Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

KacperG12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: KacperG12
Nick(i) oskarżonego(/ych): Themost
Powód skargi: Uprzykrzanie rozgrywki graczowi, potencjalne mszczenie się (nie znam konkretnych intencji gracza), nadużywanie rangi
Data zdarzenia: Ostatnie 6 dni, od otrzymania mojej kary prawa jazdy do otrzymania dzisiaj mute (https://projectrpg.pl/punishments/?sortdirection=desc&quicksearch=KacperG12
Dowody: (Logi z dzisiejszego zajścia z serwera chętnie przekażę dla osoby/osób rozpatrujących skargę na PV)

Opis sytuacji: 6 dni temu (w dniu pisania skargi), 22 Lipca 2025 otrzymałem prawo jazdy od tego gracza z powodu taranu (wszystko dokładnie wytłumaczyłem w apelacji, którą bez specjalnego powodu oskarżony odrzucił). Wtedy uznałem, iż spokojnie zaczekam do odzyskania prawa jazdy i będę grać jak przed karą. Niestety, dzisiaj pomagałem pewnemu graczowi w ucieczce przed SAPD podczas zatrzymania jego lawety, gdzie mnie oskarżony oczywiście gonił lecz zgubił mnie po chwili. Później PanKOX_PL mnie znalazł w LS i mnie przez krótką chwilę gonił, lecz uciekłem mu. Po tym przejechałem sobie na spokojnie do LV na stację paliw obok bazy SARA, a wyjeżdzając zauważyłem kampiącego na mnie SAPD Tomcio..  Zacząłem więc uciekać do LS lecz zostały przebite mi 2 opony, a po krótkiej chwili mnie SAPD dogoniło. Postanowiłem wybrać pieszą ucieczkę, lecz po krótkiej chwili zostałem przejechany przez @Lewan*w sposób, który gdybym to ja zrobił otrzymałbym prawo jazdy (oczywiście oskarżony nie dał żadnej kary temu graczowi za przejechanie mnie mimo, iż widział wszystko dokładnie). Przewieźli mnie do miejsca w którym porzuciłem Cheetaha i Tomcio. zaczął podliczać mandat. Kiedy ten gracz pisał np. "Cheetah leci na pp za 2000$" ja odpisałem "nie". Zakładam, iż za takie odzywki otrzymałem mute od tego gracza.
Domyślam się, iż oskarżony chciał się zemścić za to, co zrobiłem mu kilka miesięcy temu, lecz jaki jest sens takiego działania, skoro sam mi dał wtedy karę za to? Aby zapobiec pytaniom, link do nagrania, o którym wspominam powyżej umieszczam: https://streamable.com/tc3b0p
Chciałbym również dodać, iż oskarżony we Frakcji nie reprezentuje sobą głębokiego profesjonalizmu, gdyż co chwile są na niego skargi, przykładowe kilka zamieszczę w spoilerze. Skoro jest skarga na członka administracji, a nie na pracownika SAPD, to po co o tym wspominam? A no piszę o tym, by ukazać, że jeśli gracz nie potrafi przestrzegać reguł we Frakcji, podobnie sprawa będzie wyglądać w Administracji.

Spoiler

Edytowane przez KacperG12
  • Super 3
  • Haha 4
  • WOW! 1

Witam, z tej strony supporter Themost.

Nie widzę nieprawidłowości w moim działaniu. Nie mamy obowiązku jako ekipa serwera tłumaczyć się z sprawdzonych apelacji, czy nadanych kar. Co do mojego "nadużywania" rangi - Twoje oskarżenia są absurdalne i nie na miejscu. Zostałeś wyciszony za spamowanie i prowokacje swoimi bindami, a jako jeden z administratorów tego serwera jesteśmy zobligowani reagować w każdej sytuacji, gdy łamany jest jakiś punkt jednego z regulaminów. Na widniejących nagraniach posiadałem jeszcze w tym czasie moce, którymi mogłem Cię ukarać, więc tym bardziej to oskarżenie jest absurdalne. Na szczęście wszystko jest oparte na faktach, a nie domysłach i dowody w postaci logów są jednoznaczne. Wypisywanie do mnie i wmawianie mi, że się mszczę za coś i wysyłanie mi filmów, z sytuacji, które nawet nie pamiętam jest również czymś nie rozsądnym.

Odnośnie zachowania na pościgach - od tego jest dział skarg w sekcji San Andreas Police Department, które są na bieżąco rozpatrywane.

Cytat

• Super 4
  • Haha 5
  • WOW! 1

18 godzin temu, Themost napisał:

Witam, z tej strony supporter Themost.

Nie widzę nieprawidłowości w moim działaniu. Nie mamy obowiązku jako ekipa serwera tłumaczyć się z sprawdzonych apelacji, czy nadanych kar.

Witam, z tej strony gracz KacperG12. Oczywiście, aczkolwiek według ciebie apelacja dotycząca kolizji z kimś jest aż tak ważna, że trzeba ukrywać powód odrzucenia jej? Czyżby spowodowanie kolizji i wjechanie w szanownego Pana Hrabię SAPD'a utkwiło mocno na psychice oraz spowodowało traumę, którą dało się wyleczyć jedynie ukaraniem gracza, a później odrzuceniem jego apelacji?

Co do mojego "nadużywania" rangi - Twoje oskarżenia są absurdalne i nie na miejscu. Zostałeś wyciszony za spamowanie i prowokacje swoimi bindami, a jako jeden z administratorów tego serwera jesteśmy zobligowani reagować w każdej sytuacji, gdy łamany jest jakiś punkt jednego z regulaminów.

Jeżeli dla ciebie bind typu "I pyk SAPD nie goni bo się boi 🤫" jest prowokujący, można zawsze przestać pracować we Frakcji, która z natury cieszy się dużym zainteresowaniem graczy, zarówno pod względem rozwijania swojej postaci jak aktywności związanych z nią m.in. RP bądź Pościgi słynne.

Na widniejących nagraniach posiadałem jeszcze w tym czasie moce, którymi mogłem Cię ukarać, więc tym bardziej to oskarżenie jest absurdalne.

Ciekawi mnie, gdzie widzisz NAGRANIA w liczbie mnogiej, skoro jest w skardze podany link tylko do jednego nagrania w liczbie pojedynczej. Może czegoś nie wiem?

Na szczęście wszystko jest oparte na faktach, a nie domysłach i dowody w postaci logów są jednoznaczne. Wypisywanie do mnie i wmawianie mi, że się mszczę za coś i wysyłanie mi filmów, z sytuacji, które nawet nie pamiętam jest również czymś nie rozsądnym.

Zgadzam się, wszystko jest oparte na faktach oraz na dowodach dostarczonych przeze mnie. Uwierz mi, gdybym otrzymał mute od kogoś innego niepowiązanego z SAPD mógłbym uznać to za zbieg okoliczności, natomiast patrząc na moją ostatnią karę związaną z prawem jazdy dostrzegam tutaj chęć zrewanżowania się (chociażby za pomyślną ucieczkę przed tobą, nawet PanKOX_PL mnie potrafił dogonić)

Odnośnie zachowania na pościgach - od tego jest dział skarg w sekcji San Andreas Police Department, które są na bieżąco rozpatrywane.

Dziękuje za przypomnienie, dzisiaj zacząłem grać na MTA i nie znam podstawowych zasad 😉 

• Super 2
  • Haha 4
  • WOW! 1

Zasadniczym problemem w tej skardze jest  to, że nie przedstawiłeś żadnego konkretnego dowodu na to, za co mnie oskarżasz. Bazujesz tylko na domysłach i wymyślonch przez siebie scenariuszach na podstawie starych nagrań. Administracja jest od pomagania graczom, jak i od egzekwowania regulaminu i nadawania kar. To, że jesteś karany przeze mnie nie oznacza, że utrudniam Ci rozgrywkę, bo równie dobrze ktoś inny mógłby wystawić Ci tę karę, a tak się złożyło, że akurat przebywałem obok Ciebie w tych dwóch przez Ciebie wymienionych sytuacjach, co spotkało się z oczywistą reakcją.

Odnośnie apelacji - tak jak wspominałem - nie mamy obowiązku tłumaczenia się z apelacji. Została odrzucona i miałeś odczekać do końca. 

• Super 4
  • Haha 2
  • WOW! 1

19 minut temu, Themost napisał:

Zasadniczym problemem w tej skardze jest  to, że nie przedstawiłeś żadnego konkretnego dowodu na to, za co mnie oskarżasz. 

Zasadniczym problemem jest to, że wykorzystujesz swoją rangę do niekorzystnych dla serwera celów. Przez takie nadawanie kar za błahe rzeczy niektórzy gracze się odwracają od serwera właśnie przez to, że np. ktoś otrzymał prawo jazdy za kolizję, której nie spowodował specjalnie oraz ponadto przeprosił a także oddał gotówkę. Niestety niektóre osoby nie patrzą z takiej strony na swoje czyny tylko próbują na siłę wyrobić normę bądź się wywyższyć nad kimś, takie mam odczucie pisząc z tobą. Podczas pisania czuję się jakbyś się kreował na "elitę" a ja był jakimś plebsem, lecz suma sumarum wychodzi, iż obydwaj jesteśmy na podobnym poziomie (bez obrazy).

Bazujesz tylko na domysłach i wymyślonch przez siebie scenariuszach na podstawie starych nagrań. Administracja jest od pomagania graczom, jak i od egzekwowania regulaminu i nadawania kar.

Może mam posiadać np. twoje prywatne wiadomości z discorda bądź nagrania, które robisz? Nie posiadam takiej władzy, abym mógł aż tyle zrobić w tej sprawie, wybacz. Piszesz, że "administracja jest od pomagania graczom, jak i od egzekwowania regulaminu i nadawania kar", lecz patrząc na twoją interakcje ze mną wychodzi, że stosujesz jedynie to, co znajduje się po przecinku.

To, że jesteś karany przeze mnie nie oznacza, że utrudniam Ci rozgrywkę, bo równie dobrze ktoś inny mógłby wystawić Ci tę karę, a tak się złożyło, że akurat przebywałem obok Ciebie w tych dwóch przez Ciebie wymienionych sytuacjach, co spotkało się z oczywistą reakcją.

Oczywiście, że mógłby ktoś inny. Nawet @Tomcio.podczas zatrzymania wyraził chęć ukarania mnie, lecz tego nie uczynił a jednak z nim byłem w rozmowie i jak już to do niego kierowałem swoje słowa (oczywiście przepraszam, działałem pod wpływem impulsu). Aczkolwiek musiałeś się popisać przez znajomymi z SAPD jaki to ty nie jesteś kozak, oh i ah. Aczkolwiek, gdy przychodzi do ukarania kogoś ze swojej Frakcji, udajesz, że nic nie widzisz. Kiedy mnie przejechał FP Lewan* w sposób, który gdybym to ja zrobił otrzymałbym prawo jazdy to ty olałeś to, ostrzeżenia żadnego nawet nie dałeś graczowi. A co, gdybym miał mało HP i by mnie na śmierć potrącił?

Odnośnie apelacji - tak jak wspominałem - nie mamy obowiązku tłumaczenia się z apelacji. Została odrzucona i miałeś odczekać do końca. 

Zgadzam się z tym, tylko co by się stało, gdyby krótko wytłumaczyć dlaczego nie ma się zamiaru zdjęcia kary? Czy wpłynęłoby to na godzinę otwarcia Lidla? Czy ktoś by może przez to umarł? Wydaje mi się, że niezbyt. Tak jak wspomniałem wyżej, proszę spojrzeć na przykładowe skargi na ciebie i można z nich całkiem sporo wywnioskować. 

• Haha 2
  • WOW! 1

Witam, myślałem, iż skarga zostanie zapomniana przeze mnie i umorzę to, co oskarżony uczynił, lecz niestety bezpodstawnie otrzymałem od tego osobnika mute za ukazywanie błędów tejże osoby pracy w SAPD. Jak widać za nic ma nadal oskarżenia ze strony graczy, a funkcję Supporta oraz Funkcjonariusza SAPD traktuje jako przywilej dostępny tylko dla jego samego oraz do załatwiania swoich prywatnych spraw. Ciekawi mnie, czy czerpie z tego swoistą satysfakcję, a może jest opłacany przez konkurencyjne serwery, by gracze przechodzili na inne przez ciągłe otrzymywanie kar za najdrobniejsze rzeczy? Wracając, aby nie było żadnych wątpliwości, zamieszczam nagranie: https://streamable.com/pw278x

Ps. przepraszam za przekleństwo na "k" które padło podczas aresztowania mnie, ja chociaż mam kręgosłup moralny przeprosić za swoje winy.

• Haha 8
  • WOW! 2

Witam ponownie, tym razem oskarżony ukarał mnie bezpodstawnie mutem na VC. Zakładam, iż gracz nawet nie posiada dowodu na swoją winę (być może jednak ma nagranie, lecz nie chciał pokazać, aczkolwiek rozumiem są tam poufne rzeczy frakcyjne). Skąd takie przypuszczenie? W chwili "zboxowania" mnie miałem wyłączony mikrofon, który włączyłem dopiero przy podliczaniu mojego mandatu, zamieszczam nagranie potwierdzające to: 
https://streamable.com/627i72 
https://streamable.com/4eqsh3 (od 0:30 miałem włączony mikrofon)
(Nie żeby coś, aczkolwiek kliknięcie klawisza Z w grze nie oznacza 100% używania mikrofonu, można przecież włączyć go bez mikrofonu, nikt tego nie sprawdza. Także prosiłbym o roztropne dawanie przez graczy emoji)
Przy okazji chciałbym aby oskarżony wypisał mi wszystkie słowa, jakie użyłem wobec graczy.

• Super 2
  • Haha 7
  • Auć 3

Twoje wiadomości tamtejszego dnia to jeden wielki spam i flood, który również można umieścić w kategorii prowokujących. Jeżeli masz taki problem z tym konkretnym członkiem administracji to po prostu staraj się go unikać. Z tego co widzę, to robisz wszystko co w Twojej mocy, aby się z nim wiecznie przecinać. Ja osobiście znalazłbym ciekawsze zajęcia niż wieczne jeżdżenie za kordonem pościgowym.

W dniu 8.08.2025 o 13:36, KacperG12 napisał:

Witam ponownie, tym razem oskarżony ukarał mnie bezpodstawnie mutem na VC. Zakładam, iż gracz nawet nie posiada dowodu na swoją winę (być może jednak ma nagranie, lecz nie chciał pokazać, aczkolwiek rozumiem są tam poufne rzeczy frakcyjne). Skąd takie przypuszczenie? W chwili "zboxowania" mnie miałem wyłączony mikrofon, który włączyłem dopiero przy podliczaniu mojego mandatu, zamieszczam nagranie potwierdzające to: 
https://streamable.com/627i72 
https://streamable.com/4eqsh3 (od 0:30 miałem włączony mikrofon)
(Nie żeby coś, aczkolwiek kliknięcie klawisza Z w grze nie oznacza 100% używania mikrofonu, można przecież włączyć go bez mikrofonu, nikt tego nie sprawdza. Także prosiłbym o roztropne dawanie przez graczy emoji)
Przy okazji chciałbym aby oskarżony wypisał mi wszystkie słowa, jakie użyłem wobec graczy.

Co do tej sytuacji, nikt nie będzie spekulować co mówiłeś. Administracja nie ma obowiązku posiadania nagrań, które uwiecznia dany występek nagrań. Na nagraniu nie widzę dowodu na Twoją niewinność, bo równie dobrze możesz mieć wyłączony mikrofon w przechwytywanym materiale. Wysłany przez Ciebie pod koniec report jest kompletnie nie na miejscu i tylko potwierdza mnie w przekonaniu, że to Ty jesteś gnębicielem w tym konflikcie. 

Skarga zostaje odrzucona. 

• Super 1
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.