Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

[Wniosek][Salon Detailingowy] Willowfield Garage

oliwierbluza1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko rzecz, na innym serwerze PJ mozna bylo sobie samemu robic za punkty premium i wprowadzi to jakiejs urozmaicenie  do samochodow, ale tutaj akurat by takie cos weszlo na plus. Same PJ fajnie wygladaja. - - - Powodzenia, apelacja bedzie pewnie X czasu rozpatrywana, a drugie X sam biznes robiony, przykladem jest Sky Falcons.

• Super 3

1 minutę temu, research napisał:

Powodzenia, apelacja bedzie pewnie X czasu rozpatrywana, a drugie X sam biznes robiony, przykladem jest Sky Falcons.

Nawet nie licze za rozpatrzenie tego wniosku skoro od roku jest realizowany Sky Falcons, to tego biznesu nie byłem przekonany ale teraz widzę w nim sens i współczuje troche Wejspersonowi ze nie jest to realizowane...

• Super 6

24 minuty temu, InspektorDonald napisał:

Nawet nie licze za rozpatrzenie tego wniosku skoro od roku jest realizowany Sky Falcons, to tego biznesu nie byłem przekonany ale teraz widzę w nim sens i współczuje troche Wejspersonowi ze nie jest to realizowane...

Rozmawiałem z Zebrą, do momentu uruchomienia Sky Falconsów ARCONi nie będą ruszać żadnych innych wniosków o utworzenie biznesów. Nie jest wstanie określić ile to potrwa.

U mnie o ile wszystko dobrze pójdzie to potrwa to krócej - spora część skryptów jest już na serwerze, wystarczy je tylko lekko przerobić, forum i discorda jestem w stanie sam zrobić w całości (tylko potrzebuje utworzenia subforum) a tak naprawdę najwięcej pracy będzie przy interiorach. Mam kilka pomysłów jak może to wyglądać, ale z 1 strony nie chcę żeby tam był powiedzmy 1 podnośnik i 1 tablica a reszta jako pusta przestrzeń, ale też nie chcę przepracowywać modelerów (chociaż sam też chciałbym spróbować dołożyć się do modelowania interiora).

W skrócie jeżeli dojdzie do zaakceptowania wniosku, to nie będę bezczynnie czekał na rozwój wypadków, tylko będę też mocno ingerował w tworzenie i rozwój biznesu

• Super 6

Fajne, ale musiała by to być naprawdę droga usługa. Liczył bym nawet, że 1.000.000$ za okleinę ponieważ gdyby każde auto na ulicy było oklejone, źle by to wyglądało, a takie pojedyńcze jeżdżące sztuki wyglądały by nieźle. Każdy wzór musiał by zostać zatwierdzony przez administracje aby wszystko było zgodne z regulaminem.

• Super 7
  • Nie lubię tego 1

Sam pomysł jest serio dobry, ale kilka rzeczy nadaje się do poprawy/zmiany według mnie. Przykładowo, nie widzę sensu aby istniała osobna ranga do przetransportowania pojazdu na lawecie z punktu A do B. Jest to serio fajna rzecz do wprowadzenia na serwer, więc zobaczymy co z tego wyniknie. Ja jestem na tak :

• Super 3
  • Lubię to! 1

37 minut temu, PanKOX_PL napisał:

Fajne, ale musiała by to być naprawdę droga usługa. Liczył bym nawet, że 1.000.000$ za okleinę ponieważ gdyby każde auto na ulicy było oklejone, źle by to wyglądało, a takie pojedyńcze jeżdżące sztuki wyglądały by nieźle. Każdy wzór musiał by zostać zatwierdzony przez administracje aby wszystko było zgodne z regulaminem.

Zgadzam się, trzeba ceny ukształtować tak, żeby na większą skalę pojazdy z okleinami nie zalewały ulic. Ale 1kk to raczej troche za dużo. Z resztą patrząc na ceny lamp można coś wywnioskować.

37 minut temu, Vajtekk.vnd napisał:

Sam pomysł jest serio dobry, ale kilka rzeczy nadaje się do poprawy/zmiany według mnie. Przykładowo, nie widzę sensu aby istniała osobna ranga do przetransportowania pojazdu na lawecie z punktu A do B. Jest to serio fajna rzecz do wprowadzenia na serwer, więc zobaczymy co z tego wyniknie. Ja jestem na tak :

Sam pomysł z przewożeniem aut to był dodatek to 'umów z tunerami wizualnymi". Każdy, kto montował kiedyś jakieś części wizualne na pewno wie, jak częstym zjawiskiem jest brak aktywnego tunera. 

BA nawet w dziale propozycji powstał temat, który w dość absurdalny sposób miałby ten problem rozwiązać.
Tutaj link:

Tworząc wniosek nie zwracałem jedynie uwagi na korzyści własne, ale też usprawnienie serwera. To jest jedne z tych rozwiązań, które wydaje się lepsze niż to co było dotychczas

• Super 2

Obiecujący projekt, chciałbym zobaczyć jeszcze za mojej kadencji na serwerze jak biznes się rozwija w najlepsze. Bardzo podoba mi się pomysł z blenderem i własnymi wzorami pojazdu. Nic tylko czekać na otwarcie. Powodzenia!

• Super 3

20 minut temu, KwasieK.map napisał:

Na nie - nie potrzebne to jest

Wiele z biznesów na serwerze jest "niepotrzebnych", np Project News nie oferuje żadnych usług, a z wypożyczeń pojazdów od Racing Club już nikt nie korzysta.

Tutaj jeżeli biznes powstanie, to będzie na podobnym poziomie co tunerzy wizualni (lub wyższym bo okleiny to główny ale nie jedyny plan), tak więc idąc twoim tokiem myślenia tunerzy wizualni też są "nie potrzebni".

Jeżeli coś konkretnego Ci się nie podoba, to wskaż to tak jak zrobił to m.in. Vajtek.vnd. Nikt ani nic nie jest idealne, a takie uwagi pomagają mi coraz bardziej udoskonalać pomysł.

Swoją drogą dla tych czekających na jakieś nowości, to ostatnio odkryłem, że ramki tablic rejestracyjnych oraz same numery są oddzielnymi teksturami, tak więc jak modderzy w GTA 5 online montowali sobie tablice z North Yankton za pomocą cheatów/glitchów, to tutaj da się to zrobić całkowicie uczciwie

Pozdrawiam

• Super 3
  • Haha 1

15 godzin temu, KwasieK.map napisał:

Na nie - nie potrzebne to jest

Jak nie potrzebne xD? przecież zapotrzebowanie na tego typu usługi było by nieziemskie , kolejka do tego biznesu były by większe niż po papier toaletowy za komuny. 

Edytowane przez InspektorDonald
  • Super 4

Zmieniony został opis wyglądu siedziby, w głównym budynku teraz będzie się mieścić również i biuro (w zaokrągleniu budynek ma aż 75m długości i 18m szerokości), a 2 z 3 budynków zamiast parkingu dla personelu i biura zostają zmienione na zwykły prosty parking dla personelu. 1 budynek zostanie w podobnej formie i będzie służył jako wjazd na parking podziemny dla klientów i pojazdów biznesowych. W dalszym ciągu starałem się mniej więcej zachować oryginalne proporcje budynków.

Jeżeli dobrze pójdzie to jeszcze przed ponowną oceną przez ARCON odświeżone raz jeszcze zostaną grafiki.

Pozdrawiam!

• Super 1

Moim zdaniem do tego nie jest potrzebny biznes, możnaby było zrobić to jako usługę premium u tunerów wizualnych np. za 500k (nie pamiętam jak działają doliczki tunerów wizualnych ale wtedy można zrobić doliczke w wysokości max 5% za zamontowanie takiej rzeczy) Także na nie.

• Super 1
  • Haha 1
  • Nie lubię tego 2

8 godzin temu, Tony* napisał:

Moim zdaniem do tego nie jest potrzebny biznes, możnaby było zrobić to jako usługę premium u tunerów wizualnych np. za 500k (nie pamiętam jak działają doliczki tunerów wizualnych ale wtedy można zrobić doliczke w wysokości max 5% za zamontowanie takiej rzeczy) Także na nie.

widzę w twojej wypowiedzi kilka krytycznych błędów:

1. Montaż takiego czegoś to 1 rzecz, a przecież trzeba to jeszcze stworzyć. Proces tworzenia takiego paintjoba nie wygląda tak, że bierzesz rysunek samochodu i kolorujesz go jak kolorowankę na lekcji plastyki. Jest to bardziej skomplikowany proces.

2. 500k za paintjob - niby rozumiem popyt ma nie być zbyt wysoki, żeby dało się wyrobić z produkcja tego, ale żeby dalej byli chętni. Szanujmy się, nawet unikatowe lampy nie są tyle warte.

3. Jedna z świeższych zmian w regulaminie ( konkretnie ta, która wywołała strajki tunerów i powstanie MaxDola customs) gryzie się z tym, ponieważ nie każdy tuner będzie potrafił to zrobić, a klienta obsłużyć trzeba

4. Nawet jakby tuner sobie zrobił taki model, to nie wystarczy go po prostu zrobić i tyle. Wymaga to ingerencji w pliki serwera, co jest po prostu niedostępne dla tunera.

5. Ludzie narzekają, że dostęp do montaży części wizualnych jest ograniczony, ponieważ często ciężko jest takiego tunera spotkać na serwerze. Czasami czeka się cały tydzień (szczególnie gdy na serwer wchodzi się tylko wieczorami) a dodatkowy obowiązek ten czas bardzo by przedłużył.

6. Na serwerze jest obecnie 107 modeli samochodów (oczywiście nie wliczając łodzi, motocykli i śmigłowców, z czego 2 ostatnie planuję kiedyś wziąć pod uwagę przy tworzeniu paintjobów), prawie każdy ma po min. 2 bodykity i 4 warianty + inne części wizualne takie jak maski, zderzaki czy dachy. Gdyby już te paintjoby były tworzone przez RCON, to do każdego modelu samochodu, w każdym bodykicie, wariancie i wszystkich kombinacjach części wizualnych trzeba oddzielnie położyć teksturę. Pomyśl sobie ile czasu zajęłoby stworzenie 1 bodykitu do każdego możliwego wariantu samochodu.

7. Biznes zakłada również, że gracze nie będą chcieli tylko nudnego paska przez środek maski czy czegoś podobnie prostego, a również bardziej złożone wzory dlatego to po prostu nie przejdzie.

8. Tuner nie podwiezie Ci gotowego pojazdu na podwórko, nie pozwoli Ci na pełną wizualizację zawierającą więcej niż sam bodykit i nie zorganizuje Ci w pełni zorganizowanego G1 (chyba, że się bardziej postara, ale to dalej nie będzie to samo).

9. Biznes ma również odciążyć modelerów ( z nakładania tekstur, nie modelowania pojazdów ) gdy dodane zostaną nowe jednostki we frakcjach, nowe pojazdy w biznesach (lub chęć ich odświeżenia) lub np. w przypadku losowań WOŚP tworzenia unikatowych paintjobów, a nie dodatkowo ich obciążać.

i na koniec 10. Nie przedstawiłem tu wszystkiego, co mam do zaoferowania. Mam już stworzony konkretny plan przebiegu akademii, gotowy serwer discord, kilka nałożonych paintjobów ( co prawda niektórych już nieaktualnych, ale dalej są), gotowy plan budynku wraz z wymiarami, gotową do działania część ekipy, gotowe regulaminy, materiały szkoleniowe i wiele więcej

Dalej jestem otwarty na propozycje, jeżeli ktoś chce wspomóc projekt to zapraszam do ich składania.

• Super 1
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

1 godzinę temu, Tony* napisał:

Po ostatnim wpisie który zamieściłeś na forum myślę, że nie jesteś odpowiednią osobą na prowadzenie jakiegokolwiek biznesu, skoro według Ciebie osoby które nie są w zarządzie biznesu to zwykłe pachołki.

Po ostatnim komentarzem, który zamieściłeś pod tym postem myślę, że nie masz zielonego pojęcia do czego służy sekcja komentarzy w tym dziale, oraz że nie masz żadnego problemu z przekręcaniem tekstu aby tylko komuś zaszkodzić, ale masz problem z zaakceptowaniem prawdy. Napiszę raz jeszcze - nie uważam, że osoby z poza zarządu biznesu to "pachołki", tylko stwierdzam, że w dalszym ciągu tak jest w biznesie o którym wtedy napisałem. Pomijając już fakt, że sam tam byłem i wiem jak to wygląda, to zarząd dalej ukazuje przejawy prototalitarne, gdzie zwykły " obywatel" nie ma nic do gadania. 

Sekcja komentarzy w tym dziale służy do wyrażanie opinii o wniosku, a nie o danej osobie bo coś Ci się nie podoba

• Super 2
  • Haha 2

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.