części, czy czegokolwiek, proszę o zgłoszenie go do mnie w wiadomości prywatnej na forum (aby szybciej przejść na mój profil, wystarczy kliknąć mój nick, który znajduje się w lewym dolnym rogu na stronie), na serwerze, lub discordzie.

Źródła z jakich korzystałem to wszelakie poradniki dotyczące tuningu znajdujące się na forum.

Dziękuję Administratorowi @teez. za pomoc w niektórych opcjach tuningu.

By @Luki.

• Super 9
  • Haha 2

9 godzin temu, Depos12 napisał:

Fantastyczna sprawa, gdyby jeszcze dodać zdjęcia do części w wizualce, np. jako podgląd po najechaniu, to byloby elegancko

Mam to zapisane w planach, tez to przekminilem. Wypuszcze wersje z podgladem za jakis czas

• Super 1

6 minut temu, Sebix79_Game napisał:

Super sprawa

Bardzo by to ułatwiło i przyśpieszyło proces. Zmienił bym jedynie styl całej grafiki i co chłopaki wyżej pisali, żeby od razu po wpisaniu ID pojazdu wyświetlił się przeliczony tuning.

Dzięki za pomysł, przemyśle go. Co do grafiki, to mi się podoba. Minus tego taki, że dobry graficznie to ja nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę 😆

• Super 1
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.