Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Temat wątku: Skarga na <sHHaCo>

malysz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Temat wątku: Skarga na <sHHaCo>

Login: malysz
Nick(i) oskarżonego(/ych): sHHaCo
Powód skargi: danie kary bez sensu 
Data zdarzenia: Od: 24 Sierpnia 2025, 19:18
Dowody: logi oraz nagrania.
Opis sytuacji: Witam stałem sobie na giełdzie oraz na telefonie na forum oglądałem domki usłyszałem w tle ze cos podjechało nawisłem przycisk s zamiast w uderzyłem w SARE  napisałem "aha, co kradniesz " później chciałem odjechać przesunąłem pracownika SARY gdzie  u mnie nie było widać ze pracownik zostało mu zabrane HP https://streamable.com/si6m6n , jechałem po LV autostradą  i nagle dostałem prawko na 12dni https://streamable.com/i2o97n moim zdanie zostałem ukarany za nic.

• Super 2
  • Haha 11

Witam serdecznie. 

Na wstępie zaznaczam, że oba nagrania dot. przedmiotowej kary zostały wysłane do Administracji RCON.

Odnosząc się zaś do "nadania kary bez sensu". Otrzymałem reporta na Twoją osobę w związku z przeszkadzaniem w pracy frakcji. Od zgłaszającego otrzymałem klipa, na którym widać jak przejeżdżasz go w chwili, gdy ten stoi na chodniku.

Kwestia VDM:

Nie zabiłeś go, ale go przejechałeś. Jest to jedna ze składowych, która przesądziła o nadaniu Ci kary. W tym miejscu chciałbym tylko zaznaczyć, co zresztą starałem się wytłumaczyć Ci na PW, że VDM (skrót od Vehicle damage) to zadawanie obrażeń pojazdem. Aby doszło do VDM nie jest wcale wymagane, abyś zabił drugiego gracza. Wyjaśniając do końca kwestię związaną z dokonanym przez Ciebie VDM, chciałbym wspomnieć, że przy nadawaniu kary, kierowałem się nagraniem zgłaszającego, na którym rzeczywiście widać, że go potrącasz i zabierasz mu HP. Po tym jak otrzymałeś karę, napisałeś do mnie z wątpliwościami co do jej zasadności. Przesłałeś mi swojego klipa, który ukazywał Twoją perspektywę. Oczywiście sprawdziłem go, aby wykluczyć ewentualne desynchro. Na Twoim klipie widać wyraźnie, że stoisz w miejscu, nagle zaczynasz jechać i przesuwasz pracownika SARA. Powyższe jednoznacznie wskazuje, że zarówno u Ciebie, jak i u drugiego gracza nastąpiła kolizja modeli, a zatem doszło do VDM. Okoliczność, że u Ciebie nie było widocznego potrącenia, a u drugiego gracza było, nie ma tutaj znaczenia, gdyż w obu przypadkach doszło do kolizji modelu postaci i pojazdu. Kara za VDM będzie się również bezpośrednio wiązała za utrudnianiem pracy frakcji.

Kwestia utrudniania pracy frakcji:

Na klipie od Ciebie, na samym początku, widać również jak stoisz na chodniku, a gdy pracownik SARA cofa, to nagle Ty również postanawiasz cofnąć, doprowadzając do kolizji. W świetle późniejszych Twoich wiadomości, nie ulega wątpliwościom, że działanie to miało na celu utrudnienie pracy pracownikowi SARA. Wiadomości o których mowa to: "zostaw" i "a nie kradniesz". Wiadomości te jednoznacznie wskazują, że Twoje cofanie, o którym przed chwilą wspomniałem, było bezpośrednio związane z zamiarem utrudnienia pracy pracownikowi SARA, a mianowicie odholowania pojazdu innego gracza. Przechodząc dalej, pracownik SARA podszedł do porzuconego pojazdu i założył blokadę na koło. Po jej założeniu zapytał Cię czy ma pisać reporta i podszedł do Ciebie. Minęła chwila, spuściłeś ręczny i ruszyłeś na wprost. W tym momencie doszło do omawianego wyżej VDM, które właśnie dlatego jest także powiązane z utrudnianiem pracy frakcji. W tym miejscu pragnę zaznaczyć jedynie, że nie było to przypadkowe potrącenie. Abstrahując nawet od kwestii ewentualnego desynchro, to Ty pojechałeś centralnie na wprost. Na nagraniach widać, że ani na moment nie skręciłeś kół pojazdu, mimo że gdybyś to uczynił, to bez problemu ominąłbyś pracownika SARA.

Długość kary:

Otrzymałeś karę bodajże na 12 dni. Sam stan faktyczny przedmiotowej sprawy nie wskazuje może na jakąś wysoką dokuczliwość Twoich działań, jednakże mając na uwadze Twoją historię kar, zwłaszcza ostatnie ZPJ z powodem "Utrudnianie rozgrywki, VDM i próba wrzucenia gracza do wody. Jazda po innych pojazdach" na 10 dni, nie mogłem tej sytuacji zbagatelizować i wymierzyć innej kary niż ZPJ na co najmniej 12 dni, co stanowi kontynuację skalowania. Odnośnie również Twoich dzisiejszych zarzutów co do tego, że rzekomo "ja nigdy nie mialem vdm ani utrudanie", to po pierwsze, jak już wykazałem, to miałeś taką karę i to raptem 6 dni wcześniej. Banan zdjął Ci ją po dniu, obiecałeś, że więcej tego nie zrobisz, a jednak zrobiłeś i to po niespełna tygodniu, dlatego też uważam, że zarówno sama kara, jak i to, że podjąłem decyzję, iż odczekasz ją do końca, była słuszna.

• Super 11
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.