Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad ze Starszym Prezenterem Kugi

MrBeast
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

S6zQ4JC.png

mSu4qkK.png

Witajcie, drodzy Czytelnicy! Z tej strony Starszy Publicysta @MrBeast z Redakcji Prasowej Project News. W tym materiale przedstawię Wam wywiad ze Starszym Prezenterem @Kugi z Radia ProjectFM. Bez zbędnego przedłużania, zaczynajmy!

LKZ38Vt.png

M: @MrBeast | K: @Kugi

M: Witam, z tej strony Starszy Publicysta @MrBeast z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś udzielić mi wywiadu?
K: Witam bardzo serdecznie Pana redaktora oraz wszystkich czytelników. Oczywiście, jestem chętny do udzielenia Ci wywiadu!

M: Super, a więc na początek przedstaw się i opowiedz nam coś więcej o sobie, aby czytelnicy mogli lepiej Ciebie poznać?
K: Jasne! Mam na imię Jakub, a w czerwcu tego roku skończyłem 23 lata. Na co dzień pracuję w firmie zajmującej się monitorowaniem w formie zdalnej obiektów budowlanych oraz domów prywatnych. Ponadto moją drugą pracą i zarazem hobby jest sędziowanie meczów piłki nożnej w rozgrywkach szczebla wojewódzkiego, jak i sporadycznie centralnego. Jeśli chodzi o stronę edukacyjną, studiuję od trzech lat na Politechnice Świętokrzyskiej kierunek Inżynieria Środków Transportu ze specjalizacją logistyka i spedycja. Moim dodatkowym zainteresowaniem jest motoryzacja. W wolnych chwilach lubię spędzić czas w dobrym towarzystwie zarówno tym w życiu realnym, jak i tym na Multi Theft Auto. Osobiście uważam się za osobę ambiwertyczną. Potrafię mieć dni, w których jest tam osobą bardzo otwartą i kontaktową, lecz jednak zdarzają się takie, gdzie potrzeba więcej spokoju i przebywania samemu niż kontaktu z ludźmi. Moją największą cechą charakteru jest na pewno cierpliwość oraz opanowanie. Dodatkowo mam wysoko zawieszoną poprzeczkę związaną z dystansem do siebie. Moje poczucie humoru opiera się na bardzo rozległych tematach, w których tak naprawdę potrafię się śmiać ze wszystkiego. Dużo radości mi sprawia, kiedy mogę komuś sprawić uśmiech nawet jakimś głupim żartem.

hAo914G.gif

M: Brzmi interesująco! Chciałbyś opowiedzieć coś więcej o swoich zainteresowaniach?
K: Jeśli chodzi o motoryzację, to rozkładając ją na czynniki pierwsze w moich zainteresowaniach, są to silniki spalinowe, konstrukcja podwozia oraz nadwozia pojazdów z silnikiem o zapłonie samoczynnym, jak i iskrowym. Dzięki studiom i zajęciom związanym z tym kierunkiem mogę tę wiedzę pogłębiać. Jednym z przykładów takich zajęć jest „Diagnostyka samochodowa”, która odbywa się w formie praktycznej w innym miejscu, niż jest umiejscowiona uczelnia. Osobiście bardzo lubię zajęcia, na których mogę sam coś namacalnie zrobić. Jeśli chodzi o moje drugie główne zainteresowanie, to jest, jak wyżej wspomniałem sędziowanie. Z jednej strony jeden z najbardziej znienawidzonych i „hejtowanych” zawodów, jakie można wykonywać, jednakże z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jest to pewien rodzaj uzależnienia od wykonywania pracy jako sędzia piłkarski. Po każdym meczu zawsze mam w głowie dwa pytania: „Co mogłem zrobić lepiej?” lub „Może to nie jest dla mnie?”, lecz jest to chwilowe. Poza tym każdy mecz jest inny i człowiek ma prawo popełnić błędy. Nawet taki sędzia piłkarski, który powinien znać i mieć przepisy gry w jednym najmniejszym palcu. Kolejną rzeczą, jaka jest na plus to ścieżka kariery. Myślę, że każdy minimum kojarzy Szymona Marciniaka na przykład z finału w Katarze w 2022 roku. Szymon zdołał od najniższych szczebli awansować tak wysoko, aby móc sędziować najwyższej rangi mecz, jaki możemy sobie wyobrazić, czyli finał mundialu w piłce nożnej.

M: Jak zaczęła się Twoja przygoda z serwerem ProjectRPG?
K: Moja przygoda z serwerem ProjectRPG zaczęła się od momentu zarejestrowania konta na forum 13 grudnia 2020 roku. Od tamtego czasu szukałem serwera, na którym mógłbym rozpocząć swoją nową karierę, lecz widząc, że Project „raczkuje” postanowiłem zagrać i zostać dłużej na konkurencji. W dalszej perspektywie było to błędem, patrząc na to, jak rozwinięty jest teraz serwer ProjectRPG. Na Projecta zarejestrowałem się 6 sierpnia 2023 roku wraz z graczem @MING, ponieważ @snack. już miał tu konto. Grałem na nim, wraz z moimi wymienionymi przyjaciółmi w okolicach pół roku nabijając 150 godzin. Wówczas moje zainteresowanie serwerem i chęć do grania były na średnim poziomie. W okolicach lutego zrobiłem sobie półroczną przerwę. Po powrocie w okolicach wakacji 2024 roku postanowiliśmy w takiej samej ekipie, czyli @snack. oraz @MING rozpocząć na dłużej rozgrywkę na serwerze tylko tym razem bardziej poważnie i ambitniej. Nasze założenia się sprawdziły. Ja w ciągu roku ze 150 godzin zrobiłem prawie 1100. Moim największym celem było stworzenie wysoko prosperującej organizacji, jak i wspinanie się po szczeblach biznesu radia ProjectFM. Myślę, że większość tych założeń jest spełniona.

M: Jak wyceniasz swój majątek? Co się w nim znajduje?
K: W mojej aktualnej kolekcji posiadam: Buffalo Challengera na pełnym tuningu, motor FCR-900 na prawie pełnym tune, jak i zapas gotówki na poziomie od 100k do 200k. Swój majątek względem godzin wyceniam na relatywnie niski. Moim priorytetem nie jest jak największa korzyść finansowa, ponieważ moje potrzeby, takie jak pojazd sportowy czy motocykl w zupełności mi wystarczą.

07F4z0S.png

M: Jesteś V-Liderem organizacji Immortal Dynasty. Jakie są Twoje główne zadania lub obowiązki?
K: Tak, zgadza się. Jestem V-Liderem organizacji Immortal Dynasty. Moimi głównymi zadaniami są: pełnienie funkcji Lidera w momencie jego absencji, rekrutowanie członków do organizacji wraz z ich dodawaniem i usuwaniem do/z panelu w grze. Ponadto do moich obowiązków należy: dbanie o porządek wewnątrz organizacji oraz oddziały serwera Discord (w tym między innymi: zmiany w składzie, powroty, rezygnacja, regulamin, album, podsumowania, jak również finanse – są to działy dosyć ogólnikowe). Dodatkowo zajmuję się całym serwerem Discord od strony technicznej. Pokuszę się o stwierdzenie, że jesteśmy jedną z nielicznych organizacji z tak bardzo rozbudowanym serwerem Discord, jak i ilością funkcji oraz możliwości, jakie nadałem poprzez zaprogramowanego, a także autorskiego bota.

M: Jakie są Twoje główne obowiązki w roli Doświadczonego Prezentera?
K: Moimi obowiązkami tak samo, jak innych członków tego biznesu jest regularne prowadzenie audycji na antenie Radia ProjectFM. Mamy normę, którą musimy spełnić i wynosi ona dwie godziny w ciągu tygodnia w formie audycji (tak, jak mówi jedenasty punkt regulaminu w paragrafie pierwszym, który jest do wglądu publicznego). Do radia dostałem się w okolicach stycznia tego roku i byłem w nim do kwietnia, osiągając rangę Młodszy Radiowiec (ranga o jeden wyższa niż aktualna). Odszedłem ze względu na brak czasu, jak i minimalne wypalenie się, lecz około ponad miesiąc temu wróciłem do radia na rangę Prezentera (ranga o jeden niższa niż aktualna). Aspiruję do osiągnięcia możliwie najwyższej rangi członkowskiej w biznesie Radia ProjectFM. Liczę bardzo, że nie skończy się to na słomianych chęciach. Prowadzenie audycji dla słuchaczy jest dla mnie czymś odstresowującym i nadającym dużo pozytywnego humoru. Dużo radości sprawia mi odczytywanie pozdrowień albo robienie mini konkursów o 1,000$ w stylu: „Kto kryje się pod ID ...?” lub pytania z wiedzy ogólnej. Dodatkowo lubię prowadzić eventy okazjonalne. Tak, jak miałem przyjemność zrobić w tym roku audycję walentynkową, podczas której do zgarnięcia była szeroka pula nagród. Konkursami, jakie były podczas tej audycji to: ’Powtórz tę animację’, pytania o tematyce walentynkowej i miłosnej, jak i zabawa główna, czyli szukanie grającego czarnego Pony po mapie. W tamtym czasie opracowałem podpowiedzi w formie rymowanego wierszyka, dzięki czemu gracze mogli w łatwiejszy sposób z każdym wierszykiem odnaleźć grające Pony. Z tego, co pamiętam, wierszyków było pięć, natomiast przy czwartym już został pojazd znaleziony.

8CftOAg.gif

M: Jak oceniasz atmosferę, która panuje w biznesie?
K: Atmosferę w biznesie ProjectFM oceniam na bardzo luźną, pogodną, jak i z dużą dawką humoru. Zarząd bardzo dobrze wie, że jesteśmy tylko ludźmi, dzięki czemu potrafią podejść w sposób sprawiedliwy i niekarcący w sytuacjach, kiedy popełniamy błędy. Do tej pory odpukać nie miałem żadnej sytuacji, w której byłbym ukarany za coś innego niż niewyrobienie normy. Zarówno na Discordzie, jak i w grze na czacie biznesowym panuje przyjazna atmosfera. Jestem dumny, że mogę być częścią tego biznesu.

M: Co chciałbyś dodać, usunąć lub zmienić na serwerze?
K: Doprecyzowałbym w regulaminie system, który dotyczyłby finansów organizacji dla serwera ProjectRPG. Moim zdaniem jest on bardzo okrojony, natomiast bardzo newralgicznym punktem, za który można dostać bana to właśnie nieścisłości finansowe. Będąc szczerym dział błędów oraz starych apelacji od kar (banów odwlekanych w czasie) jest bardzo zaniedbany. Myślę, że administracja RCON wie, co mam na myśli, więc nie będę przytaczał szczegółów. Poza tym wydaje mi się, że wszystko jest tak, jak być powinno.

M: Co serwer wniósł do Twojego życia?
K: Serwer wniósł do mojego życia bardzo dużo nowych oraz jakościowych znajomości. Sam czasem wychodzę z podziwu, że takie osoby można spotkać w społeczności Multi Theft Auto. Jest bardzo wąskie grono osób, z którymi chciałbym się spotkać w życiu realnym i liczę, że do tego kiedyś dojdzie. Co więcej, zakładając organizację na serwerze ProjectRPG na ten moment po ponad pół roku, wiem, że wprowadziła do mojego życia więcej samozaparcia, dyscypliny oraz determinacji w dążeniu do bycia coraz lepszym. Jak podkreślałem wiele razy, prowadzenie organizacji składającej się z dużej ilości graczy można przyrównać minimalnie do prowadzenia firmy (oczywiście, jeśli mamy na myśli prowadzenie organizacji na poziomie zaawansowanym z utrzymywaniem dużej aktywności na serwerze, jak i platformie Discord). Idealnym przykładem są systemy hierarchiczne rang, nagradzanie najlepszego członka organizacji w ciągu tygodnia, cotygodniowe podsumowania, na których można dowiedzieć się, ile plusów lub minusów trafiło na konto danego gracza. Jako moderacja dbamy również o księgowanie wpłat i wypłat z konta organizacji, prowadzimy ewidencję pojazdów oraz dbamy o działy na naszym serwerowym Discordzie. Dodatkowo tak, jak w życiu realnym można egzekwować od pracownika punktualność w przychodzeniu do pracy i wyrabiania normy, tak my w organizacji egzekwujemy cotygodniowe składki, które pomagają nam określić aktywność danego gracza. Oczywiście wiemy, że duża część organizacji nie posiada składek lub można się z nich zwolnić, przypisując wartościowy pojazd. Natomiast my wychodzimy z założenia, że tworząc dużą ilość eventów dla naszej ukochanej ekipy, te pieniądze, które włożyli w rozwój, mogą do nich wrócić (często z nawiązką).

M: Dobrnęliśmy do końca, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
K: Oczywiście, pozdrawiam całą społeczność organizacji Immortal Dynasty oraz biznesu Radia ProjectFM.

M: Dziękuję za przeprowadzenie z Tobą wywiadu, życzę miłego dnia!
K: Dziękuje Panie Redaktorze, również życzę miłego dnia!

XGwBbve.png

SZYBKIE STRZAŁY

M: San Andreas Transport Corporation czy San Andreas Road Assistance?
K: SATC.

M: Lato czy Zima?
K: Zima.

M: Słone czy Słodkie?
K: Słodkie.

M: Filmy czy Gry?
K: Gry.

M: Psy czy Koty?
K: Psy.

XGwBbve.png

Dziękuję wszystkim czytelnikom za uwagę i do zobaczenia w następnych artykułach bądź wywiadach!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

SdX0hEx.png

xRepIhM.png

Edytowane przez Kacp3r
  • Super 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.