Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na <bryndalek>

smacznychleb.mnr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: smacznychleb
Nick(i) oskarżonego(/ych): bryndalek
Powód skargi: Brak umiejętności nadawania kar, czytania ze zrozumieniem.
Data zdarzenia: 16.08.2025
Dowody: Dowody znajdują się w logach serwera.

Rozpoczęto naprawę pojazdu
<< [105] dexterr: co tak uciekasz od konwersacji?
>> [105] dexterr: kim ty jestes?
>> [105] dexterr: daruj sobie kast
<< [105] dexterr: xdddd
>> [105] dexterr: wyjdz na dwor dotknij trawy troche
<< [105] dexterr: xdddddddddddddd
<< [105] dexterr: nie poc sie juz
>> [105] dexterr: XD
✔ Odpaliłeś silnik w pojeździe!
✔ Zwolniłeś ręczny w pojeździe!
<< [105] dexterr: ty moze nie graj bo nie starczy na prad z renty
>> [105] dexterr: juz?
>> [105] dexterr: pozdrow rodzicow xD
✔ Zgłoszenie na gracza dexterr zostało wysłane!
<< [105] dexterr: ale beczunia po rodzicach cos szczekac
✔ Supporter bryndalek przyjął twoje zgłoszenie!
>> [105] dexterr: ?
>> [105] dexterr: mowie pozdrow rodzicow
<< [105] dexterr: swoich pozdrow bo cie utrzymuja
>> [105] dexterr: ty zyczyles wczoraj smierci rodzicom xD
>> [105] dexterr: od 6 lat z nimi nie mieszkam xD
<< [105] dexterr: to nagle wiesz kim jestem?
>> [105] dexterr: ty jeszcze musisz prosic o 20 zl do sklepu
<< [105] dexterr: przypomnialo sie czy styki takie przepalone
>> [105] dexterr: skoncz kasti
<< [105] dexterr: mordo mam 16 lat i wiecej od ciebie na koncie
>> [105] dexterr: XDD
<< [105] dexterr: ty sie boisz przyznac gdzie pracujesz i sie pultasz cos
>> [105] dexterr: biznesmen jestes XD
⚠ Zanotowano utrudnienia w ruchu drogowym w lokalizacji Whetstone! ⚠
>> [105] dexterr: kim ty jestes zebym ci mowil gdzie pracuje XD
<< [105] dexterr: mysle ze w porownaniu do ciebie to ta
>> [105] dexterr: placzesz o gierke wyzywasz rodzicow zyczysz im smierci
>> [105] dexterr: daruj sobie
<< [105] dexterr: no i cie to boli
>> [105] dexterr: tak boli mnie
<< [105] dexterr: ty sobie daruj bo masz 27 i grasz non stop w jakies mta bo nie masz zycia xddd
<< [105] dexterr: ty sobie daruj bo masz 27 i grasz non stop w jakies mta bo nie masz zycia xddd
>> [105] dexterr: ?
<< [105] dexterr: ?
>> [105] dexterr: gram non stop XD?
<< [105] dexterr: argumentow brak
>> [105] dexterr: grasz non stop xD
>> [105] dexterr: w weekend do kompa sobie siadam i co?
<< [105] dexterr: 53 to czemu z kolegami nie wychodzisz ziomek
>> [105] dexterr: XD
<< [105] dexterr: zabraklo co?
>> [105] dexterr: ty wiesz
>> [105] dexterr: daruj sobie kasti

I tutaj nagranie które miało miejsce w nocy

https://streamable.com/hdkubx

Opis sytuacji: Od wczoraj zgłaszałem gracza o nicku Dexterr, który non stop mnie prowokował, wyzywał moich rodziców oraz życzył im śmierci. Dowody wysyłałem dzisiaj po 3 w nocy, lecz inny administrator stwierdził, że słabo słychać i niewyraźnie, ponieważ lekko go zagłuszyłem. Przyjąłem to do wiadomości i odpuściłem temat.

Dziś ten gracz ponownie zaczął do mnie pisać (zaznaczę – jako pierwszy) i znowu zaczął mnie prowokować. Supporter twierdzi jednak, że odpisywanie na prowokacje słowem „kasti” to też zaczepki XD. Jeśli będzie trzeba, wyślę logi z prywatnych wiadomości, co dokładnie pisałem z tym graczem.

Rozumiem różne teksty, które można uznać za prowokację, ale takie słowo jak „kasti” zdecydowanie nią nie jest – szczególnie w sytuacji, gdy to on pierwszy zaczyna do mnie pisać i prowokować. A na to wszystko jeszcze mute na 12 godzin… Tak samo jak w przypadku gracza, który pierwszy zaczyna pisać i prowokować – no, brawo.

Edytowane przez smacznychleb
  • Super 1
  • Haha 3
  • Nie lubię tego 1

Uszanowanie,

Na początku napiszę ci to samo co próbowałem wyjaśnić na discordzie (jednak wysyłane przez ciebie w szybkim tempie wulgarne wiadomości w moim kierunku  nie pozwalały na to). To, że napiszesz na kogoś zgłoszenie nie znaczy, że tylko on zostanie ukarany. Analizując wasze wiadomości między sobą doszedłem do wniosku, że ani ty, ani twój interlokutor nie mieliście zamiaru skończyć nawzajem wysyłać sobie niemiłych wiadomości. Nie ma znaczenia kto zaczął, a co było przez was wysyłane na chacie prywatnym. Zostałeś ukarany wyciszeniem, nie tylko za "kasti", a za całokształt wysyłanych przez ciebie wiadomości do drugiego gracza, które uznałem jako prowokacje. Wyciszenia zostały nadane obydwu rozmówcom z uwzględnieniem poprzednich kar. Nie ingerowałem w to co działo się w nocy, nie było mnie przy tym,  jak i nie przesłałeś bezpośrednio do mnie takich dowodów, ponadto przypominam, że jeśli na serwerze nie ma członków administracji (jeżeli taka sytuacja miała miejsce) możesz napisać na gracza skargę w odpowiednim dziale bez zaogniania konfliktu.

Dodatkowo twoja toksyczność wobec mojej osoby tylko uświadamia mnie, że kara którą ci nadałem jest w zupełności adekwatna. Nie mam nic więcej do dodania, a kolejne moje odpowiedzi będą zamieszczone tylko w przypadku, gdy będzie taka konieczność.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru,
bryndalek

• Super 6
  • Lubię to! 1

Kara została nadana jak najbardziej poprawnie. Oboje non stop się prowokowaliście, jeżeli nie chciałeś tego robić - było po prostu nie odpisywać, a zgłosić gracza. Ty jednak nie potrafiłeś wytrzymać i dałeś się w to wciągnąć. 

• Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.