Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na KuneGundo

no.elo

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 78814
Nick oskarżonego: @KuneGundo
Powód skargi: zawyzenie ceny pojazdu ponad dwukrotnie, fake oferty 

Data zdarzenia: 29.06.25

Dowody: logi, 

Opis sytuacji: Wystawilem swoj pojazd sentinela 1474id, na ktorego oferty sięgały kolo 3.2kk, napisal do mnie gracz o nicku @KuneGundo, ze jest chetny sie wymienic za buffalo ktorego aktualnie posaidam i willarda, odnosnie ceny buffalo nie mam zadnych rozczen aczkowliek gdy gracz mi wmawia ze willard 14ns jest wart 1.6-2kk z poczatku uwierzylem, poniewaz cene aut ns ciezko okreslic bo to zalezy ile kto daje, natomiast po wymianie dowiedzialem sie od innych graczy ze gracz polecial w kulki wystawil ten pojazd na forum-licytacja za 730k i nikt tego nie przebil i gdzie niby ta ofka 2kk+?jak i mi mowili ze nie jest warty nawet połowe tego co było mi obiecane w postaci przedstawienia ofert za ten pojazd czym samym odbieram to jako oddanie 1/3 mojego majatku poniewaz, zamiast dostac 1:1, zostalem z milionem w plecy  (offki of kolegow latwo da sie zobaczyc w logach), (proponowalem mu odmiane, ale on oczywscie nie byl chetny dlatego, że mnie oszukal i zarobil bardzo duzo). W dodatku kazal pojechac mi na gielde, gdzie byli jego 2 kolegow  stuwa, i jakis inny nie pamietam nicku  i oni rowniez mi wmawiali ze ten pojazd jest warty kolo tych 2kk a ja nie wiedzialem i uleglem bo nie dawno na serwer wróciłem
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: image.png.d95be4ab1d84252af7e04920685121a5.png

Pojazd był wystawiony za 730k jako cena wywoławcza na licytacji. Gracze pisali na serwerze o ten pojazd że odkupią go za dużo większą kwotę, tylko tak jak zawsze każdy wchodzi na koniec licytacji. Licytacja została zdjęta ponieważ w opisie dodałem ,,TFT” a nie posiadał on wtedy świateł i licznika. Dodałem światła i postanowiłem sobie go zostawić. Tak jak wyżej napisal gracz ciężko wycenić pojazd na id. Dałem mu swoją ofertę 2 pojazdów za jego 1 pojazd i uważam że skoro się zgodził cena była słuszna z obu stron. Na dodatek zapytał się innych graczy ile co jest warte. Wszystko można sobie sprawdzić na stronie, samemu wycenić pojazd. Uważam że nie ma co tu dyskutować więcej. Pozdrawiam ♥️

Chyba nic więcej nie trzeba dodawać.

att.bY4kh05QK97IGao8bx4Zcpn1QqQFUGOHurgzB7RRtRQ.jpeg

Tak ale Ci inni gracze to byli twoi koledzy z którymi już nie raz współpracowałeś w oszukiwaniu innych  wystawiłem pojazd za 1.6kk, ale dobrze obaj wiemy że się sprzeda za połowę tej ceny, wmówiłeś ty jak i twoi koledzy że te auta pójdą w górę, i że wartość ich sięga w granicach 2kk wykorzystałeś fakt, że wróciłem nie dawno na serwer i nie miałem pojęcia o tym że ten willard może być nic nie wart, zgodziłem się na wymianę ale nie wiedizialen że ten willard może kosztować z 900k bo było mi mówione  że wartość tego pojazdu to 2kk, z resztą wsyztsko jest w logach i chciałbym porprosic o odmianę.

Pomówienia. Ja nic nie pisałem do tych kolesi co stali obok to raz a po 2 to ty do nich podjechałeś i się pytałeś. Nie mam nic do tego. Sentinel też nie ma żadnych ofert, rozumiem jakbym ci dał jakiegoś pereniala i twierdził że to super auto za 4kk ale sam się zgodziłeś na wymianę a teraz mnie pomawiasz. Dziękuję bardzo.

Dobrze podjechaliśmy i zapytałem, ale to byli twoi koledzy. Co nagle nie znasz swojego koleżki o nicku stuwa nie wiesz kto to jest??Ja ci nawet powiem kto to jest bo dowiedziałem się po fakcie, Twój dobry kolega z którym oszukujesz innych graczy na ceny pojazdów. zostałem oszukany na faktyczną cenę tego pojazdu przez Ciebie jak i przez twojego kolegę , i oferty na sentinela są w logach i powtórzę sięgały one 3.2kk natomiast dałeś mi w zamian jakieś 2.2kk i rzeczy które mi wmawialiście też są w logach 

To że posiadam go w znajomych nie znaczy że to mój jakiś dobry kolega. Proszę sprawdzić czy pisałem do niego jakieś wiadomości odnośnie żeby ci cośkolwiek pisał na temat ceny. Ja uważam że pojazd 14 na na tft jest wart swoje i tak samo Ty uważałeś i się zamieniłeś. Inaczej byś się nie zamienił, nikt ciebie do tego nie zmuszał. 

I teraz sam wystawiasz pojazd za 1.6kk czegoś tu nie rozumiem. 

Wystawiłem go za tyle tak po porostu sam wiem że za ten pojazd nawet połowy nie dostanę tak samo jak ty wiesz że ten pojazd nie jest warty tyle za ile był obiecany i za tyle ile jest wystawiony, a odnośnie twojego kolegi jest zawsze discord czy coś, nie musiałeś z nim akurat na gierce pisać, natomiast słyszałem że było kilka takich przekrętów z udziałem Ciebie i twojego kolegi 

I skąd mogłem widzieć ile ten pojazd jest faktycznie warty skoro nie dawno wróciłem na serwer i w cenę którą mi wcisnąłeś odrazu uwierzyłem  

W jednej kwestii się wszyscy zgadzamy, a mianowicie ciężko jest wycenić pojazdy na id. Dlatego po zasięgnięciu opinii innych administratorów, sentinel jest warty w granicy 2kk-2,6kk.  Oczywiście, to tylko opinie i nikt nie jest w stanie wycenić na 100% ile jest warty. Dlatego też nie widzę tu podstawy do ukarania gracza. Tym bardziej, że sam wyceniłeś jego auta podobnie, co twój sentinel:

4 godziny temu, opasledz napisał:

natomiast dałeś mi w zamian jakieś 2.2kk i rzeczy które mi wmawialiście też są w logach 

Zarobek(o ile był) nie był na tyle wysoki, żeby zrobić wymianę, albo ukarać w inny sposób.  O oszustwie też nie ma mowy, bo każdy może wycenić swoje auto na ile chce, a to ta druga strona powinna się zorientować ile warte jest dane auto.  To że ktoś ci oferował 3,2kk za auto, to nie znaczy, że tyle jest warte. Dodatkowo przypominam o punkcie z regulaminu:

Gracz zobowiązany jest do podejmowania decyzji na własną odpowiedzialność w kwestii przeprowadzania transakcji z graczem, w tym ustalenia wartości transakcji.
Sytuacje, w których gracz posłuży się informacjami przedstawionymi przez innego gracza w zakresie wartości transakcji, będą pomijane przy powstaniu ewentualnych sporów oraz skarg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.