Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

CzerwonyX45

Rekomendowane odpowiedzi

Login: CzerwonyX45
Nick(i) oskarżonego(/ych): FiQs
Powód skargi: Nie słuszne nadanie kary 
Data zdarzenia: 17.05.25
Dowody: Logi z gry 
Opis sytuacji: Gdy wyjechałem sobie z pracy jaką są lawety leciutko uderzyłem w gracza ale nie uszkodziłem mu pojazdu więc odjechałem i po jakiś 10 sekundach gracz napisał mi w wiadomości prywatnej kropkę więc w celach humorystycznych że ma ją za uchem i po jakimś czasie wyżej oskarżony suporter wyciszył mnie z tego powodu zasłaniając się tym że zabronione jest używanie słów powszechnie uznawanych za negatywne i tak dalej ja uważam że nie zrobiłem nic negatywnego/nie miłego w stronę drugiego gracza i nie rozumiem na jakiej podstawię suporter wywnioskował kontekst wiadomości czy jest pozytywna czy negatywna 

Określenie którym się posłużyłeś jest potocznie znany jako skrót, obraźliwy w stronę gracza. Z pewnością jeśli posługiwałeś się tym określeniem to zgaduje, że znasz jego znaczenie oraz pochodzenie dokładnie z kryminału od podgrupy "grypsującej". Grypsy którymi się posługiwali miały na celu oznaczenia takie, aby administracja dawnych Zakładów Karnych nie mogła ich zrozumieć było to przeciwstawianie się służbie (taka ciekawostka z historii). Tak więc sumując określenie, o którym wspomniałeś jest wulgarne i obraźliwe. 

Ale nie wiesz w jakim kontekście użyłem tego słowa ja tylko odpowiedziałem na wiadomość prywatną od gracza i to nie miało na celu obrazę go ani nic z takich rzeczy to jest tak samo jak bym tobie napisał że masz kropkę za uchem bo może masz taki tatuaż i czy to jest obraza? bo mi się wydaje że w takim przypadku to jest stwierdzenie faktu a nigdzie nie użyłem żadnego przekleństwa albo innego wulgaryzmu a słowo którego użyłem ma wiele znaczeń i kontekstów 

Realizowałem zgłoszenie, które było na Ciebie. Gracz do którego napisałeś to określenie, odebrał jako obraze czyli znał on znaczenie tych słów. Ty kierując takie słowa powinieneś znać ich znaczenie i nie jest to istotne w jakim kontekście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.