Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Jakubexx

YOHNY.mnr

Rekomendowane odpowiedzi

Login: YOHNY
Nick(i) oskarżonego(/ych): Jakubexx
Powód skargi: bezpodstawne nadanie kary
Data zdarzenia: 07.06.2025
Dowody: rzekomo nagranie ma Jakubexx
Opis sytuacji: Otóż dnia 07.06.2025r jechałem sobie schafterkiem po trasie szybkiego ruchu i zobaczyłem dwa tiry jadące obok siebie, co blokowało oba pasy ruchu, utrudniając wyprzedzenie pojazdów. Z wielką trudnością wykonałem manewr wyprzedzania, po czym kierowca tira lewego pasa wjechał w tył mojego schaftera powodując szkody. Mało tego ten kierowca twierdził że to moja wina i rzekomo wysłał nagranie do @Jakubexxa ten zabrał mi prawo jazdy na 1 dzień.

Witam serdecznie.
Otrzymałem zgłoszenie wraz z nagraniem, na którym widać, jak wyprzedzasz dwie lawety jadące obok siebie, a następnie hamujesz przed jedną z nich, celowo doprowadzając do kolizji. Lawety poruszały się ze stałą prędkością, a na nagraniu wyraźnie widać, że to Ty je „wyhamowałeś”.

3 minuty temu, Jakubexx napisał:

Witam serdecznie.
Otrzymałem zgłoszenie wraz z nagraniem, na którym widać, jak wyprzedzasz dwie lawety jadące obok siebie, a następnie hamujesz przed jedną z nich, celowo doprowadzając do kolizji. Lawety poruszały się ze stałą prędkością, a na nagraniu wyraźnie widać, że to Ty je „wyhamowałeś”.

Ty no Ciekawe, bo jak kiedyś jechalem za mananką, to mi gościu celowo po piskach strzelił i mu wjechałem w tył, to dostałem info od członka Szanownego Grona Administracyjnego (nie pamiętam już kto to był), żebym mu płacił grube siano (z 200$ kazał chyba czy jakoś tak, mimo że to mananka była, ale coś tam gadał że za paliwo do mechanika i stracony czas xD). Argumentował to tym że jechałem za nim, więc jak w irl muszę trzymać dystans, także po raz kolejny widać, że w Szanownym Gronie Administracyjnym są nie odpowiedni ludzie na swoim stanowisku, gdyż nadają kary kierując się tym kto zgłasza, a kto jest zgłaszany. Także faworki są a do tłustego czwartku daleko 

Tak jak w IRL, z góry jest założenie, że kierowca, który wjechał tył innego pojazdu jest winny - ponieważ nie zachował stosownego dystansu. Nie mniej jednak, jeżeli posiadasz kamerkę i udowodnisz, że ktoś celowo Cię wyhamował, to wina leży po stronie szeryfa dróg. 

Kara została nadana poprawnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.