Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Police Press Crew - Podsumowanie akademii | Czerwiec'25

jerry.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pc1.png.ed4a48f6b3b85972382f1017f6e6a0b0.png

Następna grupa kandydatów z powodzeniem zakończyła okres przygotowawczy, zdobywając niezbędną wiedzę i umiejętności. Nasza redakcja przygotowała krótkie podsumowanie najważniejszych wydarzeń związanych z okresem trwania Akademii San Andreas Police Department.  Zachęcamy do lektury!

pasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png
 Krótkie podsumowanie statystyk akademii

24 osób pomyślnie przeszło przez proces rekrutacyjny. W trakcie trwania akademii 6 osób opuściło jej szeregi lub zostały z niej wydalone. Do egzaminów przystąpiło łącznie 18 osób, z których 14 uzyskało wynik pozytywny, a 4 osoby wynik negatywny, co po przełożeniu na liczby daje nam zdawalność w wysokości 78%.

Podsumowanie 

Nowo przyjęci funkcjonariusze uznali, że najciekawsze szkolenie dotyczyło Zabezpieczeń Podstawowych.
Za najmniej interesujące wskazano Basic Life Support. Spośród instruktorów wyróżniono @jerry. za płynny styl, spokój i wyluzowane podejście. Dodatkowo akademicy jednogłośnie uznali wszystkich funkcjonariuszy departamentu za równie pomocnych.

W ramach działań redakcji przeprowadziliśmy ankietę i wywiady, zbierając opinie o szkoleniach.

Wywiady

@casp3r.

Spoiler

Jakie były Twoje pierwsze wrażenia po dołączeniu do frakcji i co najbardziej Cię zaskoczyło?
- Nie wiem, co wpisać - nic mnie nie zaskoczyło, zwykła frakcja.

Jakie wyzwania napotkałeś podczas akademii i czego się w niej nauczyłeś?
- Najważniejszymi umiejętnościami, które bardzo przydają się w akademii, są umiejętność słuchania i koncentracja uwagi.

Który moment z dotychczasowej służby najbardziej zapadł Ci w pamięć i dlaczego?
- Najbardziej mi zapadł moment dzięki któremu stwierdzam, że instruktorzy mają świetne poczucie humoru i potrafią błyskawicznie rozwiązywać problemy, pokazując przy tym, jak radzić sobie z ludźmi działającymi na nerwy.

Jak oceniasz swoją drogę od kandydata do pełnoprawnego funkcjonariusza?
- Była ciekawa, mile spędziłem czas. 

Jaką radę dałbyś osobom, które chcą dołączyć do frakcji?
- Mentalnie się przygotować

@Michas

Spoiler

Jakie były Twoje pierwsze wrażenia po dołączeniu do frakcji i co najbardziej Cię zaskoczyło?
- Pierwsze wrażenia oceniam 10/10.  Najbardziej zaskoczyła mnie złożoność frakcji i możliwości jakie daje. Jestem zdania, że jest to najciekawsza frakcja na serwerze.

- Żadnych wyzwań nie było. Jako osoba, która była już w tej frakcji nic nie mogło zaskoczyć. Przypomniałem sobie wszystkie podstawowe czynności na służbie.

- Super. Płynnie i szybko. Jak mam być szczery to bardzo dużo zmieniło się na plus odkąd ostatnio byłem we frakcji SAPD.

- Napisać dobre podanie i mieć nadzieję na pozytywny wynik.

@Lewan*

Spoiler

- Moje pierwsze wrażenia? Zauważyłem, że we frakcji nikt nie jest "sobie obcy". Miałem wrażenie, że wszyscy się ze sobą po prostu znali, luźna atmosfera, wiadomo. Najbardziej mnie zaskoczyło to, że akademia nie trwała "czasochłonnie". Szkolenia oraz treść wyciągnięta z nich były dla mnie proste do zrozumienia.

- Moim osobistym wyzwaniem było to, aby dokonać jak najwięcej aktywności w części praktycznej - a bardziej w terenie podczas drugiego tygodnia akademii. Zatrzymania, interwencje, próbowałem jak najbardziej się pokazać od strony frakcji niż zwykłego gracza. Nauczyłem się w akademii, że warto słuchać kolegów, którzy mają mimo wszystko większe doświadczenie, bo są dłużej we frakcji. Od nich podczas m.in. patrolu nauczyłem się najwięcej, bo szkolenia to jest podstawa.

- Tak właściwie to nie jestem w stanie wymienić konkretu, ale jeżeli już.. Najbardziej w pamięć zapadł mi moment, w którym mogłem po prostu wziąć udział ponownie w pościgu siedząc jako wsparcie u pełnoprawnego funkcjonariusza.

- Uważam, że nie była ona prosta, w okresie szkoleń bardzo skupiałem swoją uwagę na szkolenia oraz na naukę materiałów dostępnych dla akademii. Było tego sporo. Jako osoba, która zdała egzamin jako jedna z większości innych - stwierdzam, że trzeba było się mimo wszystko przyłożyć.

- Nie lekceważcie nawet najgłupszych rad szkoleniowców czy zarządu podczas szkoleń czy normalnego patrolu. Bądźcie rozmowni i dla samych siebie wyrażajcie chęć do słuchania, to wam rozszerzy drogę do pozytywnego wyniku egzaminu.

@BarteKK*

Spoiler

- Wszystko git trochę się pozmieniało we frakcji podczas mojej nieobecności, zaskoczyły mnie nowe aktualizacje dla frakcji.

- Dla mnie wyzwaniem było nauczenie się prawidłowego zabezpieczania infrastruktury drogowej. 

- Pierwszy patrol, możliwość sprawdzenia wiedzy i fun z jazdy

- Wszystko super.

- To tylko gra nie zapominajcie o tym także wchodźcie kiedy macie ochotę i miejcie fun ze służby

@PanKOX_PL

Spoiler

- Po odbyciu obowiązkowych szkoleń i pierwszym prawdziwym wyjechaniu na Patrol zaskoczyła mnie ilość uprawnień i obowiązków, które spoczywają na mnie jako Cadet, na początku myślałem, że nie będę mógł nic robić poza patrolowaniem miasta jednak bardzo się myliłem. Jest to zdecydowanie na plus ponieważ jesteśmy od razu wrzucani na głęboką wodę i zaprawiamy się w boju.

- Jednym z najtrudniejszych wyzwań było opanowanie umiejętności poradzenia sobie z dużą ilością graczy szturmującej radiowóz, nauczyłem się jak to zrobić nawet gdy ilość graczy przeważała ilością miejsc w radiowozie

- Na samym początku tych ekscytujących momentów jest zdecydowanie mniej niż w późniejszym etapie pełnoprawnej służby, jednak najbardziej w pamięci zapadł mi moment gdy @jerry. zabrał mnie na prawdziwy patrol by pokazać jak naprawdę wygląda ta robota.

- Droga ta nie była idealna i na swojej drodze popełniłem parę błędów, jednak od tego jest Akademia by się w niej uczyć na własnych błędach i ich nigdy więcej nie popełniać. Mimo wszystko oceniam, że poszło mi całkiem nieźle.

- Dobrą radą będzie stwierdzenie faktu. Na samym początku będzie trzeba poświęcić naprawdę dużo czasu na szkolenia i naukę. Jednak mimo wszystko nie warto się zniechęcać, bo po mimo dużej ilości szkoleń to wszystko jest do ogarnięcia i z biegiem czasu wchodzi w nawyk.

@Cidzejson

Spoiler

- Były bardzo pozytywne, pełen profesjonalizm ze strony FTO oraz zarządu.

- Z pewnością nauczenie się teorii było dla mnie wyzwaniem, ale podołałem nauczyć się wszystkiego dzięki uważności i zaangażowaniu się na każdym szkoleniu oraz na powtórkach.

- Pierwszy patrol, pierwsze zatrzymania, pierwsze zabezpieczenie. Te pierwsze razy najbardziej utkwiły mi w pamięci bo były mega ekscytujące!

- Była bardzo przyjemna i satysfakcjonująca! Poznałem wiele super i wartościowych osób z którymi chętnie na co dzień teraz współpracuje.

- Z mojego punktu widzenia wystarczy być zdeterminowanym i napisać ładne podanie - od serca. Potem wystarczy tylko dobrze słuchać FTO i naprawdę to leci z górki.

@unlaki

Spoiler

- System szkoleń, jeszcze się z takim nie spotkałem.

- Nie było sporych wyzwań, jak już coś to generalnie wiedza teoretyczna.

- Suszenie na Garcia - robi się niezły natłok szturmujących radiowóz niezadowolonych obywateli 

- Oceniam 6/7 

- Przyłożyć się do podania, nie odwalać na serwerze bo takich ludzi się pamięta.

@PauLovskY

Spoiler

- Ludzie mnie zaskoczyli myślałem, ze większość to typowi służbiści a tu sami super ludzie

- Największym wyzwaniem na pewno było udzielanie pierwszej pomocy. 

- Pierwsze zatrzymania z @Tomcio. dużo stresu.

- Mega przyjemnie. 

- Nie bójcie się! Tu jest naprawdę super u nas nie ma nudy!

@wynik

Spoiler

- Moje pierwsze wrażenia po dołączeniu do frakcji były naprawdę pozytywne, ale to co mnie najbardziej zaskoczyło to zdecydowanie luźna atmosfera panująca w grupie. Spodziewałem się może bardziej formalnego, sztywnego podejścia, a tymczasem okazało się, że ludzie są bardzo otwarci, bezpośredni i można swobodnie rozmawiać na różne tematy.

- Podczas akademii napotkałem głównie dwa wyzwania - część szkoleniowa okazała się dość wymagająca, a dodatkowo miałem problemy z czasem i jego organizacją. Tempo było intensywne i czasami trudno było nadążyć z wszystkimi zadaniami. Jednak udało mi się to przebrnąć, wytrwałem i opłaciło mi się to. Podczas akademii nauczyłem się na pewno w pewnym sensie wyłapywać drobne błędy, na które warto zwracać uwagę. Szkoleniowcy nie zostawili suchej nitki - zwracali uwagę na każdy szczegół i uczyli, żeby być precyzyjnym w działaniu. Jednak koniec końców doceniam to, że jak to mówiłem w tamtym czasie "truli dupę o szczegóły", ponieważ przez to "trucie" zdałem egzamin z wynikiem pozytywnym. Oczywiście nie udałoby się to również bez dwóch osób, którym chcę podziękować, a dokładniej @Lewan*oraz @yellowpreston, którzy wprowadzili mnie w teren.

- Zapadł mi w pamięć moment pierwszego patrolu - było to niesamowite doświadczenie. Pierwszy wyjazd, pierwsze interwencje oraz pierwsze godziny rozmów z ludźmi, którzy okazali się bardzo pozytywnie nastawieni do całokształtu frakcji. Co mnie szczególnie zaskoczyło, to że wcale nie są "drętwi", jak to czasami mówią na serwerze.

- Jak oceniam swoją drogę od kandydata do pełnoprawnego członka? Szczerze mówiąc, było ciężko. Proces wymagał ode mnie dużo wysiłku i determinacji - od przejścia przez szkolenia, przez pierwsze doświadczenia w terenie, aż po egzamin sprawdzający. Jednak po zobaczeniu ogłoszenia z wynikami wszystkie te trudności okazały się błahostką.

- Jeśli boicie się napisać podanie, bo jak to mówicie "nie poradzę sobie", to nie ma co się tutaj martwić. Ekipa szkoleniowa jest, krótko ujmując, "dopieszczona". Jeśli nie postawicie pierwszego kroku, nigdy się nie przekonacie, czy naprawdę jest tak jak mówicie, czy jednak pójdzie wam to szybko i prosto!
„Odważ się marzyć." - Oprah Winfrey

@BrutusEukaliptus

Spoiler

- Zaskoczyło mnie dużo nowości we frakcji i bardzo porządni członkowie. Mocnego pierwszego wrażenia nie miałem, ponieważ byłem już we frakcji z 8 miesięcy temu jako pełnoprawny.

- Moimi największymi wyzwaniami podczas akademii było przypomnienie sobie wszystkich nawyków, przetrwanie akademii i egzamin. W tej akademii nauczyłem się jak zachowywać się na służbie i jak uzbroić się w cierpliwość.

- Niestety nie mam takiego momentu.

- Dobrze, akurat w akademii nie wchodziłem często na służbę, ale tak to w porządku. Zdałem, więc jest bardzo dobrze.

- Nie rezygnujcie w razie niepowodzenia.

@Vajtekk.vnd

Spoiler

- Zdecydowanie było to wsparcie jakie napotkałem w tej frakcji, zaczynając od pomocy szkoleniowców aż po wsparcie członków pełnoprawnych. Można tutaj liczyć na wszystkich jeśli się czegoś nie wie, każdy tutaj jest pomocy.

- W moim przypadku była to znikoma ilość patrolu oraz nauki praktycznej, ponieważ przez półtora tygodnia byłem na wakacjach, co wiązało się oczywiście z przerwą od grania. Po powrocie miałem bardzo mało czasu na przygotowanie się na egzamin, lecz wszystko skończyło się pozytywnie.

- Zdecydowanie był to moment, w którym pierwszy raz mogłem samodzielnie wyjechać na patrol. Do tej pory pamiętam, że pierwsze co wtedy zrobiłem to zatrzymałem białego pereniala za jazdę pod prąd.

- Długa, i to bardzo. Pierwsze podanie napisałem rok temu, ponieważ w lipcu po odejściu z SAMD zdecydowałem się na przejście do SAPD, gdzie jeszcze w tym samym miesiącu napisałem podanie. Przez kilka rekrutacji nie widziałem swojego nicku w wynikach rekrutacji, aż do kwietnia tego roku - wtedy też pierwszy raz dołączyłem do frakcji jako Cadet, niestety nie udało mi się wtedy zdać egzaminu kończącego akademię. Postanowiłem się nie poddawać i spróbować jeszcze raz, i była to dobra decyzja.

- Nie poddawajcie się po jednej porażce, jeśli raz nie udało Wam się dołączyć do frakcji, bądź zdać egzaminu - zawsze może być kolejna szansa

@patriota

Spoiler

- W sumie nic mnie nie zaskoczyło, długość jej trwania może trochę jedynie, ale uważam że na końcu to wyszło na dobre. Wrażenia pozytywne

- Obcowanie z odwalaczami było wyzwaniem, zawsze miałem podejście żeby komuś coś wyjaśnić, a teraz wiem że to ciężka praca. 

- Pierwsze prowadzenie korespondencji na akcji gdy byłem u kogoś w radiowozie. 

- Bardzo dobrze. 

- Nie słuchajcie innych i nie bójcie się popełniać błędów. Wiele ludzi mi mówiło że nie zdam egzaminu, że tu panuje faworyzacja, ciężko i odradzała mi frakcje. Błędy robiłem, nadal robię, ale szkoleniowcy bądź pełnoprawni członkowie frakcji szybko pomagają.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu! Do zobaczenia w kolejnym podsumowaniu akademii!

Autorzy:
Police Press Crew

Edytowane przez Martin*
  • Super 14