Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Kondzio1230
Nick(i) oskarżonego(/ych): Martin*
Powód skargi: Nie interweniuje w sprawie reporta nawet graczowi nie dał ostrzeżenia a za takie coś co ten gracz powiedział powinien dostać on mute
Data zdarzenia: 11.07.2025 23:05
Dowody:488177305_Zrzutekranu2025-07-11230931.png.ee027479f1ee52b1c6a91d124f11cac6.png 1594279677_Zrzutekranu2025-07-11230947.png.e2a02d2496d3bfd727ca28a4d41e2a65.png
https://imgur.com/a/MNrV3wI - to jest ta sytuacja przez którą napisałem reporta 
Opis sytuacji: Nie ukarał gracza pomimo że było słychać jak mówi  "za***ałem mu domek" i napisał że nie ukara go za tego klipa a jak napisałem mu żeby nie przyjmował reporta i żeby zajęła się tym osoba bardziej kompetentna to mi odrzucił reporta wszystko udowodniłem zdjęciami powyżej i to co jest w imgurze to jest ten klip na który ten support nie zareagował.

Słowo wypowiedziane na nagraniu według mnie i innego członka administracji było niewyraźne. Uznałem, że jeżeli muszę się domyślać, co zostało wypowiedziane i nie jestem tego pewien, to nie powinienem karać gracza. Napisałem Ci o tym, a następnie znów wysłałeś tego samego raporta. Obserwowałem gracza przez jakiś czas i nie używał on wulgaryzmów. Trzecie zgłoszenie zostało odrzucone za spam.

Nagranie zostało odsłuchane przez kilku innych członków administracji i oni również nie zrozumieli od razu wypowiedzianego słowa. Tak jak wspomniałem wyżej - jeżeli jestem zmuszony domyślać się, co zostało wypowiedziane na nagraniu, to jest to dla mnie sygnał, że gracz nie powinien zostać ukarany. Nie zamierzam karać za domysły i przypuszczenia.

Na pierwszy "rzut oka" wydawać by się mogło, że masz rację, gdyż napisałeś to słowo, za którego oczekiwałeś kary u gracza, przez co odtwarzając nagranie spodziewamy się, co zostanie wypowiedziane. Jest to zjawisko, gdy po usłyszeniu niejasnego dźwięku, w tym przypadku niejasnego słowa, nagle „słyszymy” je poprawnie, gdy poznamy jego treść. Po uświadomieniu sobie, co było powiedziane, nie jesteśmy już w stanie „nie słyszeć” tego słowa. Z racji tego, że sprawa nie była dla mnie oczywista po kilku odsłuchach nagrania, kara nie została nadana. 

7 godzin temu, Kondzi0 napisał:

ale co ja przecież support zawsze musi mieć racje 😆

Wręcz przeciwnie, support nie zawsze musi mieć rację, gdyż też jesteśmy zwykłymi ludźmi i graczami, a co za tym idzie - możemy się mylić. Jednakże to my jesteśmy odpowiedzialni za nadawanie kar i to my ponosimy konsekwencję ich błędnego nadania, przez co musimy być co do jej nadania pewni. Dział skarg na administrację właśnie istnieje po to, aby rozwiać wątpliwości, skoro uważasz, że to akurat Ty masz rację. Myślę, że wyjaśniłem swoją perspektywę wystarczająco, miłego wieczoru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.