Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na bryndalek

feenks

Rekomendowane odpowiedzi

Login: feenks
Nick(i) oskarżonego(/ych): bryndalek
Powód skargi: Nierozsądna ocena sytuacji, źle dobrana kara do czynu/zawyżona.
Data zdarzenia:  20.05 godz 20;34
Dowody: supporter ma
Opis sytuacji: Chciałem zawrócić na autostradzie, gracz jadący z naprzeciwka wjechał we mnie jak zawracałem, moim zdaniem też powinien zachować ostrożność, mógł mnie ominąć/ jechać prawym pasem bo mialem z 3km/h na lewym pasie a wolał wjechać we mnie bo chciał skrócić, ale sytuacja była taka że nie miałem pewności czy popełniłem błąd więc zapłaciłem 100$ na wszelki wypadek żeby nie mieć problemów. Gracz wysłał reporta, dostałem prawko na 1d po czym supporter napisał do mnie następujące wiadomości: (281) bryndalek: no stowe tylko, on na ladunku wiecej stracil ''raczej'' - to raczej ja mam to wiedzieć czy on? (281) bryndalek: to nie prywatne auto (281) bryndalek: wiec ciezko okreslic zaplate. Nie mógł mi dać warna/napisać żebym dopłacił? Skąd ja mam wiedzieć ile % mu ubyło, ale wątpie że poniżej 10% ponieważ ja miałem 0-10km/h max. Prosta matematyka, +- kursy LS 700/800$ z czego 10% to nie jest więcej niż 100$, jak ktoś pojeździł chwile na lawetach to wie. Moim zdaniem 100$ to adekwatna kwota. Wydaje mi się że supporter nie sprawdził czy mu zapłaciłem bo po dostaniu prawka wysłałem wiadomość: (192) feenks: zaplacilem przeciez |  na co dostałem odpowiedź: (281) bryndalek: poczekaj

Mój POV

Spoiler

1661390708_Beztytuu.thumb.png.3bf552dcde93228b476f6c2fa51df0fd.png

Witam,

Zawracając na autostradzie to ty powinieneś zachować ostrożność, jednak ty nawet nie zahamowałeś.Drugi gracz jechał autostradą na wprost.  W momencie zderzenia  na nagraniu gracz nie skracał, a jedyne co to zmienił pas na lewy, do czego miał prawo.  Ciekawe również jest to jak napisałeś, że go nie zauważyłeś, a pewnie piszesz o tym co ten gracz chciał zrobić. Nie wiem ile dokładnie owy gracz na tym stracił , za to ty złamałeś zasady, za co otrzymałeś nie długą karę w postaci 1 dnia po poprzedniej swojej karze za taran.

Tyle ode mnie. Pozdrawiam

Zgadza się, źle obliczylem prędkość gracza myślałem że zdąże co może świadczyć fakt uderzenia mi w bok lawety (nie wyjechałem mu na czołówe) niestety sie nie udało więc zapłaciłem za szkody. Nie da się zawrócić lawetą bez zatrzymywania 😛, nie uważasz że specjalna zmiana pasu akurat gdy zawracałem żeby we mnie uderzyć nie jest jakkolwiek prowokacją? jakby mu tak zależało na tej lawecie to wątpię żeby zmienił.

? Nie wiem do czego ty sie odnosisz

W tamtym miejscu większość graczy skraca więc jak zobaczyłem nadjeżdzający pojazd, który był daleko ode mnie podczas rozpoczynania manewru to myślałem że też to zrobi.

''Nie mniej jednak, jeżeli było to ewidentnie przypadkowe zdarzenie, to apeluje do supporterów, by podchodzili do graczy bardziej wyrozumiale.'' cytat z mojej skargi od RCON Mixsu

Mało kto po dłuższym graniu na lawetach np 8h będzie jeździł jak w realu skupienie 100% i przepuszczał wszystkich oraz rozglądał się lewo-prawo. Popełnisz błąd, zapłacisz i i tak dostajesz prawko - dla mnie to jest śmiech na sali bo nieraz były sytuacje że administracja też powodowała kolizje ze swojej winy, płacili graczowi i było po sprawie. Moim zdaniem przy pracach powinniście podchodzić bardzo wyrozumiale, do osób które chcą popracować, nie odwalają, a przez przypadek komuś wyjadą, spowodują kolizje, staranują i uwzględnić to w regulaminie. 

Do osony która będzie tą skarge sprawdzać najbardziej  zależy mi na tym aby dostać na to odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.