Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga Na TheDreamer

wuerha

Rekomendowane odpowiedzi

Login: wuerha
Nick(i) oskarżonego(/ych): TheDreamer
Powód skargi: dziwne skalowanie kary na serwerze
Data zdarzenia: 17.05.2025
Dowody: image.thumb.png.3999bcaf97a426b3ac3b3f18375c3e4e.png
Opis sytuacji: Witam będę pisać w punktach będzie łatwiej zrozumieć;
1.Kara 4h mute mimo braku wcześniejszych kar, ostrzeżeń  brak kar przez 950h na serwerze dostaje mute z bomby.
2.Kara za chat-org gdzie podam oczywiście podpunkty czemu nie możecie wgl banować za to 🙂
3.Prosze o podanie nicku osoby wysyłającej reporta zgodnie z naszym regulaminem org zezwolone jest przeklinanie na chat-org.

Punkty regulaminu:
Pkt.18. 
Zezwala się organizacji na posiadanie wewnętrznego regulaminu organizacji.
Pkt.19. 
Administracja nie zajmuje się wewnętrznymi sprawami organizacji tj. niepłacenie składek, itd.
Zgodnie z waszym regulaminem proszę oczywiście o podanie nicku osoby która wysłała reporta zgodnie z punktem :

Zakazuje się zatajania informacji o łamaniu regulaminu organizacji przez członków organizacji.
Osoba która wysłała reporta złamała wewnętrzny regulamin naszej organizacji

9 minut temu, wuerha napisał:

Login: wuerha
Nick(i) oskarżonego(/ych): TheDreamer
Powód skargi: dziwne skalowanie kary na serwerze
Data zdarzenia: 17.05.2025
Dowody: image.thumb.png.3999bcaf97a426b3ac3b3f18375c3e4e.png
Opis sytuacji: Witam będę pisać w punktach będzie łatwiej zrozumieć;
1.Kara 4h mute mimo braku wcześniejszych kar, ostrzeżeń  brak kar przez 950h na serwerze dostaje mute z bomby.
2.Kara za chat-org gdzie podam oczywiście podpunkty czemu nie możecie wgl banować za to 🙂
3.Prosze o podanie nicku osoby wysyłającej reporta zgodnie z naszym regulaminem org zezwolone jest przeklinanie na chat-org.

Punkty regulaminu:
Pkt.18. 
Zezwala się organizacji na posiadanie wewnętrznego regulaminu organizacji.
Pkt.19. 
Administracja nie zajmuje się wewnętrznymi sprawami organizacji tj. niepłacenie składek, itd.
Zgodnie z waszym regulaminem proszę oczywiście o podanie nicku osoby która wysłała reporta zgodnie z punktem :

Zakazuje się zatajania informacji o łamaniu regulaminu organizacji przez członków organizacji.

Jeszcze poproszę o dowód z logów bądz udostępniony ss z sytuacji jako iż kara została nadana w minutę po napisaniu "słów które zostały uznane za obrazliwe" dzięki czemu mam prawo sądzić że nawet nie zostały one przesłane i zostałem zbanowany od czapy

Witam, odnosząc się do kolejnych pkt całej skargi:

31 minut temu, wuerha napisał:

dziwne skalowanie kary na

Uważam że skalowanie jest jak najbardziej poprawne, 3 dni temu otrzymałeś ostrzeżenie właśnie za brak kultury. Co za tym idzie dziś dostałeś karę wyciszenia na 3 godzinki. W moim odczuciu kara nie jest długa, a jest wystarczająca.

33 minuty temu, wuerha napisał:

Kara za chat-org

Jest zgłoszenie jest reakcja to jest chyba proste?

34 minuty temu, wuerha napisał:

Prosze o podanie nicku osoby wysyłającej reporta zgodnie z naszym regulaminem org zezwolone jest przeklinanie na chat-org.

Nick żadnej osoby nie zostanie podany, dodam też że wasz regulamin mnie jako członka administracji nie interesuje oczywiście, o ile mowa o kwestii rozpatrywania go pod kątem reporta. Nadrzędnym regulaminem zawsze dla nas jako administracji jest regulamin serwerowy, Ty jako gracz zostałeś ukarany na podstawie poniższych punktów regulaminu: 

Cytat

Gracz powinien zachować pełną kulturę wypowiedzi przy interakcji ze społecznością serwera.

1. Zabrania się tym samym używania skrótów uznawanych w otoczeniu za obraźliwe lub niestosowne

Cytat

Pkt.18. Zezwala się organizacji na posiadanie wewnętrznego regulaminu organizacji.
Pkt.19. 
Administracja nie zajmuje się wewnętrznymi sprawami organizacji tj. niepłacenie składek, itd.

Tak zezwala się na posiadanie wewnętrznego regulaminu organizacji i ten regulamin dotyczy TYLKO waszej organizacji, przy czym każda zmiana w tym regulaminie musi zostać zatwierdzona przez członka RCON.
Dodam też że łamanie regulaminu serwera nie łapie się już w punkt który przytoczyłeś czyli "zajmowanie się wewnętrznymi sprawami organizacji". Skoro prowadzicie rozmowę na serwerze to w momencie złamania regulaminu logicznym jest to, że zostajesz ukarany. Oczywiście mamy informacje z góry, że nie reagujemy na takie chaty jak pw czy organizacji bez reporta. W tym jednak wypadku report się pojawił.

Cytat

Na koniec chciałbym dodać punkt z waszego regulaminu który przytoczyłeś nas nie dotyczy bo nie należmy do waszej organizacji.

Skoro tak stawiamy sprawę to czekam na dowody które otrzymałeś w reporcie 🙂
kilka takich sytuacji było wcześniej więc może @SebixMaKrabamoże coś doda 😄

16 minut temu, TheDreamer napisał:

Nick żadnej osoby nie zostanie podany, dodam też że wasz regulamin mnie jako członka administracji nie interesuje oczywiście, o ile mowa o kwestii rozpatrywania go pod kątem reporta. Nadrzędnym regulaminem zawsze dla nas jako administracji jest regulamin serwerowy, Ty jako gracz zostałeś ukarany na podstawie poniższych punktów regulaminu: 

Jako iż administrator ma pomagać w rozgrywce (monitorować, uławitać) osoba która złożyła reporta wprowadza u nas w organizacji negatywną atmosferę na "waszym serwerze" przez co psuje rozgrywkę 80 członków naszej organizacji dlatego też ubiegamy się o nick osobnika w "ja w imieniu 80 członków którym psuje rozgrywkę"

Dodam jeszcze że pełniąc role adminów itp. powinniście wykazywać się zrozumieniem i zachowaniem kultury/dojrzałości wasze reakcje pod odpowiedziami wyraźnie pokazują jakie macie podejście do graczy 🙂 (byle ukarać i może się jeszcze pośmiać przy okazji)

Miałem nic więcej już nie dodawać ale skoro tak stawiamy sprawę.

44 minuty temu, wuerha napisał:

Jako iż administrator ma pomagać w rozgrywce (monitorować, uławitać) osoba która złożyła reporta wprowadza u nas w organizacji negatywną atmosferę na "waszym serwerze" przez co psuje rozgrywkę 80 członków naszej organizacji dlatego też ubiegamy się o nick osobnika w "ja w imieniu 80 członków którym psuje rozgrywkę"

Podam prosty przykład, gracz A obraża innego gracza na chatcie organizacji, gracz c który nie jest związany z tą sytuacją w najmniejszym stopniu (jest jedynie w tej samej organizacji), zgłasza nam tą sprawę. My wyciągamy konsekwencje. Nie podajemy dla nikogo informacji, kto wysłał reporta właśnie dlatego aby uniknąć ewentualnej nagonki na gracza. Stety niestety, ale taki mamy odgórny przykaz. Zresztą wydaje mi się to logiczne że takich informacji się nie podaje.... Gdyby gracz który wysłał reporta nie chciałby być anonimowy to takową sytuację zgłosił by do zarządu organizacji lub złożył skargę na forum. Nie zrobił tego, a wysłał reporta czyli praktycznie najbardziej anonimową formę za pomocą której może zgłosić nam łamanie regulaminu. 

Posiadamy odgórnie narzuconą informację, że nie podajemy ewentualnych osób które wysyłają reporta. Co do tego jak macie dojść kto to zrobił, tak jak mówię w tej sytuacji nie możemy wam pomóc. Najprostszą rzeczą jaką możecie zrobić to nie łamać regulaminu serwera tak aby taki gracz nie miał ewentualnych pretekstów do zgłaszania was. 

Zapamiętajcie też, że wszystkie chaty dostępne na serwerze czy też forum(wiadomości prywatne) wchodzą w skład chatów serwerowych i za wysłanie wiadomości która łamie regulamin, możecie zostać ukarani.

33 minuty temu, wuerha napisał:

Dodam jeszcze że pełniąc role adminów itp. powinniście wykazywać się zrozumieniem i zachowaniem kultury/dojrzałości wasze reakcje pod odpowiedziami wyraźnie pokazują jakie macie podejście do graczy 🙂 (byle ukarać i może się jeszcze pośmiać przy okazji)

Reakcje na forum są po to aby je dawać, w tym wypadku tak jak gracze może je dać, tak i ja mam do nich prawo.

Ja chyba musze z wami na dc pogadać bo nie rozumiem teraz koleś będzie siedział u nas w organizacji jak szczur anonimowy.
Regulamin chyba jest zbytnio stronniczy skoro tylko "osoba zgłaszająca reporta" jest w tej sytuacji chroniona, co mamy my gracze powiedzieć skoro nie chcemy takiej osoby w naszej organizacji? Czekamy razem z 80 osobami z naszej organizacji jak mamy pozbyć się szkodnika z listy członków skoro dajecie mu ochronke jak jakiejś 60tce

I nadal uważam że wkleiłeś mi muta od czapy bez namacalnych dowodów mojej winy. Zakładam że śmietnik wysłał ci "linijkę z konsoli" a ty potraktowałeś jako dowód który szczerze da się śmiesznie łatwo podrobić. Między wiadomością a mutem zaledwie minuta różnicy więc ciężko uwierzyć że ogarneliście upload ss weryfikacje i nadanie kary w tak krótkim czasie

Regulamin serwera jest nadrzędny w stosunku do regulaminu organizacji. Jeżeli otrzymujemy zgłoszenie dot. braku kultury na czacie organizacji, to musimy na to zareagować. Nie podajemy nicków graczy, którzy wysyłają reporty, nie ma takiej potrzeby. 

22 godziny temu, wuerha napisał:

Zakładam że śmietnik wysłał ci "linijkę z konsoli" a ty potraktowałeś jako dowód który szczerze da się śmiesznie łatwo podrobić. Między wiadomością a mutem zaledwie minuta różnicy więc ciężko uwierzyć że ogarneliście upload ss weryfikacje i nadanie kary w tak krótkim czasie

Za "śmietnika" otrzymujesz punkty, co do reszty nie wiem skąd taka irracjonalna teoria wkradła się do głowy - zapomniałeś co pisałeś? Bo ja jasno widzę tam brak kultury. 

Skarga zostaje odrzucona. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.