Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Domi

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Domi
Nick(i) oskarżonego(/ych): Kjer0
Powód skargi: Wystawienie kary, za to ze pan z reportu wjechal we mnie. Błędna ocenna sytuacji.
Data zdarzenia: 4/06/2025 ~ 23:20?
Dowody: Klip jest załączony w reporcie. 
Opis sytuacji: Prosze o ponowną ocene sytuacji, z mojego punktu widzenia pan co reporta napisal, wjechal we mnie, gdzie ja nie robie problemu z takich rzeczy i poprostu odjechalem dalej. Wydaje mi sie że ta kara jest poprostu nałożona na siłę. Nie za bardzo rozumiem czemu ja dostaje kare, gdy ktos z pełnym impetem wjechał w bok mojego auta. Być może nie mam racji, ale wydaje mi sie jak już to winna w tej sytuacji powinna być pana z sultana, lub obustronna.

Cześć!

Doszło do kolizji na skrzyżowaniu równorzędnym, gdzie pierwszeństwo ma pojazd z prawej strony.

Cytat

§3.5 Jeżeli do skrzyżowania równorzędnego drogami poprzecznymi zbliżają się pojazdy, to bez względu na kierunek dalszej jazdy, pierwszeństwo ma pojazd nadjeżdżający z prawej strony.

Tak się składa, że z prawej strony miałeś pojazd i nie ustąpiłeś pierwszeństwa. Wtargnąłeś na skrzyżowanie, w efekcie czego doszło do kolizji, więc nie uważam żeby wina była obustronna.

Hej!

Dzięki za odpowiedź. Jeżeli masz racje to nie daj ci bóg dać mi prawko za to samo bo od momentu odrzucenia skargi taranuje wszystko co sie rusza bo sobie ktoś wtargnął na skrzyżowanie pierwszy a ja w niego wjade z program "TARANISKO" bo podobno można.

Nie ma co ciągnąc tematu, poczekajmy na decyzję.

Mam pewne zastrzeżenia, mianowicie na nagraniu widać jasno sytuacje, w której zawinił Domi - nie ustąpił on pierwszeństwa pojazdowi, ze swojej prawej strony. Nie mniej jednak, po zdarzeniu gracz zgłaszający nawet nie napisał do gracza, żeby mu zapłacił - po prostu odjechał. W takiej sytuacji ja sam zinterpretowałbym to w ten sposób, że po prostu się rozjeżdżamy, bo np. oboje nie mamy w tym momencie czasu, na zjeżdżanie i dogadywanie się. Nie zapominajmy jednak, że to osoba winna powinna być zainteresowana ugadaniem się oraz zapłaceniem za szkody, a nie osoba poszkodowana. 

Kara została nadana poprawnie, jednak następnym razem zastosowałbym wobec gracza ostrzeżenie, w którym to nakazujemy mu zapłacić za szkody. 

Skarga zostaje odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.