Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na TheDreamer

KacperG12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: KacperG12
Nick(i) oskarżonego(/ych): TheDreamer
Powód skargi: Nierozsądne oraz nielogiczne podejście do wymierzania kar.
Data zdarzenia: 13.08.2025r. 18:54
Dowody: Oskarżony posiada dowód u adm.
Opis sytuacji: Wczoraj (na czas pisania skargi) otrzymałem zakaz prowadzenia pojazdów na licencję ABC. Dotyczyło to mojej kolizji z graczem o nicku @szymmuh w Blueberry. Dokładniejszy opis znajduje się w apelacji, do której zamieszczam link: https://projectrpg.pl/topic/136996-lic-kacperg12-ukarany-przez-thedreamer/?tab=comments#comment-915539. Zaciekawił mnie powód odrzucenia apelacji, więc napisałem uprzejmie do administratora na Discordzie, aby mi postarał się wyjaśnić, lecz mi odpisał to: https://zapodaj.net/plik-jod9pGL61b. Według mnie, jest to krzywdzące dla serwera oraz graczy podejście, gdyż jeżeli jakiś gracz zostanie ukarany przez tą osobę nie ma nawet szans na wytłumaczenie się ze swojego błędu, który popełnił. Jednocześnie w mojej opinii, czas 2 tygodnie za kolizję to jest nieśmieszny żart, który nie powinien nawet powstać (aczkolwiek nie mi to oceniać). Oskarżony nawet nie myślał o tym, aby rozważyć inną opcję ukarania mnie, nie koniecznie tak spektakularną, jak obecna. W dodatku nadmienię, iż gracz, z którym się zderzyłem nie ucierpiał na tym, bo nie stracił pieniędzy z tego tytułu na pracy Kopalnia za przewożenie swojego ładunku (najprawdopodobniej miedzi) do skupu (chyba, że czegoś nie wiem, a za kolizje jest pobierana opłata). Nie mniej jednak, chciałbym dokładniej się dowiedzieć, co oskarżonemu chodziło po głowie nadając mi taki wymiar kary.

• Super 2
  • Haha 26

Witam, więc prosto do rzeczy:

38 minut temu, KacperG12 napisał:

Zaciekawił mnie powód odrzucenia apelacji, więc napisałem uprzejmie do administratora na Discordzie, aby mi postarał się wyjaśnić, lecz mi odpisał to: https://zapodaj.net/plik-jod9pGL61b.

Troszkę rozwijając to co napisałem na dsc, z zasady nie ściągam swoich kar, ponieważ jaki cel ma kara która zostaje zdjęta? Oczywiście są sytuacje gdy musimy kogoś ukarać, natomiast mogło to być pierwsze przewinienie gracza lub widać, że nie sytuacja związana z karą nie była celowa, wtedy zmieniam troszkę podejście. Generalnie dłuższych kar niż kilkanaście dni już nie zdejmuję, mogę je ewentualnie skrócić, natomiast to też jest rzadkością.

42 minuty temu, KacperG12 napisał:

Według mnie, jest to krzywdzące dla serwera oraz graczy podejście, gdyż jeżeli jakiś gracz zostanie ukarany przez tą osobę nie ma nawet szans na wytłumaczenie się ze swojego błędu, który popełnił.

Oczywiście każdy gracz ma prawo napisać apelacje od kary i się z niej wytłumaczyć, no ale właśnie wytłumaczyć, nie mydlić oczu. Apelacja to miejsce w którym możesz się wybronić od nadanej kary, przedstawić dowody na swoją niewinność. Czy gracz nie ma szansy na wytłumaczenie się ze swojego błędu? No ma, lecz to administratorowi nadającemu karę przysługuje możliwość decyzji w tej sprawie. W mojej opinii skoro gracz łamie regulamin, to dlaczego ma zostać łagodnie potraktowany? Tym bardziej patrząc na twoją listę kar, nie ma żadnej mowy o nakładaniu ostrzeżeń, gdyż kary zbierasz niczym znaczki do atlasu.

49 minut temu, KacperG12 napisał:

Jednocześnie w mojej opinii, czas 2 tygodnie za kolizję to jest nieśmieszny żart, który nie powinien nawet powstać (aczkolwiek nie mi to oceniać). Oskarżony nawet nie myślał o tym, aby rozważyć inną opcję ukarania mnie, nie koniecznie tak spektakularną, jak obecna.

To już Ci wytłumaczyłem na pw, tak działa skala. Dostajesz kary w krótkim odstępie czasu, więc proporcjonalnie do tego długość tych kar również jest zwiększana. Nie ma też znaczenia czy był to taran/jazda pod prąd/vdm, karę skalujemy od jej typu, a nie powodu. Tak jak też wyżej pisałem, w twoim wypadku nie ma mowy o nakładaniu ostrzeżenia właśnie ze względu na posiadaną skalę.

53 minuty temu, KacperG12 napisał:

W dodatku nadmienię, iż gracz, z którym się zderzyłem nie ucierpiał na tym, bo nie stracił pieniędzy z tego tytułu na pracy Kopalnia za przewożenie swojego ładunku (najprawdopodobniej miedzi) do skupu (chyba, że czegoś nie wiem, a za kolizje jest pobierana opłata).

Idąc tym tokiem myślenia możemy jeździć cały czas pod prąd, a za ewentualne stłuczki płacić, wtedy gracze jedyną rzecz jaką tracą to zmarnowany czas, ale przecież to nic wielkiego! Otóż nie. Łamiąc regulamin czy też ogólnie przyjęte zasady należy Ci się kara.

• Super 15
  • Haha 1
  • Lubię to! 2

32 minuty temu, TheDreamer napisał:

Witam, więc prosto do rzeczy:

Troszkę rozwijając to co napisałem na dsc, z zasady nie ściągam swoich kar, ponieważ jaki cel ma kara która zostaje zdjęta? Oczywiście są sytuacje gdy musimy kogoś ukarać, natomiast mogło to być pierwsze przewinienie gracza lub widać, że nie sytuacja związana z karą nie była celowa, wtedy zmieniam troszkę podejście. Generalnie dłuższych kar niż kilkanaście dni już nie zdejmuję, mogę je ewentualnie skrócić, natomiast to też jest rzadkością.

Dobrze, więc to mamy wyjaśnione

Oczywiście każdy gracz ma prawo napisać apelacje od kary i się z niej wytłumaczyć, no ale właśnie wytłumaczyć, nie mydlić oczu. Apelacja to miejsce w którym możesz się wybronić od nadanej kary, przedstawić dowody na swoją niewinność. Czy gracz nie ma szansy na wytłumaczenie się ze swojego błędu? No ma, lecz to administratorowi nadającemu karę przysługuje możliwość decyzji w tej sprawie. W mojej opinii skoro gracz łamie regulamin, to dlaczego ma zostać łagodnie potraktowany? Tym bardziej patrząc na twoją listę kar, nie ma żadnej mowy o nakładaniu ostrzeżeń, gdyż kary zbierasz niczym znaczki do atlasu.

W którym momencie mydliłem oczy? Kary zbieram niczym znaczki do atlasu dzięki takim funkcjonariuszom administracyjnym jak ty, którzy nie potrafią się obejść bez ukarania mnie za najmniejsze przewinienie. Zastanawia mnie, czy takim jak ty ktoś płaci za uprzykrzanie gry graczom? 

To już Ci wytłumaczyłem na pw, tak działa skala. Dostajesz kary w krótkim odstępie czasu, więc proporcjonalnie do tego długość tych kar również jest zwiększana. Nie ma też znaczenia czy był to taran/jazda pod prąd/vdm, karę skalujemy od jej typu, a nie powodu. Tak jak też wyżej pisałem, w twoim wypadku nie ma mowy o nakładaniu ostrzeżenia właśnie ze względu na posiadaną skalę.

Czy według ciebie ostatnia kara na ABC wydana 22 lipca to jest krótki odstęp czasu? 

Idąc tym tokiem myślenia możemy jeździć cały czas pod prąd, a za ewentualne stłuczki płacić, wtedy gracze jedyną rzecz jaką tracą to zmarnowany czas, ale przecież to nic wielkiego! Otóż nie. Łamiąc regulamin czy też ogólnie przyjęte zasady należy Ci się kara.

Pan się widać rozmarzył, jak to ma w nicku ujęte. Myślę, że przez twoje prawie 5 lat grania na Projekcie nie raz miałeś sytuację, w której w kogoś wjechałeś. Dlaczego wtedy więc nie otrzymałeś kary? Nawet jak byłeś na stanowisku Administracji to musiała się trafić sytuacja, gdzie w kogoś wjechałeś. Prawdopodobnie przeprosiłeś oraz zapłaciłeś, lecz to nie jest usprawiedliwienie, aby takowej kary nie otrzymać. Dodatkowo, widać twój brak profesjonalizmu oraz respektowania gracza przez używanie w skardze na ciebie emoji :haha:, co dodatkowo pokazuje, jaki szacunek reprezentujesz wobec graczy.

Edytowane przez KacperG12
  • Super 1
  • Haha 22

22 minuty temu, KacperG12 napisał:

W którym momencie mydliłem oczy? Kary zbieram niczym znaczki do atlasu dzięki takim funkcjonariuszom administracyjnym jak ty, którzy nie potrafią się obejść bez ukarania mnie za najmniejsze przewinienie. Zastanawia mnie, czy takim jak ty ktoś płaci za uprzykrzanie gry graczom? 

Odnosiłem się do ogółu, a nie konkretnie do twojej apelacji, w twoim przypadku kara jest zbyt długa aby myśleć o jej zdjęciu/skróceniu po dniu od nadania... Śmieszne, że obwiniasz administracje za swoje kary. Jest zgłoszenie na twoją osobę to jest i reakcja. Oczywiście, moim jedynym celem na serwerze jest tylko nakładanie kar, a następnie, wykłócanie się z graczami o słuszności nałożonych ograniczeń... 

Czy według ciebie ostatnia kara na ABC wydana 22 lipca to jest krótki odstęp czasu? 

Karę otrzymałeś 22.08 na 6 dni, czyli minęła ona dopiero 28.08. Od 28.08 do wczorajszego dnia minęło 2 tygodnie i 2 dni, więc tak, uważam że jak na 6 dniową karę, 16 dni od ostatniej kary to bardzo krótki okres czasu.

Pan się widać rozmarzył, jak to ma w nicku ujęte. Myślę, że przez twoje prawie 5 lat grania na Projekcie nie raz miałeś sytuację, w której w kogoś wjechałeś. Dlaczego wtedy więc nie otrzymałeś kary? Nawet jak byłeś na stanowisku Administracji to musiała się trafić sytuacja, gdzie w kogoś wjechałeś. Prawdopodobnie przeprosiłeś oraz zapłaciłeś, lecz to nie jest usprawiedliwienie, aby takowej kary nie otrzymać.

Oczywiście, że na 5 lat rozgrywki zdarzyło mi się nie raz w kogoś wjechać, nawet będąc w administracji takie sytuacje miały miejsca, bo nie ma ludzi idealnych. Różnica między mną, a Tobą jest taką, że u mnie taka sytuacja ma miejsce raz na ruski rok, a Ty robisz to dosyć często.

Dodatkowo, widać twój brak profesjonalizmu oraz respektowania gracza przez używanie w skardze na ciebie emoji :haha:, co dodatkowo pokazuje, jaki szacunek reprezentujesz wobec graczy.

Było to tyle raz poruszane na forum, reakcje są po to aby z nich korzystać, skoro coś mnie bawi to daje reakcje, tak samo Ty jako gracz masz prawo do korzystania z nich. Nie rozumiem co jest w tym tak trudnego do zrozumienia? 

Edytowane przez TheDreamer
  • Super 16
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

55 minut temu, KacperG12 napisał:

Jeżeli tak jest, to nie można było poinformować mnie w apelacji o czymś takim? Lub nawet jeśli nie chciałoby ci się przyjąć apelacji, nie można było opisać tego na forum? Coś by się jaśnie panu stało po tym?

Nie mam obowiązku odpisywać na apelacje i jeżeli sytuacja tego nie wymaga to tego nie robię.

56 minut temu, KacperG12 napisał:

Nie obwiniam, tylko ukazuje to, co nie powinno być. Za taki czyn 14 dni nawet z tym skalowaniem to jest kompletny bezsens. Nie neguje, iż jest to twój jedyny cel, nie znam twoich zamiarów. Aczkolwiek to nie jest SATC, aby ukazywać swoją władzę nad innymi.

Czyli co ukazuje? Gdybyśmy nie reagowali na zgłoszenia, to na serwerze panowałby chaos i anarchia, od tego jesteśmy aby reagować... Nie rozumiem też po co angażujemy w dziale skarg na administrację frakcję?

Godzinę temu, KacperG12 napisał:

Raz na ruski rok to u ciebie jest logiczne oraz wyrozumiałe wystawianie kar.

To swoją drogą, bo na serwerze nie siedzę 24/7, jak pojawia się sytuacja z którą trzeba ukarać gracza no to podejmuję działania...

Godzinę temu, KacperG12 napisał:

Gdybyś tyle jeździł co ja, to byś być może zmienił zdanie.

Codziennie jestem na służbie SATC, jakiś czas temu jeździłem na apce i w obu przypadkach kolizja zdarza się bardzo rzadko. Natomiast Ty często sam robisz rzeczy które łamią regulamin, a następnie winę za swoją zrzucasz na nas jako administracja nie rozumiem kompletnie czemu, skoro to Ty łamiesz regulamin.

Na resztę nie będę odpowiadał. Jest to moja ostatnia wypowiedź w tej skardze, chyba że zostanę o to poproszony przez RCON. Wszystko co mogło zostać wyjaśnione zostało, nie będziemy tu robić zbędnego offtopicu.

• Super 18
  • Haha 1

Prawdopodobnie to wiele nie wniesie, aczkolwiek znalazłem przed chwilą powiązanie oskarżonego z osobą, dzięki której otrzymałem prawo jazdy przez reporta na mnie. https://zapodaj.net/plik-BSZo5wK2Jx

Śmiejcie się tylko to wam zostaje 😉 
@TheDreamerładną armie sobie wyhodowałeś 

• Super 1
  • Haha 19
  • WOW! 1

16 minut temu, KacperG12 napisał:

Prawdopodobnie to wiele nie wniesie, aczkolwiek znalazłem przed chwilą powiązanie oskarżonego z osobą, dzięki której otrzymałem prawo jazdy przez reporta na mnie. https://zapodaj.net/plik-BSZo5wK2Jx

Masz rację nic to nie wnosi do skargi, bo w zasadzie nie ma dla mnie znaczenia czy reporta wysłał ziomek z org, kumpel z reala czy członek rodziny. Zasady wobec każdego są takie same. Jeżeli nie ja bym przyjął zgłoszenie przyjęła by to inna osoba. 

• Super 9
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

10 godzin temu, TheDreamer napisał:

Masz rację nic to nie wnosi do skargi, bo w zasadzie nie ma dla mnie znaczenia czy reporta wysłał ziomek z org, kumpel z reala czy członek rodziny. Zasady wobec każdego są takie same. Jeżeli nie ja bym przyjął zgłoszenie przyjęła by to inna osoba. 

Akurat nie twoja osoba jest od kwestionowania tego, lepiej się zajmij tym co najlepiej potrafisz karaniem za bezpodstawne zdarzenia. Ja ci mogę uwierzyć w takim samym stopniu jak politykowi, który zarzeka się, że to, iż jego najbliżsi są w spółkach skarbu państwa to przypadek. Aczkolwiek podejrzanie wygląda fakt bycia w tej samej organizacji.

Skoro ty mnie nie szanujesz dając reakcje, ja nie zostanę dłużej dłużny.

Spoiler

Kto zostawi :haha:ten za koalicją

• Super 4
  • Haha 31
  • WOW! 1

W dniu 14.08.2025 o 17:07, KacperG12 napisał:

Nierozsądne oraz nielogiczne podejście do wymierzania kar.

Karę otrzymałeś za taran, który rzeczywiście miał miejsce. Długość kary jest spowodowana Twoimi wcześniejszymi wybrykami. Kara w takim przypadku jest jak najbardziej zasadna, ponieważ parenaście dni wcześniej również otrzymałeś karę, która jak widać niczego Cię nie nauczyła.

• Super 3
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.