Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

drevovskyy

Rekomendowane odpowiedzi

Login: devovsky
Nick(i) oskarżonego(/ych): Martin*
Powód skargi: Brak wsparcia przy zgłoszeniach, odrzucanie reportów bez sensownego uzasadnienia.
Data zdarzenia: 06.06.2025, 22:22
Dowody: Umieściłem dowody w postaci logów z czatu w opisie sytuacji, żeby były bardziej zrozumiałe.
Opis sytuacji: 

Napisałem pierwszego reporta o pomoc w poradniku, który został przyjęty przez Roczkiego, w związku z tym, że nie był w stanie mi pomóc, napisałem do niego, że napiszę ponownie reporta:
[2025-06-06 22:22:56] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza drevovskyy zostało wysłane!
[2025-06-06 22:23:06] [Output] : ✔ Moderator Roczki przyjął twoje zgłoszenie!

[2025-06-06 22:23:19] [Output] : << [133] Roczki: jaki poradnik?
[2025-06-06 22:23:30] [Output] : >> [133] Roczki: Ten z ulepszeniami prac, może masz jakąś na poziomie którego brakuje w poradniku
[2025-06-06 22:23:33] [Output] : >> [133] Roczki: i mógłbyś dać info
[2025-06-06 22:24:02] [Output] : << [133] Roczki: niesety jestem typem pracownika frakcyjnego

[2025-06-06 22:24:11] [Output] : >> [133] Roczki: to napisze jeszcze raz moze ktos inny pomoze

Napisałem reporta, po chwili został on odrzucony przez Martina z totalnie bezsensownym uzasadnieniem, dodatkowo dostałem informacje o spamowaniu mimo, że był to drugi report wysłany przeze mnie:
[2025-06-06 22:24:14] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza drevovskyy zostało wysłane!

[2025-06-06 22:24:29] [Output] : ✔ Supporter Martin* odrzucił twoje zgłoszenie!
[2025-06-06 22:24:37] [Output] : >> [201] Martin*: Czemu mi odrzucasz reporta? XD
[2025-06-06 22:24:43] [Output] : << [201] Martin*: juz o to pytales, nie spamuj
[2025-06-06 22:24:55] [Output] : >> [201] Martin*: Bo Roczki mi nie może pomóc, więc może ktoś inny może pomóc?
[2025-06-06 22:25:07] [Output] : << [201] Martin*: jakby ktos chcial to by wzial tamtego raporta
[2025-06-06 22:25:20] [Output] : >> [201] Martin*: No to wziął Roczki, a że nie jest w stanie pomóc to napisałem go jeszcze raz, a ty go odrzuc
[2025-06-06 22:25:23] [Output] : >> [201] Martin*: zasz

Napisałem więc kolejnego reporta:
[2025-06-06 22:25:41] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza drevovskyy zostało wysłane!

Został on ponownie odrzucony:
[2025-06-06 22:25:50] [Output] : ✔ Supporter Martin* odrzucił twoje zgłoszenie!

Nie rozumiem takiego postępowania, skoro @Martin* nie jest w stanie mi pomóc dlaczego więc odrzuca moje reporty mimo tego, że jest wiele innych osób aktualnie na duty administracji, które są w stanie pomóc. Pragnę przypomnieć, że poprzednie reporty nie zostały odrzucone i została mi udzielona pomoc lub wysłana informacja zwrotna, że dany członek administracji nie jest w stanie mi pomóc.

Witam. Wysłałeś raporta, który został przyjęty, po czym chwile później wysłałeś kolejnego takiej samej treści. Pytanie o to samo, gdy już jeden raport został przyjęty mija się z celem, a ja nie śledzę rozmów innych administratorów, dlatego też nie miałem prawa wiedzieć, że nie otrzymałeś takiej pomocy, na którą liczyłeś. Po konsultacji z rangą wyższą przekazałem Ci, że lepiej będzie, gdy swoje pytanie zadasz w dziale Pomoc, a wtedy faktycznie może wyłonić się grono chętnych do tego typu rzeczy.

15 minut temu, Martin* napisał:

Witam. Wysłałeś raporta, który został przyjęty, po czym chwile później wysłałeś kolejnego takiej samej treści. Pytanie o to samo, gdy już jeden raport został przyjęty mija się z celem, a ja nie śledzę rozmów innych administratorów, dlatego też nie miałem prawa wiedzieć, że nie otrzymałeś takiej pomocy, na którą liczyłeś. Po konsultacji z rangą wyższą przekazałem Ci, że lepiej będzie, gdy swoje pytanie zadasz w dziale Pomoc, a wtedy faktycznie może wyłonić się grono chętnych do tego typu rzeczy.

Wysłałem kolejnego reporta po reporcie przyjętym przez Roczkiego - odrzuciłeś go, wytłumaczyłem Ci wszystko i napisałem następnego, którego również odrzuciłeś.

Co do pierwszego odrzucenia, tak jak pisałem - zrobiłem to ze względu na to, że posiadał on dokładnie taką samą treść co poprzedni, który został przyjęty i na tamten moment uważałem, że jest to powielanie tego samego i spam, który Ci zarzuciłem, bo w chwili wysłania tej wiadomości nie wiedziałem jeszcze, że nie otrzymałeś odpowiedzi na pierwsze swoje zgłoszenie, jakiej oczekiwałeś. Co do drugiego odrzucenia, to fakt - po twojej odpowiedzi mogłem po pierwsze zostawić ten raport, aby zajął się nim ktoś z większym stażem, a przy ewentualnym braku odzewu odrzucił, jednak pisząc z tobą niejako czułem, że powinienem do końca zająć się sprawą, dlatego postanowiłem zrobić to osobiście, bo liczyłem na kontynuacje naszej konwersacji i zapewne w niej by wynikły dalsze moje instrukcje co do samego zgłoszenia, jednakże raport został wysłany dosłownie zaraz po twojej wiadomości i przez to podjąłem swoje działania może zbyt szybko. Tak jak napisałem wcześniej, skonsultowałem sprawę po odrzuceniu raportów z rangą wyżej i przekazałem dodatkowe informacje, właśnie o tym dziale 'Pomoc' oraz ewentualnym doprecyzowaniu pytania. Na tamten moment uważałem takie działania za stosowne i z pewnością poinformowałbym Cię o innych rozwiązaniach już po pierwszym odrzuceniu, gdybyśmy kontynuowali konwersację i mógłbym ją prowadzić "na chłodno", aby uniknąć przykładowo takiej sytuacji, że wysyłasz znów raport tej samej treści, ktoś go akceptuje, bo nie wie do końca jakie masz pytanie i znów nie udziela Ci oczekiwanej odpowiedzi, przez co wszystko zatacza kołem. Przez brak doświadczenia w tego typu sytuacjach wyszło jak wyszło. Zawsze staram się przy jakichkolwiek wątpliwościach konsultować sprawę z rangami wyżej, co też zajmuje troszkę czasu.

Mimo tego, że Support się uczy to w tej sytuacji postąpił w 100% prawidłowo. Nie wiem dlaczego report został przyjęty przez Roczkiego, skoro administracja online na serwerze powinna zajmować się zgłoszeniami i problemami w czasie rzeczywistym. Takie pytania można zadawać członkom administracji na PW forum/discord/gra, bo nie jest to problem, który wymaga natychmiastowej reakcji - w przeciwieństwie do innych zgłoszeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.